ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

O Kαντέ άργησε να σκοράρει και έσπασε... αρνητικό ρεκόρ 12ετίας!

Chelsea's Ngolo Kante, left, celebrates after scoring the opening goal with his teammate Chelsea's Cesar Azpilicueta during the English Premier League soccer match between Chelsea and Manchester City at Stamford Bridge in London, Saturday Dec. 8, 2018. (AP Photo/Tim Ireland)
Chelsea's Ngolo Kante, left, celebrates after scoring the opening goal with his teammate Chelsea's Cesar Azpilicueta during the English Premier League soccer match between Chelsea and Manchester City at Stamford Bridge in London, Saturday Dec. 8, 2018. (AP Photo/Tim Ireland) AP PHOTO/TIM IRELAND

Η Μάντσεστερ Σίτι περιόρισε την Τσέλσι σε παθητικό ρόλο για 44 λεπτά όμως ο Καντέ "χτύπησε" στο 45ο του ντέρμπι για να κάνει το 1-0 και να σφραγίσει... αρνητικό ρεκόρ 12ετίας για την ομάδα του Λονδίνου!

Το ματς στο "Στάμφορντ Μπριτζ" στο πρώτο ημίχρονο ήταν τόσο μονότονο, με την Μάντσεστερ Σίτι να έχει τη μπάλα στα πόδια και να απειλεί και την Τσέλσι να περιμένει πίσω από τη σέντρα και να αμύνεται, ώστε όταν έφτασε το ματς στο 45ο λεπτό να θυμηθούν όλοι τον άγραφο νόμο του ποδοσφαίρου: πως όταν δεν βάζεις γκολ θα το δεχτείς.

Κάπως έτσι έγινε και στο Λονδίνο, με τους παίκτες του Γκουαρδιόλα να μην αξιοποιούν την υπεροχή τους και τις ευκαιρίες που δημιούργησαν και εκείνους του Σάρι να ανοίγουν το σκορ στην πρώτη καλή φάση τους στο παιχνίδι στην εκπνοή του πρώτου μέρους.

Chelsea's Ngolo Kante, left, scores his side's opening goal during the English Premier League soccer match between Chelsea and Manchester City at Stamford Bridge in London, Saturday Dec. 8, 2018. (AP Photo/Tim Ireland)
Chelsea's Ngolo Kante, left, scores his side's opening goal during the English Premier League soccer match between Chelsea and Manchester City at Stamford Bridge in London, Saturday Dec. 8, 2018. (AP Photo/Tim Ireland) AP PHOTO/TIM IRELAND

Για την ακρίβεια στο 44:02, με τον Ενγκολό Καντέ να ξετινάζει τα δίχτυα του Έντερσον Μοράες και την Τσέλσι να βρίσκει το γκολ από το πρώτο σουτ προς την αντίπαλη εστία, γράφοντας ιστορία. Και αυτό γιατί η τελευταία φορά που χρειάστηκε να περιμένει τόσο πολύ για να έχει ένα σουτ στην αντίπαλη εστία σε αγώνα της Premier League εντός έδρας ήταν τη σεζόν 2006-07!

Αυτό δεν ήταν όμως το μοναδικό "τρελό" στατιστικό που προέκυψε από το γκολ του Γάλλου παγκόσμιου πρωταθλητή αφού η ασίστ που έβγαλε ο Αζάρ στον Καντέ ήταν μόλις η μία από τις έξι συνολικά που ολοκλήρωσαν οι "μπλε" στο κομμάτι του αγωνιστικού χώρου κοντά στην περιοχή της Σίτι (final third) στα πρώτα 45 λεπτά, την ώρα που η Σίτι είχε 53 πάσες!

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ