ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ

Φαν Ντάικ: "Πιστεύω ότι η Λίβερπουλ, εκείνη τη στιγμή, ήταν η σωστή απόφαση"

Liverpool's Virgil van Dijk jumps to celebrate scoring his side's first goal during the English Premier League soccer match between Liverpool and Manchester United at Anfield Stadium in Liverpool, Sunday, Jan. 19, 2020.(AP Photo/Jon Super)
Liverpool's Virgil van Dijk jumps to celebrate scoring his side's first goal during the English Premier League soccer match between Liverpool and Manchester United at Anfield Stadium in Liverpool, Sunday, Jan. 19, 2020.(AP Photo/Jon Super) AP

Ο Βίρτζιλ Φαν Ντάικ μίλησε για τους λόγους που τον έκαναν να επιλέξει την Λίβερπουλ τον Δεκέμβριο του 2017 σε μία μεταγραφή που άλλαξε τα δεδομένα.

Ήταν 27 Δεκεμβρίου του 2017 όταν η Λίβερπουλ ανακοίνωσε την απόκτηση του Βίρτζιλ Φαν Ντάικ από την Σαουθάμπτον ποντάροντας πάνω του πολλά εκατομμύρια.

Για την ακρίβεια οι κόκκινοι έδωσαν για τον Ολλανδό κεντρικό αμυντικό 70 εκατομμύρια λίρες και τον έκαναν τότε τον ακριβότερο αμυντικό στην ιστορία του ποδοσφαίρου.

Σίγουρα αυτή η επιλογή του έχει δικαιωθεί στο έπακρο. Όπως, βέβαια κι εκείνη του Φαν Ντάικ να επιλέξει την Λίβερπουλ σε σχέση με τις υπόλοιπες ομάδες που προσπάθησαν να τον αποκτήσουν.

Ο Ολλανδός περίπου 2,5 χρόνια μετά ανέλυσε το σκεπτικό πίσω από εκείνη την απόφασή του. "Πριν πάρω την απόφαση να διαλέξω τη Λίβερπουλ, κοίταξα όλα τα δεδομένα για κάθε σύλλογο. Τον τρόπο παιχνιδιού, τους συμπαίκτες, ακόμα και το μέλλον. Η πόλη, ο κόσμος, τα πάντα έχουν να κάνουν όταν είναι να βρεθείς σε ένα μεγάλο σύλλογο.

Πιστεύω ότι η Λίβερπουλ, εκείνη τη στιγμή, ήταν η σωστή απόφαση και το να φτάσουμε στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ στους πρώτους έξι μήνες μου, ήταν προφανώς ένα μεγάλο μπόνους και βοήθησε πολύ στην εξέλιξη μου" δήλωσε ο Φαν Ντάικ.

TAGS ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ