ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ

Μπαρτσελόνα: Αποφασίζει σήμερα η ομοσπονδία για πρόκριση ή αποκλεισμό των "μπλαουγκράνα"

Levante defender Borja Mayora, left, duels for the ball with Barcelona's Chumi during the la Copa del Rey round of 16 first leg soccer match between Levante and Barcelona at the Ciutat de Valencia stadium in Valencia, Spain, Thursday Jan. 10, 2019. (AP Photo/Alberto Saiz)
Levante defender Borja Mayora, left, duels for the ball with Barcelona's Chumi during the la Copa del Rey round of 16 first leg soccer match between Levante and Barcelona at the Ciutat de Valencia stadium in Valencia, Spain, Thursday Jan. 10, 2019. (AP Photo/Alberto Saiz) AP

Η Μπαρτσελόνα προκρίθηκε στον αγωνιστικό χώρο επί της Λεβάντε, ωστόσο την Παρασκευή (18/1) θα κριθεί εάν θα βρίσκεται στην κληρωτίδα των προημιτελικών του Copa del Rey. Η ισπανική ομοσπονδία θα εξετάσει την καταγγελία γι' αντικανονική συμμετοχή του Τσούμι στο πρώτο ματς.

Η Μπαρτσελόνα με πρωταγωνιστές τους Λιονέλ Μέσι και Ουσμάν Ντεμπελέ ανέτρεψε το εις βάρος της 2-1 του πρώτου ματς και με τη νίκη της με 3-0 επί της Λεβάντε προκρίθηκε στα προημιτελικά του Copa del Rey.

Αυτά εντός αγωνιστικού χώρου, γιατί η πρόκριση παίζεται πλέον εκτός! "Πέτρα του σκανδάλου" είναι η συμμετοχή του 19χρονου κεντρικού αμυντικού των "μπλαουγκράνα", Τσούμι, στο πρώτο ματς με τη Λεβάντε.

Αυτή, σύμφωνα με δημοσίευμα της "El Mundo", ήταν αντικανονική. Κι αυτό γιατί είχε συμπληρώσει κάρτες με τη δεύτερη ομάδα της Μπαρτσελόνα. Η ομάδα της Βαρκελώνης, ωστόσο, πέρασε στην αντεπίθεση και ξεκαθάρισε ότι η συμμετοχή του 19χρονου στο ματς με τους "γρανότες" ήταν καθόλα νόμιμη.

Κι αυτό γιατί δεν θα είχε δικαίωμα ν' αγωνιστεί μόνο στην περίπτωση που αντίκριζε κόκκινη κάρτα και για ματς Copa del Rey (συμπλήρωσε πέντε κάρτες σε ματς πρωταθλήματος με τη δεύτερη ομάδα). Με άλλα λόγια στην ομάδα της Βαρκελώνης ισχυρίζονται ότι δεν είχε δικαίωμα ν' αγωνιστεί στο πρωτάθλημα, αλλά είχε στο κύπελλο.

Η Λεβάντε αρχικά δεν προχώρησε σε καταγγελία. Μετά από το σάλο που προκλήθηκε με τα δημοσιεύματα στον ισπανικό Τύπο, το έκανε. Εκπρόθεσμα, ωστόσο, καθώς έπρεπε να είχε καταγγείλει το συμβάν μέχρι τη Δευτέρα (14/1). Σε κάθε περίπτωση η ισπανική ομοσπονδία (RFEF) θ' αποφανθεί εντός της ημέρας (18/1) εάν θα κάνει δεκτή ή θ' απορρίψει την ένσταση των "γρανότες".

Κι αυτό γιατί η κλήρωση των προημιτελικών είναι προγραμματισμένη για τις 18:00 (ώρα Ελλάδας) και πρέπει να δούμε εάν το όνομα της "Μπάρτσα" θα βρίσκεται στην κληρωτίδα.

TAGS ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ