ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Επίσημο: Νέος προπονητής του Λεβαδειακού ο Τζουζέπε Σανίνο

Chievo coach Giuseppe Sannino gestures during the Serie A soccer match between Chievo and Bologna, at the Renato Dall'Ara stadium in Bologna, Italy, Monday, Nov. 4, 2013. (AP Photo/Studio FN)
Chievo coach Giuseppe Sannino gestures during the Serie A soccer match between Chievo and Bologna, at the Renato Dall'Ara stadium in Bologna, Italy, Monday, Nov. 4, 2013. (AP Photo/Studio FN) AP PHOTO/STUDIO FN

Ο πολύπειρος Ιταλός τεχνικός, Τζουζέπε Σανίνο, που έχει δουλέψει μεταξύ άλλων σε Παλέρμο, Κιέβο Βερόνα και Γουότφορντ είναι ο διάδοχος του Άκη Μάντζιου στον Λεβαδειακό.

Ο διάδοχος του Άκη Μάντζιου στον Λεβαδειακό βρέθηκε, είναι Ιταλός και θα δουλέψει για πρώτη φορά στην χώρα μας. Για αυτό το λόγο πιθανότατα στην επίσημη ανακοίνωση της η ομάδα της Βοιωτίας έκανε λάθος στο όνομα του.

Ο νέος τεχνικός των Βοιωτών με θητεία μεταξύ άλλων σε Παλέρμο, Κιέβο Βερόνα και Γουότφορντ είναι ο 61χρονος (σ.σ. 30/04/1957) Τζουζέπε Σανίνο.

Η επίσημη ανακοίνωση του Λεβαδειακού ανέφερε:

"H Π.Α.Ε. Λεβαδειακός ανακοινώνει την πρόσληψη του Ιταλού προπονητή Giusepe Samino καθώς επίσης και του βοηθού προπονητή Jiovanni Cusatis του γυμναστή Enrico Perri και του αναλυτή Stefano Albertoli.

Επίσης στο τεχνικό επιτελείο της ομάδας παραμένουν ο γυμναστής Λουκάς Λούλος και ο προπονητής τερματοφυλάκων Κώστας Τόσκας.

Ο νέος προπονητής του Λεβαδειακού έχει μεγάλη εμπειρία. ΟGiusepe Samino έχει δουλέψει σε όλες τις μικρές κατηγορίες της Ιταλίας και έχει φθάσει μέχρι τη Serie A προπονώντας ομάδες όπως η Παλέρμο και η Σιένα. Και είναι από τους λίγους Ιταλούς προπονητές που έχουν δουλέψει εκτός συνόρων (Γουότφορντ)".

Ο Σανίνο είναι πρώην ποδοσφαιριστής ο οποίος όμως έπαιξε σε μικρότερες κατηγορίες από το 1975 έως το 1988 έχοντας περάσει από το Βαρέζε και Σπέτσια.

Το 1996 ξεκίνησε την προπονητική του καριέρα, δουλεύοντας κατά κόρον στην Ιταλία μεταξύ των οποίων σε Βαρέζε, Σιένα, Παλέρμο και Κιέβο Βερόνα.

Εν συνεχεία έκανε ένα πέρασμα από την Premier League και την Γουότφορντ αναλαμβάνοντας την ομάδα στις 18 Δεκεμβρίου 2013 και οδηγώντας την σε ένα σερί έξι συνεχόμενων νικών. Ο Ιταλός προπονητής παρά την εξαιρετική σεζόν που είχε αποχώρησε από την ομάδα στις 31 Αυγούστου 2014 και επέστρεψε στην Ιταλία και την Κατάνια. Τελευταίος σταθμός της καριέρας του ήταν η Τριεστίνα από την οποία αποχώρησε στις 14 Φεβρουαρίου 2018.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ