ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Βαλβέρδε: "Εκτεθήκαμε σε... ατύχημα"

Barcelona coach Ernesto Valverde sits on the bench during the Champions League round of sixteen second leg soccer match between FC Barcelona and Chelsea at the Camp Nou stadium in Barcelona, Spain, Wednesday, March 14, 2018. (AP Photo/Manu Fernandez)
Βαλβέρδε (AP Photo/Manu Fernandez) AP

Μετά την ισοπαλία με την Ζιρόνα στο "Καμπ Νόου", η Μπαρτσελόνα έχασε με ανατροπή από τη Λεγανές και ο Ερνέστο Βαλβέρδε είπε πως είναι μια δύσκολη και αναπάντεχη κατάσταση.

Δεύτερη σερί γκέλα εκτός προγράμματος για το ισπανικό πρωτάθλημα μέσα σε λίγα 24ωρα για την Μπαρτσελόνα του Ερνέστο Βαλβέρδε. Μετά την ισοπαλία με την Ζιρόνα στο "Καμπ Νόου", η Μπαρτσελόνα έχασε με ανατροπή από τη Λεγανές που δεν είχε κερδίσει ούτε πόντο πριν την αναμέτρηση. Μάλιστα, έκανε ανατροπή μέσα σε 68 δευτερόλεπτα, φτάνοντας στον θρίαμβο.

Αυτή ήταν η πρώτη φορά που η Λεγανές νίκησε την Μπαρτσελόνα, ενώ οι Καταλανοί εξακολουθούν να βρίσκονται στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα, όμως αυτό δεν σημαίνει ότι δεν χάθηκαν πέντε βαθμοί εκτός προγράμματος από ομάδες σαφώς κατώτερες.

Για δύσκολη και απρόσμενη κατάσταση έκανε λόγο ο Ερνέστο Βαλβέρδε στη συνέντευξη Τύπου μετά την ήττα των Καταλανών. Κανείς δεν περίμενε τέτοια αποτελέσματα και όσο να 'ναι, υπάρχει προβληματισμός για τις κολλητές κακές εμφανίσεις.

"Βρισκόμαστε σε μία δύσκολη και απρόσμενη κατάσταση με βάση τις περιστάσεις και μετά τα όσα έγιναν στα δυο τελευταία παιχνίδια. Αυτό όμως είναι το ποδόσφαιρο και μπορεί να συμβεί. Πάντα μπορείς να εκτεθείς σε ένα... ατύχημα και αυτό ακριβώς συνέβη σε μας", ανέφερε αρχικά ο Βαλβέρδε μετά τον αγώνα με την ομάδα του Δημήτρη Σιόβα.

"Είναι ένα αναπάντεχο αποτέλεσμα με βάση το πώς ήρθε. Αν τα γκολ των αντιπάλων έρχονταν από μια ξεκάθαρη υπεροχή τους, θα μπορούσαμε να αναλύσουμε τα αίτια, αλλά δεν έγινε αυτό", είπε ακόμα και συνέχισε πως "μετά το δεύτερο γκολ που δεχτήκαμε, ήταν δύσκολο για μας να κάνουμε ευκαιρίες, διότι έπαιζαν πολύ κλειστά και ήταν δύσκολο να δημιουργήσουμε ξεκάθαρες ευκαιρίες. Υπήρχαν πολλοί αντίπαλοι στο κέντρο".

Ο προπονητής της Μπαρτσελόνα, τόνισε ακόμα ότι "ένα δεύτερο γκολ δικό μας, θα τους ανάγκαζε να ανοιχτούν και θα μπορούσαμε να το εκμεταλλευτούμε", ενώ για τις δικές του ευθύνες για την ήττα απάντησε: "Φυσικά ο προπονητής είναι υπεύθυνος και κάθε προπονητής που χάνει η ομάδα του, αισθάνεται υπεύθυνος. Είναι δύσκολο να εξηγηθεί πώς έχουμε χάσει πέντε βαθμούς σε δύο ματς".

Τέλος, ρωτήθηκε και για το rotation στο ρόστερ και είπε ανάμεσα σε άλλα πως "φυσικά, μιας συμφέρει τώρα να μιλήσουμε για το rotation, αλλά σε μια τελική τα παιχνίδια αναλύονται με βάση τα αποτελέσματα. Όμως, ένα πρωτάθλημα δεν μπορείς να το κατακτήσεις μονάχα με έντεκα ποδοσφαιριστές".

AP Photo/Manu Fernandez

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ