ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Οκτώ πράγματα που πρέπει να μάθεις για τον Γιούργκεν Κλοπ

Οκτώ πράγματα που πρέπει να μάθεις για τον Γιούργκεν Κλοπ

Το Sport24.gr παρουσιάζει τον αριστερό ροκά, Γιούργκεν Νόρμπερτ Κλοπ, που αγαπά τις μοναχικές βόλτες, αυτοαποκαλείται "Normal One" και φέτος δείχνει έτοιμος να οδηγήσει την Λίβερπουλ στην κατάκτηση της Premier.

Ο Γιούργκεν Κλοπ μοιάζει ικανός να οδηγήσει την Λίβερπουλ στην κατάκτηση του πρώτου της πρωταθλήματος έπειτα από 29 ολόκληρα χρόνια. Κάμποσες ώρες πριν από το ντέρμπι με την Μάντσεστερ Σίτι, το Sport24.gr παρουσιάζει οκτώ πράγματα από τη ζωή του 51χρονου τεχνικού.

ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙ ΕΜΦΥΤΕΥΣΗ ΜΑΛΛΙΩΝ

Ο αυτοαποκαλούμενος "Normal One" παραδέχτηκε το 2013 ότι έχει κάνει εμφύτευση μαλλιών: " Αλήθεια είναι πως έχω κάνει εμφύτευση μαλλιών. Νομίζω, μάλιστα, ότι το αποτέλεσμα είναι κουλ, δεν είναι;".

Οκτώ πράγματα που πρέπει να μάθεις για τον Γιούργκεν Κλοπ

ΕΙΝΑΙ ΛΑΤΡΗΣ ΤΟΥ WALK ALONE

Ο ύμνος της Λίβερπουλ έχει τίτλο: "You never walk alone", αλλά ο Κλοπ είναι τύπος που λατρεύει τις μοναχικές βόλτες. Είχε παραδεχθεί στο παρελθόν ότι μετά τις αναμετρήσεις της Ντόρτμουντ έφευγε από το γήπεδο με τα πόδια και σκεφτόταν πώς είχε παίξει η ομάδα του. Ο Γερμανός, επίσης, έχει γράψει διπλωματική στο Πανεπιστήμιο με θέμα το περπάτημα. Και στο Μερσεϊσάιντ τον έχουν δει να χρησιμοποιεί τρένο.

Ο ΚΛΟΠ ΕΧΕΙ ΜΕΣΑΙΟ ΟΝΟΜΑ

Γιούργκεν Κλοπ τον ξέρουμε όλα αυτά τα χρόνια, αλλά ο προπονητής της Λίβερπουλ διαθέτει και άλλο όνομα. Γιούργκεν Νόρμπερτ Κλοπ βαφτίστηκε και το Νόρμπερτ σημαίνει: " Λάμψη του βορρά".

Οκτώ πράγματα που πρέπει να μάθεις για τον Γιούργκεν Κλοπ

ΤΑ ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ ΤΟΥ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑΤΑ

Τρεις είναι αγαπημένες μπάντες του Γιούργκεν Κλοπ ο οποίος έχει γίνει δύο φορές τραγούδι στη Γερμανία. Το πρώτο ήταν με τίτλο: " Θέλω να είμαι σαν τον Γιούργκεν Κλοπ" και το δεύτερο: " Κλόπο, εσύ ροκ σταρ". Όσον αφορά στα αγαπημένα του γκρουπ, όταν ανέλαβε την Λίβερπουλ είχε πει: " Η καλύτερη μπάντα στον κόσμο, η μητέρα μου το είχε πει. Νούμερο ένα οι Beatles, πρέπει να συμφωνήσουμε σε αυτό. Μου αρέσουν επίσης οι Genesis και οι Kiss. Ο βασικός τραγουδιστής είχε μακριά γλώσσα (σ.σ. Τζιν Σίμονς), ήταν τρελό".

(μουσικό διάλειμμα)

ΠΙΣΤΟΣ Ο ΓΙΟΥΡΓΚΕΝ ΣΤΗ ΜΑΪΝΤΖ

Βγάζει ρίζες όπου πάει ο Κλοπ. Να φανταστεί κανείς πως έπαιξε ποδόσφαιρο όλη του τη ζωή στην Μάιντζ, δηλαδή 12 χρόνια, ενώ προπόνησε την ίδια ομάδα για άλλα επτά!

"ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ ΠΩΣ ΕΙΜΑΙ ΑΡΙΣΤΕΡΟΣ"

Πολιτικά, ο Κλοπ δεν κρύβει ότι είναι αριστερός, έχοντας πει στο παρελθόν: " Εννοείται πως είμαι αριστερός. Περισσότερο αριστερός, παρά στο κέντρο. Δεν θα ψήφιζα ποτέ δεξιά".

Η ΔΕΥΤΕΡΗ ΣΥΖΥΓΟΣ ΤΟΥ ΔΕΝ ΤΟΝ ΓΝΩΡΙΖΕ

Η Ούλα Σάντροκ είναι η δεύτερη σύζυγος του Γιούργκεν Κλοπ. Δασκάλα και συγγραφέας, η εντυπωσιακή ξανθιά δεν είχε ιδέα από ποδόσφαιρο. Γνώρισε τον Κλοπ όταν δούλευε ως σερβιτόρα σε μία παμπ και εκείνος ήταν προπονητής της Μάιντζ. Γι' αυτή τη σπουδαία γνωριμία ο 51χρονος είχε πει κάποτε: " Δεν με ήξερε, δεν ασχολιόταν με το ποδόσφαιρο. Το βρήκα κολακευτικό αυτό...".

ΖΕΙ ΤΗΝ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΣΑΝ ΝΑ ΕΙΝΑΙ Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΤΟΥ

Ο Κλοπ πιστεύει ότι ζούμε μια φορά και γι' αυτό λέει: " Κάνω το καλύτερο και απολαμβάνω την κάθε μέρα σαν να είναι η τελευταία. Διασκεδάζω, πίνω ή οτιδήποτε άλλο γιατί αύριο μπορεί να είναι το τέλος".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ