Η συγγνώμη του Γιώργου Μποροβήλου

Η συγγνώμη του Γιώργου Μποροβήλου

Ο πρόεδρος της ΠΑΕ Αστέρας, Γιώργος Μποροβήλος, μίλησε για τη φετινή σεζόν της ομάδας, ζητώντας μεταξύ άλλων "συγγνώμη" από τον κόσμο για τα αποτελέσματα του τελευταίου διαστήματος.

Ο πρόεδρος της ΠΑΕ Αστέρας, Γιώργος Μποροβήλος, φιλοξενήθηκε στη Δημοτική Ραδιοφωνία Τρίπολης και στην εκπομπή “Facelook στα γήπεδα” με τον Θοδωρή Τσούτσο.

Μίλησε για τη φετινή πορεία της ομάδας, ζήτησε συγγνώμη για τα τελευταία πολύ κακά αποτελέσματα, αναφέρθηκε στο θέμα του νέου προπονητή, τον οποίο αναζητά ο σύλλογος, στο όραμα των δύο ιδιοκτητών, κ.κ. Μπάκου και Καϋμενάκη για το μέλλον της ομάδας, ενώ κάλεσε και τον κόσμο για τον αγώνα με την Κέρκυρα, με πολύ χαρακτηριστικό τρόπο: “Αστέρας στα εύκολα, Αστεράρα στα δύσκολα”.

Για τη φετινή δύσκολη περίοδο: “Δεν θέλω να μασάω τα λόγια μου. Πράγματι είναι μία χρονιά που για αλλού ξεκινήσαμε και αλλού πάμε. Ομως, δεν είναι ώρα αποτίμησης ούτε καταστάσεων ούτε ευθυνών ούτε του τι έφταιξε. Αυτό είναι μία εργασία σοβαρή, η οποία πρέπει να γίνει μετά το πέρας της χρονιάς. Εκεί θα είναι εποικοδομητική και πραγματικά θα βοηθήσει να μην ξαναγίνουν τα ίδια λάθη. Ομως, αυτή τη στιγμή είναι μια ώρα που πρέπει όλοι, ανεξάρτητα με το πόσο κοντά είναι κάποιος στην ομάδα και με οποιαδήποτε ιδιότητα, να βοηθήσουμε ο Αστέρας να μην μπλέξει σε κανένα εφιαλτικό σενάριο. Να μπορέσει η ομάδα να εξασφαλίσει το συντομότερο την παραμονή της στην κατηγορία της Super League, έτσι ώστε να φύγει και το άγχος, αλλά αφετέρου να γίνει σωστός και έγκαιρος προγραμματισμός για τη νέα περίοδο”.

Για τη νέα αγωνιστική περίοδο: “Αν και μέχρι στιγμής δεν έχει ψηφιστεί κάτι, διαισθάνομαι ότι η νέα περίοδος θα είναι πολύ δυσκολότερη. Εκεί οδηγούνται τα πράγματα. Αλλά θέλω να θυμίσω ότι ο Αστέρας για δέκατη συνεχόμενη χρονιά είναι στην κορυφαία κατηγορία. Κάτι που η ευρύτερη περιοχή μας, η Πελοπόννησος με εφτά νομούς, δεν έχει από καμία άλλη ομάδα. Αυτό δεν πρέπει να το ξεχνάμε. Ούτε να παρασυρόμεθα, ως μετά Χριστόν προφήτες, για το τι μπορεί να έφταιξε, τι το ένα, τι το άλλο. Γιατί είναι ασφαλές να κριτικάρεις εκ του αποτελέσματος. Τους βάζω όλους και τον εαυτό μου. Αυτό δεν έχει ρίσκο”.

Για τον αγώνα με την Κέρκυρα και το μήνυμα στον κόσμο: “Αυτό είναι το σημαντικό. Είναι ένα παιχνίδι κομβικό, στο οποίο θα πρέπει όλοι μας να βοηθήσουμε την ομάδα. Ο καθένας από τη μεριά του και κυρίως οι φίλαθλοι. Οι οποίοι πραγματικά και παρότι η ομάδα δεν είχε την πορεία την οποία οριματίζονταν και παρασυρόμενοι από τις επιτυχίες των τελευταίων ετών, πληγώθηκαν διπλά. Εντούτοις, πράγματι είναι κοντά στην ομάδα, βοηθάνε. Πρέπει να το αναγνωρίσουμε και τους ευχαριστούμε για αυτό. Να πω και μία συγγνώμη, που η ομάδα στα τελευταία παιχνίδια όχι μόνο δεν απέδοσε τα αναμενόμενα, αλλά είχε και κάποιες ήττες με σκορ, που δεν ταιριάζουν στην ιστορία του σύγχρονου Αστέρα. Αλλά θα πρέπει να είμαστε Αστέρας στα εύκολα και Αστεράρα στα δύσκολα. Ο καθένας θα πρέπει να αναλογιστεί ότι η ομάδα της Τρίπολης εξακολουθεί να είναι από τις κορυφαίες της χώρας και να συμμετέχει στο κορυφαίο πρωτάθλημα της Ελλάδας. Εκεί θα πρέπει να έχουμε στραμμένη την προσοχή μας. Να μην αποπροσανατολίσει τίποτα και καμία κριτική επί του παρόντος, γιατί και άκαιρη είναι και κακό κάνει στην ομάδα”.

Για την ομιλία του στους ποδοσφαιριστές: “Προφανώς έχουμε μιλήσει. Και ομαδικά και ατομικά. Αλλά πρέπει να ξέρετε ότι και αυτοί είναι άνθρωποι και μάλιστα παιδιά. Εικοσάχρονα, 25χρονα, τα οποία επίσης έχουν μια ψυχολογία που έχει επιβαρυνθεί τα τελευταία χρόνια. Θέλουν τη βοήθεια όλων μας και κυρίως των φιλάθλων μας, για να μπορέσουν να αποδώσουν αυτά που μπορούν. Ο Αστέρας διαθέτει πολύ καλούς ποδοσφαιριστές, τους οποίους δεν έχουμε δει να αποδίδουν αυτά που μπορούν και είμαστε σίγουροι ότι έχουν. Η κακή ψυχολογία είναι κακός σύμβουλος. Ο μαραθώνιος του πρωταθλήματος, μοιάζει με έναν ποδοσφαιρικό αγώνα. Αν δεχτείς ένα γκολ κι εκεί που πας να το διορθώσεις δεχτείς κι άλλο, μετά γίνεσαι η χαρά του αντιπάλου. Είσαι αγνώριστος. Ετσι κι εμείς όταν χάσαμε το στόχο μας στο φετινό πρωτάθλημα, κανείς δεν περίμενε ότι θα μπλέξουμε σε δυσάρεστες καταστάσεις. Αλλά είμαστε υποχρεωμένοι να το προασπίσουμε και να είμαστε κοντά στην ομάδα, για να έχουμε το κεφάλι μας ήσυχο και να προγραμματίσουμε τη νέα χρονιά με μεγαλύτερο χρόνο και πιο σίγουρα”.

Για το θέμα του προπονητή: “Αυτή τη στιγμή είναι πάρα πολύ δύσκολο να αποφασίσει κανένας το πώς θα πορευτεί στο κομμάτι αυτό. Διότι οδεύουμε προς το τέλος του πρωταθλήματος. Οι εναλλακτικές λύσεις είναι προφανώς από την Ελλάδα και είναι λίγες. Γιατί αντιλαμβάνεστε ότι ένας ξένος προπονητής, στην παρούσα φάση, δεν θα μπροούσε να προσαρμοστεί. Μέχρι να καταλάβει πού ήρθε θα έχει τελειώσει το πρωτάθλημα. Οι λύσεις που υπάρχουν στην Ελλάδα έχουν εξεταστεί και μέχρι στιγμής δεν έχει προκύψει κάτι. Προέχει η ομόνοια και πιστεύουμε ότι η αξία των ποδοσφαιριστών και με τον κύριο Χαραλαμπίδης, που είναι εγνωσμένος προπονητής, μπορούμε να μην έχουμε πρόβλημα και να προγραμματίσουμε τη νέα χρονιά με μεγαλύτερη ασφάλεια. Κάπως έτσι το σκεφτόμαστε. Αλλά η ζωή κάθε μέρα μας διδάσκει πώς πρέπει να κινηθούμε. Οταν κάτι χαλάσει, μετά μπαίνεις στη λογική θέρος, τρύγος, πόλεμος. Δηλαδή, σε οδηγούν τα γεγονότα. Και στην προσπάθειά σου να διορθώσεις κάποια πράγματα, εγκυμονεί ο κίνδυνος να τα διορθώσεις πάλι με λάθος. Δεν είναι απλά τα πράγματα. Και ξαναλέω, εμείς έχουμε την ατυχία να πρέπει να λάβουμε αποφάσεις, προτού μιλήσουν τα γεγονότα. Δεν έχουμε την πολυτέλεια να κάνουμε επιλογές μετά”.

Για τους δύο ιδιοκτήτες και το όραμά τους: “Αυτό ακριβώς είναι το θέμα. Είναι άνθρωποι των έργων και όχι των λόγων. Εχουν αποδείξει ότι αυτό που έλεγαν στην αρχή ότι ο Αστέρας θα είναι διάττων Αστήρ, δεν συνέβη. Ο Αστέρας είναι μια σταθερή ομάδα, από τις πλέον υπολογίσιμες, οικονομικά ανεξάρτητες. Συμπληρώσαμε δέκα χρόνια στη Λίγκα και ελπίζουμε ότι θα έχουμε συνέχεια. Αυτά που έχει καταφέρει ο Αστέρας δεν πρέπει να τα ξεχνάμε ούτε να τα μηδενίζουμε από 1-2 κακές χρονιές. Ο Αστέρας σιγά – σιγά δημιουργεί βάρος φανέλας. Τώρα χτίζει ιστορία. Μπαίνοντας στη νέα δεκαετία, ελπίζουμε ότι ο Αστέρας θα μπορέσει να κάνει ακόμη πιο σπουδαία πράγματα από την πρώτη δεκαετία. Την Κυριακή θα πρέπει όλοι από το πρώτο μέχρι το τελευταίο λεπτό να είμαστε δίπλα στους ποδοσφαιριστές μας”.

 
SHARE

24MEDIA NETWORK

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

 

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΤΟ SPORT24