ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ

Η ακριβότερη μεταγραφή αμυντικού στην ιστορία ο Φαν Ντάικ!

Southampton's Virgil van Dijk celebrates scoring during the Europa League group K stage soccer match between Southampton and Internazionale at St. Mary's Stadium in Southampton, England, Thursday, Nov. 3, 2016. (AP Photo/Matt Dunham)
Southampton's Virgil van Dijk celebrates scoring during the Europa League group K stage soccer match between Southampton and Internazionale at St. Mary's Stadium in Southampton, England, Thursday, Nov. 3, 2016. (AP Photo/Matt Dunham) AP

Η Λίβερπουλ έφτασε σε συμφωνία με την Σάουθαμπτον για την μεταγραφή του Βίρτζιλ φαν Ντάικ, που γίνεται η πλέον ακριβή μεταγραφή αμυντικού ποδοσφαιριστή στην ιστορία.

Το φλερτ της Λίβερπουλ με τον Βίρτζιλ φαν Ντάικ δεν ήταν κάτι καινούριο, αφού οι "κόκκινοι" είχαν επιχειρήσει ανεπιτυχώς να τον αποκτήσουν το περασμένο καλοκαίρι.

Οι σχέσεις του παίκτη με την Σάουθαμπτον πέρασαν από σαράντα κύματα, ωστόσο η επιθυμία του 26χρονου στόπερ πραγματοποιήθηκε.

Ο Φαν Ντάικ γίνεται η ακριβότερη μεταγραφή αμυντικού παίκτη στην ιστορία του ποδοσφαίρου, καθώς μπορεί να μην έχει γίνει γνωστό το ακριβές ποσό της απόκτησης του, όμως δεδομένα ξεπερνά τα 70 εκατομμύρια λίρες (για 75 μαζί με τα μπόνους γράφουν στο Νησί), περισσότερα δηλαδή από τους Κάιλ Γουόκερ και Νταβίντ Λουίζ που είχαν στοιχίσει από 50 εκατ. λίρες σε Σίτι και Τσέλσι αντίστοιχα.

Στα δύο πρόσφατα ματς των "Αγίων" ο Ολλανδός στόπερ είχε μείνει εκτός αποστολής, γεγονός που προϊδέαζε για τις εξελίξεις. Με τον Πεπ Γκουαρδιόλα να εκφράζει το ενδιαφέρον του για τον παίκτη και τον Φαν Ντάικ να προτιμά την Λίβερπουλ και τον Γιούργκεν Κλοπ.

Ο παίκτης πέρασε με επιτυχία τις ιατρικές εξετάσεις το απόγευμα της Τετάρτης (27/12) και η Λίβερπουλ επιβεβαίωσε ότι ήρθε σε συμφωνία με την Σάουθαμπτον για την μεταγραφή του 26χρονου αμυντικού.

Ο Φαν Ντάικ θα είναι διαθέσιμος από την 1η Γενάρη για τους "κόκκινους", θα φοράει τη φανέλα με το Νο 4 και θα είναι ο υψηλότερα αμειβόμενος ποδοσφαιριστής της Λίβερπουλ, εισπράττοντας 180 χιλιάδες λίρες εβδομαδιαίως για τα επόμενα 4,5 χρόνια.

Οι Άγγλοι υποστηρίζουν ότι είναι πιθανό το ντεμπούτο του παίκτη στις 5 Γενάρη, στην αναμέτρηση με την Έβερτον για τον τρίτο γύρο του FA Cup, ενώ εικάζουν πως ο Φαν Ντάικ θα κάνει δίδυμο στο κέντρο άμυνας με τον Ζοέλ Ματίπ, εκτοπίζοντας σε συμπληρωματικό ρόλο τον Ντέγιαν Λόβρεν.

TAGS ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ