ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Λεγανές - Μπαρτσελόνα 2-1: ήττα από την τελευταία με ανατροπή σε 68 δευτερόλεπτα

FC Barcelona's coach Ernesto Valverde looks on ahead of the Spanish La Liga soccer match between Leganes and FC Barcelona at the Butarque stadium in Leganes, Spain, Wednesday, Sept. 26, 2018. (AP Photo/Manu Fernandez)
FC Barcelona's coach Ernesto Valverde looks on ahead of the Spanish La Liga soccer match between Leganes and FC Barcelona at the Butarque stadium in Leganes, Spain, Wednesday, Sept. 26, 2018. (AP Photo/Manu Fernandez) AP

Η τραγική αντίδραση των Πικέ & Βερμάλεν σε δύο στιγμές που είχαν διαφορά μεταξύ τους μόλις δύο λεπτά έφερε νέα γκέλα για την Μπάρτσα. Η ομάδα του Βαλβέρδε ηττήθηκε από την ψυχωμένη Λεγανές με 2-1 που μέχρι τότε δεν είχε πάρει ούτε βαθμό από τους "μπλαουγκράνα".

Γκέλα ολκής για την Μπαρτσελόνα του Ερνέστο Βαλβέρδε που μετά το χαστούκι από την Ζιρόνα ηττήθηκε από την Λεγανές του Μαουρίτσιο Πελεγκρίνο με 2-1.

Η ήττα αυτή δεν είναι μία όποια κι όποια ήττα, καθώς είναι και ιστορικής σημασίας!

Για παράδειγμα αυτή ήταν η πρώτη φορά που η Λεγανές κερδίζει την Μπαρτσελόνα, να σκεφτεί κανείς πως μέχρι το τελευταίο σφύριγμα του Μαγιένκο στην αναμέτρηση, οι "πεπινέρος" δεν είχαν πάρει ούτε βαθμό από την ομάδα του Ερνέστο Βαλβέρδε.

Επίσης, αυτή ήταν η παρθενική φορά που ο ουραγός της La Liga κερδίζει την Μπάρτσα, ενώ οι Καταλανοί βρίσκονται στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα!

Κι αν αναρωτιέστε τι έκανε ο Μέσι στο παιχνίδι; Στο δεύτερο ημίχρονο, ειδικότερα, δεν έκανε τίποτα απολύτως κι έτσι έχασε το σερί των 48 αήττητων παιχνιδιών που... έτρεχε στο πρωτάθλημα.

Η ΠΡΩΤΗ ΝΙΚΗ ΗΡΘΕ ΜΕ ΑΝΑΤΡΟΠΗ

Στα της αναμέτρησης, λοιπόν, η Μπαρτσελόνα προηγήθηκε στο 13' με τον Φελίπε Κοουτίνιο, ωστόσο από εκεί και έπειτα υπέστη... καθίζηση. Ο Ερνέστο Βαλβέρδε χρησιμοποίησε ποδοσφαιριστές όπως ο Μουνίρ και ο Βερμάλεν που δεν βοήθησαν καθόλου.

Ο Βέλγος, μάλιστα, στο 52' έχασε κεφαλιά από τον κατά πολύ κοντύτερο Ελ Ζαρ ο οποίος έγραψε το 1-1 για την ομάδα του.

Το γκολ της ανατροπής για την Λεγανές ήρθε από τον δανεικό της Ρεάλ Μαδρίτης στην ομάδα του Πελεγκρίνο, Όσκαρ Ροντρίγκεθ στο 53' από λάθος του Πικέ! Δύο στα δύο από το δίδυμο των στόπερ των "μπλαουγκράνα" που κόστισε εν τέλει την πρώτη ήττα στο πρωτάθλημα για την Μπαρτσελόνα.

MVP Ο ΚΙΠΕΡ ΠΟΥ ΗΘΕΛΕ Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Κι αν ψάχνετε τον πολυτιμότερο ποδοσφαιριστή της ιστορικής νίκης της Λεγανές, αυτός δεν είναι κάποιος εκ των δύο σκόρερ.

Σημαντικό ρόλο στο "τρίποντο" έπαιξε Πίτσου Κουέγιαρ που πριν από μερικούς μήνες είχε ακουστεί για τον Ολυμπιακό!

Ο 36χρονος κίπερ σε μία φάση με Ράκιτιτς και Κοουτίνιο, στο β' ημίχρονο, πραγματοποίησε φοβερή, διπλή επέμβαση και κράτησε το 2-1 υπέρ της ομάδας του!

ΛΕΓΑΝΕΣ: Κουέγιαρ, Χουανφράν, Σίλβα, Μπουστίνθα, Ραούλ Γκαρθία, Ρόδρι, Ελ Ζαρ (86' Νιόμ), Ρούμπεν Πέρεθ, Μίκελ Βέσγα (82' Σαμπίν Μερίνο), Οσκαρ Ροντρίγκες (74' Ζεράρ Γκουμπάου), Εν Νεσίρι.

ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ: Τερ Στέγκεν, Πικέ, Ουμτιτί, Σέρτζι Ρομπέρτο, Βερμάλεν (70' Άλμπα), Μπούσκετς, Ράκιτιτς, Κουτίνιο, Ντεμπελέ (71' Μάλκομ), Μουνίρ (61' Σουάρες), Μέσι.

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΓΚΟΛ ΤΟΥ ΛΕΓΑΝΕΣ - ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ