ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Η συγκλονιστική εξομολόγηση του Ρίισε για τη δολοφονική επίθεση του Μπέλαμι με μπαστούνι του γκολφ

Liverpools's Craig Bellamy celebrates scoring a goal against  Barcelona by pretending to swing a golf club in the Champions League first knockout round, first-leg soccer match. at the Camp Nou Stadium, Barcelona, Spain, Wednesday Feb. 21, 2007.  The gesture appears to be a reference to claims  that Bellamy allegedly hit  team mate John Arne Riise in the legs with a golf club in a fracas while Liverpool was in Portugal at a training camp preparing for a Champions League match against defending champion FC Barcelona.  Bellamy now faces a fine of 80,000 pounds (US$155,000; 118,000) and an uncertain future with the 18-time English league champions, who were recently taken over by a pair of American businessmen.  (AP Photo/Dave Thompson)
Liverpools's Craig Bellamy celebrates scoring a goal against Barcelona by pretending to swing a golf club in the Champions League first knockout round, first-leg soccer match. at the Camp Nou Stadium, Barcelona, Spain, Wednesday Feb. 21, 2007. The gesture appears to be a reference to claims that Bellamy allegedly hit team mate John Arne Riise in the legs with a golf club in a fracas while Liverpool was in Portugal at a training camp preparing for a Champions League match against defending champion FC Barcelona. Bellamy now faces a fine of 80,000 pounds (US$155,000; 118,000) and an uncertain future with the 18-time English league champions, who were recently taken over by a pair of American businessmen. (AP Photo/Dave Thompson) ASSOCIATED PRESS

Ο Τζον Αρνε Ρίισε στην αυτοβιογραφία του εξιστόρισε το περιστατικό με τον μεθυσμένο Κρεγκ Μπέλαμι, ο οποίος του επιτέθηκε με μπαστούνι του γκολφ και παραλίγο να του στερήσει την καριέρα του από τα χτυπήματα!

Ήταν 21 Φεβρουαρίου του 2007, όταν η Λίβερπουλ αναμετρήθηκε στο "Καμπ Νόου" με τη Μπαρτσελόνα για τον πρώτο αγώνα της προημιτελικής φάσης του Champions League και επικράτησε με σκορ 1-2, κάνοντας άλμα πρόκρισης στα ημιτελικά. Εντέλει, η πρόκριση ήρθε, όπως και η παρουσία στον τελικό της Αθήνας, όπου οι "κόκκινοι" ηττήθηκαν από τη Μίλαν.

Σε εκείνον τον αγώνα κόντρα στη Μπαρτσελόνα, μεγάλοι πρωταγωνιστές για την ομάδα του Ράφα Μπενίτεθ ήταν οι Κρεγκ Μπέλαμι και Τζον Αρνε Ρίισε, οι οποίοι πέτυχαν τα δυο τέρματα της νίκης για τους Άγγλους. Μάλιστα, όταν σκόραρε ο Ουαλός, πανηγύρισε προσποιούμενος ότι χτυπάει μπαλάκι με ένα φανταστικό μπαστούνι του γκολφ και είχε το λόγο του εξαιτίας του σκηνικού που είχε προηγηθεί μερικές ημέρες πριν τον αγώνα...

Πιο συγκεκριμένα, σε μια βραδιά που οι περισσότεροι παίκτες της Λίβερπουλ κατανάλωσαν μεγάλες ποσότητες αλκοόλ, ο Μπέλαμι είχε μια παρεξήγηση με τον Ρίισε, η οποία είχε συνέχεια, που θα μπορούσε να είναι πολύ άσχημη. Ο Νορβηγός έφυγε νωρίς από το γλέντι, πηγαίνοντας για ύπνο, με τον Ουαλό να τον... επισκέπτεται με άγριες διαθέσεις στο δωμάτιο, έτοιμος να του προκαλέσει μεγάλη ζημιά. Βλέπετε, ήταν τύφλα στο μεθύσι και δεν μπορούσε να ελέγξει τα νεύρα του...

Τι έκανε; Χτύπησε αρκετές φορές με μπαστούνι του γκολφ τον συμπαίκτη του, ο οποίος ήταν ξαπλωμένος στο κρεβάτι και δεν περίμενε την επίθεση. Κοιμόταν στο ίδιο δωμάτιο με τον Άγκερ και πίστεψε ότι ήταν εκείνος που άνοιξε την πόρτα και μέχρι να καταλάβει ότι ήταν ο μεθυσμένος Μπέλαμι, είχε ήδη δεχτεί ορισμένα χτυπήματα. Ευτυχώς, έδειξε καλά αντανακλαστικά και μάζεψε γρήγορα τα πόδια του, αλλιώς θα είχει πολύ μεγάλο πρόβλημα.

Οι παίκτες των "κόκκινων" διασκέδαζαν, έχοντας καταναλώσει πολύ αλκοόλ, μέχρι τη στιγμή που ο Μπέλαμι κάλεσε τον Ρίισε στην σκηνή για να τραγουδήσει και επέμεινε πολύ σε αυτό. Ο Νορβηγός αρνήθηκε και ο Ουαλός αισθάνθηκε ότι τον προσέβαλε μπροστά στους συμπαίκτες του. Με την επιστροφή των παικτών στο ξενοδοχείο, ο Μπέλαμι βρήκε τον Ρίισε και άρχισε να τον χτυπάει στα πόδια.

Στην αυτοβιογραφία του, ο Ρίισε αναφέρθηκε εκτενώς στο περιστατικό, θέλοντας να εξηγήσει το τι ακριβώς συνέβη τότε με τον συμπαίκτη του...

ΕΤΣΙ ΕΞΙΣΤΟΡΙΣΕ ΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ Ο ΡΙΙΣΕ

Αφού αναφέρθηκε στον λεκτικό καυγά τους κατά την διάρκεια του πάρτι και στην πρόωρη αποχώρησή του, για να πάει να κοιμηθεί, συνέχισε: "Ξύπνησα μέσα στο σκοτάδι, ακούγοντας κάποιον να ανοίγει την πόρτα. Φυσικά, πίστεψα ότι ήταν ο Άγκερ. Γύρισα, αλλά τα μάτια μου ήταν μισόκλειστα λόγω της νύστας μου και δεν είδα καθαρά. Όμως, κάτι με έκανε να καταλάβω ότι δεν ήταν ο Άγκερ. Τότε, είδα τον Κρεγκ Μπέλαμι με ένα μπαστούνι του γκολφ δίπλα στα πόδια μου.

Ο Στιβ Φίναν που μοιραζόταν το δωμάτιο με τον Μπέλαμι, ήταν επίσης εκεί, αλλά δεν έκανε κάποια κίνηση. Ο Μπέλαμι σήκωσε το μπαστούνι και άρχισε να χτυπάει όσο πιο δυνατά μπορούσε. Θα μπορούσαν τα χτυπήματα να τερματίσουν την καριέρα μου, αλλά πρόλαβα να μαζέψω τα πόδια μου.

Πετάχτηκα από το κρεβάτι για να προστατεύσω τον εαυτό μου και να αποφύγω τα χτυπήματα. Τότε, ο Μπέλαμι γύρισε και μου είπε 'Κανένας δεν μου δείχνει ασέβεια μπροστά στους άλλους. Δε με νοιάζει αν θα πάω φυλακή. Έχω αρκετά χρήματα για να πάνε τα παιδιά μου σχολείο και τα πάντα. Δε με νοιάζει. Θα σε γ@μησω'. Σήκωσε το μπαστούνι και άρχισε να χτυπάει ξανά. Από την αδρεναλίνη δεν αισθάνθηκα πόνο εκείνη την στιγμή, αλλά με χτύπησε πολύ δυνατά.

Θα μπορούσε να με έχει τραυματίσει σοβαρα. Την ίδια στιγμή, ήξερα ότι μπορούσα να τον ακινητοποιήσω και να τον χτυπήσω, διότι ήμουν πιο μεγαλόσωμος. Ήξερα ότι αν έκανα επίθεση στον Μπέλαμι, η καριέρα μου στη Λίβερπουλ θα τελείωνε. Προσπάθησα να τον ηρεμήσω. 'Άσε κάτω το μπαστούνι και έλα να παίξουμε ξύλο με τις γροθιές μας. Έλα. Μια κανονική μάχη'. Στάθηκε και με κοίταξε. Μετά μου είπε 'αύριο στις 9 το πρωί θα συναντηθούμε και θα το τελειώσουμε'. Έφυγε ύστερα απ' αυτό".

Ο Ρίισε ανέφερε ότι την επόμενη ημέρα στο πρωινό, τα νέα είχαν διαδοθεί και οι υπόλοιποι γελούσαν με ό,τι έγινε, κάτι που τον ενόχλησε, διότι θα περίμενε να πουν κάτι στον Μπέλαμι, ο οποίος θα μπορούσε να του προκαλέσει μεγάλη ζημιά. Όσο για τον Ουαλό, δεν έκανε την παραμικρή κίνηση, δεν είπε τίποτα, σα να μη συνέβη κάτι το προηγούμενο βράδυ.

Στον αγώνα, ο Μπέλαμι σκόραρε και πανηγύρισε, κάνοντας πως χτυπάει μπαλάκι με μπαστούνι του γκολφ, ενώ στο γκολ του Ρίισε έτρεξε πάνω του και τον αγκάλιασε...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ