Παπαδόπουλος: "Αργά ή γρήγορα κάτι θα γίνει με το ΑΦΜ του Βόλου"

Ο μεγαλομέτοχος του Ηρακλή, Τομ Παπαδόπουλος, υποστήριξε ότι δεν σταματά τις κινήσεις να παίξει ο Ηρακλής στη Super League 1 και επεσήμανε πως "με τον Βόλο μπορεί να υπάρξει εξέλιξη την τελευταία στιγμή για αγορά του ΑΦΜ".

Ο Τομ Παπαδόπουλος μίλησε στο Αθλητικό Μetropolis 95,5 fm για τις επαφές που έκανε και συνεχίζει να κάνει με τον Αχιλλέα Μπέο για την αγορά του ΑΦΜ του Βόλου, ώστε να παίξει ο Ηρακλής στη Super League 1.

Ο μεγαλομέτοχος του Γηραιού υποστήριξε ότι "ο Βόλος δεν μπορεί να έχει τρεις ομάδες, αργά ή γρήγορα κάτι θα γίνει με το συγκεκριμένο ΑΦΜ. Με τον ΝΠΣ Βόλο μπορεί να υπάρξει εξέλιξη την τελευταία στιγμή, τον Σεπτέμβριο, τα Χριστούγεννα".

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΟΣΑ ΕΙΠΕ:

Για τη σχέση του με τον Ηρακλή:

«Τον τίτλο μεγαλομέτοχος τον έχω, όμως, έτσι που έγιναν τα πράγματα δεν ασχολούμαι ενεργά αυτή τη στιγμή. Μιλώ με μερικά άτομα του Ιδρυτικού και προσπαθούμε να βρούμε μια λύση με ένα νέο ΑΦΜ για να παίξει κάπου η ομάδα. Όσο πιο ψηλά γίνεται, ελπίζουμε στη Football League. Εγώ έχω ακόμη επαφές με τους ανθρώπους του ΝΠΣ Βόλου, αν μπορέσουμε να κάνουμε κάτι στο επόμενο διάστημα. Αυτό που επείγει, όμως, είναι να ετοιμαστεί η ομάδα να παίξει κάπου του χρόνου».

Για το ΑΦΜ του ΝΠΣ Βόλου:

«Είναι ο μόνος τρόπος για να παίξει η ομάδα στη Super League 1. Κατά την εκτίμησή μου, ο Βόλος δεν μπορεί να έχει τρεις ομάδες. Αργά ή γρήγορα κάτι θα γίνει με το συγκεκριμένο ΑΦΜ. Πρέπει ο κ. Μπέος να ασχοληθεί με τις μεγάλες ομάδες του Βόλου, τον Ολυμπιακό ή τη Νίκη. Δεν χωρά και τρίτη ομάδα. Βασικά, ο Δήμαρχος ήταν αυτός που μου ανέφερε ότι η ομάδα πρέπει να φύγει από τον Βόλο. Έτσι μπήκαμε στο παιχνίδι».

Για το αν μπορεί να δώσει τα χρήματα που απαιτούνται για τον ΑΦΜ του ΝΠΣ Βόλου:

«Βεβαίως μπορούμε. Θα στοιχίσει περισσότερο για τον Ηρακλή αν προσπαθήσει να ανέβει στη Super League 1 από τις μικρές κατηγορίες. Όταν πριν δύο εβδομάδες έφυγα από την Αμερική, το deal είχε σχεδόν κλειστεί. Όταν πήγα ο Αχιλλέας Μπέος μου είπε ότι πρέπει η ομάδα να φύγει του χρόνου από τον Βόλο. Στην αρχή, δεν μου στεκόταν καλά αυτό. Αλλά μετά που το σκέφτηκα, και επειδή δεν υπήρχε άλλη λύση, δέχθηκα να πάρουμε την ομάδα τώρα, να αγωνιστεί φέτος με τα χρώματα του Ηρακλή, να τον φιλοξενήσει ο Βόλος και την επόμενη χρονιά να είναι εκεί που πρέπει.

Δεν μπορεί ο κόσμος του Ηρακλή να μείνει χωρίς ομάδα. Είπαμε να δηλώσουμε και τα δύο γήπεδα ως έδρα, να παίξουμε κάποια ντέρμπι στη Θεσσαλονίκη και κάποια στον Βόλο και του χρόνου η ομάδα θα πήγαινε εκεί που έπρεπε να πάει. Δεν το δέχθηκε, ήθελε να παίξει σαν Βόλος για μια χρονιά και του χρόνου να φύγει η ομάδα. Είναι έξυπνος επιχειρηματίας ο κ. Μπέος, στον Βόλο η ομάδα δεν θα έχει έσοδα. Εκεί που θα πάρει δύο θα χάσει ένα. Άρα, ουσιαστικά, θα του στοιχίσει τρία. Η τιμή, περίπου 2,5 εκατομμύρια ευρώ, είναι λογική. Αρχικά ζητούσε δύο εκατομμύρια ευρώ, μετά ανέβηκε στα 2,5».

Για το τι μέλλει γενέσθαι:

«Δεν μπορούμε να σταματήσουμε τις κινήσεις μας για να παίξει ο Ηρακλής κάπου τη νέα χρονιά. Με τον ΝΠΣ Βόλο μπορεί να υπάρξει εξέλιξη την τελευταία στιγμή, τον Σεπτέμβριο, τα Χριστούγεννα. Αν υπάρχει μια ομάδα που θα παίζει κάπου, δεν έχει σημασία πότε θα υπάρξει εξέλιξη. Βεβαίως, καλό θα ήταν να γινόταν τώρα για να παίξει ο Ηρακλής στη Super League 1. Έχουμε αποκτήσεις καλές σχέσεις με τον κ. Μπέο. Θα χορηγήσω και τον Βόλο και τον Ηρακλή. Βλέπω τις δύο ομάδες σαν μία. Και ελπίζω όταν πάρει την απόφαση ο δήμαρχος να είναι η πλέον κατάλληλη απόφαση».

Για το «σήμερα» του Ηρακλή:

«Δεν μπορώ να πάρω εγώ τις αποφάσεις. Επί έναν χρόνο δέχθηκα μεγάλη πίεση. Από την πρώτη μέρα. Επί δέκα μήνες βδομάδα παρά βδομάδα ήμουν στην Ελλάδα. Θέλω να ησυχάσει λίγο το κεφάλι μου. Ήταν ένας καθημερινός εφιάλτης. Από πολύ νωρίς καταλάβαμε ότι είχαμε να αντιμετωπίσουμε μια άρρωστη κατάσταση. Όπως ένας άρρωστος, τον οποίο βλέπεις και ξέρεις ότι θα πεθάνει. Ξέραμε από την αρχή ότι δεν υπήρχε σωτηρία. Ό,τι και να κάναμε, και πρώτοι να βγαίναμε, από τη στιγμή που η Πολιτεία δεν έκανε κάτι για να μας βοηθήσει να ξεπεράσουμε τα προβλήματα, δεν υπήρχε σωτηρία. Μακάρι να υπήρχε ένας πρόεδρος να μπορούσε να βάλει άμεσα 4-5 εκατ. να τα ξεπληρώσει όλα».

Για το αν νιώθει πως ο Βασιλειάδης τον κορόιδεψε:

«Ο κ. Βασιλειάδης υποσχέθηκε πολλά. Είχε γίνει μια αρχή με την Εγνατία και χάλασε. Όσα και να μας έδινε, όμως, θα τα έπαιρναν όλα την άλλη μέρα. Η βασική υπόσχεση ήταν η τροπολογία που θα μας προστάτευε για να μπούμε στις 120 δόσεις και να πάρουμε την αδειοδότηση. Αυτό ήταν που δεν πέρασε. Προσπάθησε να την περάσει πολλές φορές, από τον Οκτώβριο, και δεν πέρασε. Κάθε φορά που προσπαθούσε να την περάσει έκοβε από κάτι. Και στο τέλος που πέρασε είχε απογυμνωθεί και δεν υπήρχε σωτηρία. Αν περνούσε η τροπολογία θα ήταν σωτήριο για τον Ηρακλή».

Για την προοπτική συμμετοχής του Ηρακλή στη Football League:

«Για να παίξει ο Ηρακλής στη Football League χρειάζεται τουλάχιστον ένα εκατομμύριο ευρώ. Μέσα σε αυτά τα χρήματα είναι και η τιμή αγοράς ΑΦΜ, το κόστος του οποίου ανέρχεται στα 200-400 χιλιάδες ευρώ. Δεν μπορεί να κρέμονται από εμένα. Δεν θα είμαι εγώ αυτός που θα μπω πάλι μπροστά. Αν υπάρχει κίνηση θα βοηθήσω. Δεν θέλω να είμαι εγώ που θα μπω μπροστά και θα τραβήξω άλλον έναν εφιάλτη. Δε νομίζω ότι δεν υπάρχουν 5-10 επιχειρηματίες που θα βάλουν από 5-10 χιλιάδες ευρώ ο καθένας. Υπάρχουν μικρές ομάδες στη Football League που δεν έχουν αυτά τα χρήματα. Και τα χρήματα δεν χρειάζεται να είναι όλα μπροστά. Μπορούν να πουλήσουν 1500 διαρκείας. Εγώ τους έχω πει τι ποσά μπορώ να βάλω. Αναλόγως την κίνηση που θα δω και τι θα χρειαστούν. Αρκεί να μην έχω την πίεση που είχα φέτος. Τραβήξαμε πολλά, δεν βοήθησε τίποτα. Κατέληξα να είμαι τα πάντα στον Ηρακλή».

Για τα χρήματα που έβαλε στον Ηρακλή και τα χρέη της ομάδας:

«Έχουν φύγει από την τσέπη μου 1,5 εκ. ευρώ για τον Ηρακλή. Προσωπικά για να καθαρίσω χρωστάω 200 χιλιάδες στην εφορία που από τα υπουργεία μου είπαν ότι μπορούν να μπουν στις 120 δόσεις. Οι παίκτες έχουν πληρωθεί και τον Απρίλιο οι περισσότεροι. Ο μέσος όρος οφειλών σε κάθε παίκτη είναι 2 ή 3 μισθοί, 35 χιλιάδες ευρώ. Για το προσωπικό, είναι δέκα άτομα και οι οφειλές όλων είναι περίπου 25 χιλιάδες ευρώ».

Για τους συνεργάτες του οι οποίοι σταμάτησαν να στηρίζουν την προσπάθειά του για τον Ηρακλή:

«Ο Νικ Σάκιεβιτς ήδη είχε ετοιμάσει επιτελείο. Ήταν και άλλοι, όμως, τη στιγμή που ανοίξαμε και με το καλημέρα μας πήραν τα χρήματα, είδαν ότι δεν υπάρχει σωτηρία και αποτραβήχτηκαν».

Για το ότι προχώρησε στην επένδυση χωρίς να ελέγξει την ΠΑΕ που αναλαμβάνει:

«Έγιναν τόσο γρήγορα τα πράγματα. Την τελευταία εβδομάδα του Αυγούστου με πλησίασε ο κ. Μυροφορίδης. Σχεδόν με το ζόρι με πήγαν μέχρι τη Μίκρα για να δω τι συμβαίνει. Μου άρεσαν κάποια πράγματα, είδα πολύ κόσμο να δουλεύει. Δεν ξέρω αν ήταν μόνο για εκείνη τη μέρα. Είδα ότι υπάρχει ζωή. Είχαμε μόνο δύο εβδομάδες περιθώριο. Μέσα σε δύο εβδομάδες δεν υπήρχε χρόνος».

Για τον Μυροφορίδη:

«Μακάρι ο Μυροφορίδης να έμενε μέχρι το τέλος. Αν και βασικά δεν υπήρχε σωτηρία για την ομάδα, αγωνιστικά θα ήταν καλύτερα τα πράγματα. Και ο Βοσνιάδης έπρεπε να μείνει, αν και, όπως έγιναν τα πράγματα, το σωστό ήταν να φύγουν».

Για το αν του έκανε πρόταση ο Ηλίας Θεοδωρίδης να πάρει την ΠΑΕ:

«Όχι, ποτέ δεν έγινε αυτό. Δεν μπορούσε να μπει μέσα. Θα ήταν τρελός ο οποιοσδήποτε για να ρίξει λεφτά σε ένα τρύπιο βαρέλι».

Για το μήνυμα που στέλνει στην οικογένεια του Ηρακλή:

«Ο Ηρακλής έχει πολύ κόσμο. Πρέπει να συσπειρωθούν όλοι. Πρέπει απαραίτητα ο Ηρακλής να παίξει κάπου μέχρι να δούμε αν μπορούμε να αγωνιστούμε στη Super League 1. Χρειάζονται 100 χιλιάδες το μήνα για να βγει η χρονιά. Αν βρεθούν 5-10 άνθρωποι να βάλουν από 5-10 χιλιάδες ευρώ τον μήνα, μπορώ κι εγώ να βάλω δέκα χιλιάδες και ο κ. Θεοδωρίδης άλλες δέκα. Ας είναι όλοι οι άλλοι μαζί κι εμείς θα βοηθήσουμε. Δεν μπορεί όλο το βάρος να πέσει σε ένα άτομο».

 
SHARE

24MEDIA NETWORK

Πώς η Jennifer Aniston διέλυσε (κυριολεκτικά) το Instagram

Σε λιγότερο από μια εβδομάδα η Rachel των Friends έχει σπάσει ρεκόρ, έχει ρίξει servers και έχει μεταμορφωθεί σε expert του παιχνιδιού.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

 

HIGHLIGHTS