ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ

Βαλβέρδε: "Ίσως το σημαντικότερο ματς της καριέρας μου"

Barcelona manager Ernesto Valverde pauses, during a press conference at Anfield Stadium, Liverpool, England, Monday May 6, 2019.  Liverpool are scheduled to play against Barcelona in a Champions League Semi-final second leg soccer match in Liverpool on Tuesday. (Peter Byrne/PA via AP)
Barcelona manager Ernesto Valverde pauses, during a press conference at Anfield Stadium, Liverpool, England, Monday May 6, 2019. Liverpool are scheduled to play against Barcelona in a Champions League Semi-final second leg soccer match in Liverpool on Tuesday. (Peter Byrne/PA via AP) PETER BYRNE/PA VIA AP

Ο Ερνέστο Βαλβέρδε δήλωσε ενόψει της ρεβάνς με την Λίβερπουλ πως η Μπαρτσελόνα έχει μάθει από το πάθημα κόντρα στην Ρόμα ενώ τόνισε πως η ομάδα του θα παίξει επιθετικά στο "Άνφιλντ".

Η Μπαρτσελόνα απέκτησε τεράστιο αβαντάζ για την πρόκριση στον τελικό του Champions League μετά το 3-0 επί της Λίβερπουλ στο "Καμπ Νόου" την περασμένη Τετάρτη (με το ρεσιτάλ Μέσι που επισφραγίστηκε με δύο γκολ), όμως η λέξη εφησυχασμός ή επανάπαυση δεν υπάρχει στο λεξιλόγιό της.

Για αυτό εγγυήθηκε με τα λεγόμενά του ο Ερνέστο Βαλβέρδε στη συνέντευξη Τύπου της Δευτέρας ενόψει της ρεβάνς στο "Άνφιλντ" την Τρίτη (7/5), με τον πρώην τεχνικό του Ολυμπιακού να θυμίζει την ιστορική ανατροπή των Καταλανών επί της Παρί Σεν Ζερμέν πριν από μία διετία όταν σημείωσαν έξι γκολ και να ξεκαθαρίζει πως ο περυσινός αποκλεισμός από την Ρόμα αποτελεί οδηγό για την ομάδα του.

"Θα ήταν λάθος να να πούμε πως το μόνο που μας ενδιαφέρει είναι να ελέγξουμε το παιχνίδι. Θα χρειαστεί να επιτεθούμε και ίσως χρειαστεί να αλλάξουμε το στιλ του. Υπάρχει ένας διαφορετικός τρόπος που οι ομάδες αντιμετωπίζουν πλέον την Μπαρτσελόνα, παίζουν πιο σοφά. Μερικές φορές από το να δίνεις μόνο πάσες, θα πρέπει να περνάς πιο γρήγορα τη μπάλα προς τα μπροστά.

Θα πρέπει να αγνοήσουμε το πρώτο παιχνίδι, θα είναι λάθος αν δεν το κάνουμε. Οι οπαδοί στο Άνφιλντ έχουν μεγάλο πάθος και δημιουργούν πολύ θόρυβο αλλά έχουμε παίξει καλά σε μεγάλα στάδια όπως στο Ολντ Τράφορντ και στο Σαν Σίρο φέτος και μπορούμε να διαχειριστούμε την πίεση", τόνισε ο Ερνέστο Βαλβέρδε, και πρόσθεσε αναφορικά με την Λίβερπουλ:

Liverpool coach Juergen Klopp, left, and Barcelona coach Ernesto Valverde greet each other before the Champions League semifinal, first leg, soccer match between FC Barcelona and Liverpool at the Camp Nou stadium in Barcelona Spain, Wednesday, May 1, 2019. (AP Photo/Joan Monfort)
Liverpool coach Juergen Klopp, left, and Barcelona coach Ernesto Valverde greet each other before the Champions League semifinal, first leg, soccer match between FC Barcelona and Liverpool at the Camp Nou stadium in Barcelona Spain, Wednesday, May 1, 2019. (AP Photo/Joan Monfort) AP PHOTO/JOAN MONFORT

"Είναι πολύ καλοί, έχουν χάσει μόνο ένα ματς στην Premiership, είναι πολύ καλοί στις στημένες φάσεις, μπορούν να μας νικήσουν. Δεν φοβάμαι την ανατροπή, τα ματς είναι για να παίζονται.

Στο Μπαρτσελόνα-Παρί Σεν Ζερμέν όλοι πίστευαν πως αν σκόραρε η Παρί θα τελείωνε η υπόθεση πρόκριση (σ.σ. είχε νικήσει 4-0 η Παρί στο πρώτο ματς) και η Μπαρτσελόνα σκόραρε έξι φορές.

Έχουμε μάθει από την εμπειρία απέναντι στην Ρόμα και το καλό πράγμα στο ποδόσφαιρο είναι πως έχεις πάντα μία δεύτερη ευκαιρία".

Στην τελευταία ερώτηση δε που τέθηκε στον Ερνέστο Βαλβέρδε, για το αν το ματς με την Λίβερπουλ με φόντο τον τελικό του Champions League συνιστά το σημαντικότερο παιχνίδι στη μέχρι τώρα προπονητική καριέρα του, απάντησε:

"Το επόμενο παιχνίδι που δίνεις είναι πάντα το σημαντικότερο αλλά αν σας αρέσει, ίσως είναι αυτό το σημαντικότερο".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

Λίβερπουλ - Μπαρτσελόνα: Ο Κλοπ επιβεβαίωσε την απουσία των Σαλάχ - Φιρμίνο
TAGS ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ