Πού φυλάσσεται το πρώτο συμβόλαιο σε χαρτοπετσέτα του Μέσι με την Μπάρτσα

Ο Λιονέλ Μέσι υπέγραψε το πρώτο του συμβόλαιο με την Μπαρτσελόνα σε μία χαρτοπετσέτα. Αλήθεια, πού βρίσκεται σήμερα αυτό το ιστορικό ντοκουμέντο;

Ο γνωστός μάνατζερ, Οράσιο Γκατζιόλι ήταν ο άνθρωπος που πήγε τον Λιονέλ Μέσι στην Μπαρτσελόνα κατόπιν έντονης πίεσης από τον ίδιο, καθώς απειλούσε τους "μπλαουγκράνα" ότι αν δεν κλείσουν τη συμφωνία, θα πάει τον νεαρό Αργεντινό σε άλλες ομάδες να δοκιμαστεί. Μία εξ αυτών θα ήταν και η Ρεάλ Μαδρίτης...

Ο Γκατζιόλι, λοιπόν, έπεισε τα κρίσιμα πρόσωπα να δώσουν τα χέρια και το deal συμφωνήθηκε γραπτώς πάνω σε μία χαρτοπετσέτα σ' ένα τένις κλαμπ στο τραπέζι που πλέον ονομάζεται: Το τραπέζι του Μέσι.

Το ημερολόγιο εκείνη την ημέρα έγραφε 14 Δεκεμβρίου 2000, ενώ ήταν αρκετό για να ηρεμήσει την οικογένεια του μετέπειτα ηγέτη της Μπάρτσα η οποία είχαν αγωνία για την έκβαση και πίεζαν τους μάνατζερ να τους παρουσιάσουν ένα χαρτί. Μάλιστα, σύμφωνα με τον Γκατζιόλι, ο Χόρχε Μέσι αυτή τη χαρτοπετσέτα δεν την είχε δει ποτέ!

Για όσους δεν γνωρίζουν, το κείμενο που συντάχθηκε έγραφε: "Στην Βαρκελώνη στις 14 Δεκεμβρίου του 2000 παρόντος του Μινγκέλα και του Οράσιο, ο Κάρλες Ρέσακ, τεχνικός διευθυντής της Μπαρτσελόνα, δεσμεύεται να υπογράψει τον Λιονέλ Μέσι, παρά κάποιες απόψεις που στηρίζουν το αντίθετο, αρκεί να τηρηθούν όσα είχαν προηγουμένως συμφωνηθεί..."

Αλήθεια; Αυτό το ιστορικό κομμάτι χαρτί μίας χρήσης που άλλαξε την ιστορία του ποδοσφαίρου πού βρίσκεται σήμερα; Δεν το έχει ούτε η Μπαρτσελόνα, ούτε η οικογένεια του Μέσι.

Η χαρτοπετσέτα βρίσκεται υπό την κατοχή του ατζέντη, Οράσιο Γκατζιόλι και την κρατά καλά φυλαγμένη σε μία θυρίδα σε τράπεζα της Ανδόρας. Ο ίδιος λέει σύμφωνα με την αργεντίνικη έκδοση της MARCA ότι έχει δεχθεί προτάσεις εκατομμυρίων για να την πουλήσει αλλά τις αρνήθηκε όλες!

Σκοπός του είναι να την δανείσει στο μουσείο της Μπαρτσελόνα, αλλά μέχρι στιγμής οι όποιες διαπραγματεύσεις έχουν σταματήσει διότι οι Καταλανοί προτιμούν να την εκθέσουν όταν ο Λιονέλ Μέσι αποσυρθεί από τη δράση ή σε περίπτωση που φύγει από το κλαμπ.

 
SHARE

24MEDIA NETWORK

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ