ΑΡΣΕΝΑΛ

Έμερι κατά Εζίλ: "Η συμπεριφορά του δεν ήταν αρκετή για την ομάδα"

Έμερι κατά Εζίλ: "Η συμπεριφορά του δεν ήταν αρκετή για την ομάδα"
Έμερι AP PHOTO/TIM IRELAND

Ο Ουνάι Έμερι μίλησε για όσα (δεν) έγιναν στην Άρσεναλ, τονίζοντας πως ένιωσε εκτεθειμένος από την στάση της διοίκησης, ενώ τόνισε πως ο Μεσούτ Εζίλ δεν είχε καλή συμπεριφορά.

Αρκετούς μήνες μετά την αποχώρησή του από την Άρσεναλ, ο Ουνάι Έμερι μίλησε για όσα έκανε στον λονδρέζικο σύλλογο. Ο Ισπανός τεχνικός αναφέρθηκε στη θητεία του στους κανονιέρηδες, μιλώντας κατά βάση στα κακώς κείμενα που υπήρχαν, ιδίως σε ό,τι αφορά στη συνεργασία με τη διοίκηση. Ούτε λίγο ούτε πολύ, δήλωσε πως ένιωσε εκτεθειμένος από την στάση που κράτησε η Άρσεναλ σε μερικά κομβικής σημασίας ζητήματα, όπως αυτά της διαχείρισης των παικτών και τις μεταγραφές, ενώ στάθηκε στη συμπεριφορά που επέδειξε ο Μεσούτ Εζίλ, που δεν ήταν αυτή που θα έπρεπε, για να αποτελέσει κομμάτι της ομάδας.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Ουνάι Έμερι:

Για την έλλειψη στήριξης από τη διοίκηση της Άρσεναλ: "Κανείς μέσα στον σύλλογο δεν ήξερε πώς να με προστατεύσει. Μου έλεγαν "ΟΚ, Ουνάι, είμαστε μαζί σου" αλλά στην πράξη δεν μπορούσαν να κάνουν κάτι με τους οπαδούς και τα αποδυτήρια. Στην Παρί, ο πρόεδρος με προστάτευε πολύ, στην Άρσεναλ αυτό μού έλειψε. Με άφησαν εκτεθειμένο όταν αρχίσαμε να χάνουμε για κάποια λάθη που είχαν γίνει στο παρελθόν. Δεν είπα κάτι, αλλά ένιωσα μόνος μου".

Για το δύσκολο πρώτο καλοκαίρι της θητείας του: "Όταν πήγα στην ομάδα, ήξερα ότι ο Άαρον Ράμσεϊ θα ήταν σημαντικός. Ήταν ο ηγέτης της ομάδας στο γήπεδο και στα αποδυτήρια, ήθελε να μείνει. Λογικά, αυτό που χρειαζόταν ήταν να του δοθεί ένα νέο συμβόλαιο, αλλά οι δύο πλευρές δεν ήρθαν σε συμφωνία. Δεν είναι δουλειά μου να εμπλακώ σε οικονομικής φύσεως ζητήματα, υπήρχαν όμως συνέπειες στον αγωνιστικό χώρο. Θα ήταν καλύτερο για την ομάδα να συνέχιζε. Ο Πετρο Τσεχ, ο Λορέν Κοσιελνί και ο Νάτσο Μονρεάλ έφυγαν. Επομένως, μαζί με τον Άαρον μιλάμε για τους τέσσερις αρχηγούς της ομάδας. Είχα άλλο σκεπτικό σε σχέση με αυτό της διοίκησης".

Για την απόκτηση του Νίκολας Πέπε αντί του Βιλφρίντ Ζαχά: "Ο Νίκολας είναι ένας καλός παίκτης, αλλά χρειάζεται χρόνο. Όταν ήμουν στην ομάδα, δεν έκανε καλές εμφανίσεις. Προτιμούσα να αποκτήσουμε κάποιον που γνώριζε την Premier League, οπότε δεν θα χρειαζόταν διάστημα προσαρμογής. Είχα κάνει ραντεβού με τον Βιλφρίντ Ζαχά της Κρίσταλ Πάλας. Ήταν ο παίκτης που ήθελα, τον είχα παρακολουθήσει σε πολλούς αγώνες. Μίλησα μαζί του, είχαμε προσωπική επικοινωνία, ήθελε κι εκείνος να έρθει στην Άρσεναλ. Ο σύλλογος όμως προτιμούσε τον Νίκολας Πέπε γιατί ήταν νεότερος και είχε περισσότερο μέλλον. Τους είπα "ναι, αλλά χρειαζόμαστε τον Βιλφρίντ για να κερδίσουμε αγώνες άμεσα".

Για τον Μεσούτ Εζίλ: "Έκανα ό,τι καλύτερο μπορούσα για να τον βοηθήσω. Στη διάρκεια της καριέρας μου, ταλαντούχοι παίκτες έχουν κάνει τις καλύτερες εμφανίσεις τους με μένα. Ήμουν θετικός μαζί του, ήθελα να αποτελέσει κομμάτι της ομάδας, αλλά η συμπεριφορά που είχε και τα επίπεδα αφοσίωσης, δεν ήταν αρκετά. Θα μπορούσε να είναι ένας από τους αρχηγούς, αλλά δεν τον ήθελαν στα αποδυτήρια. Δεν άξιζε να είναι ο αρχηγός γιατί δεν ήταν αρκετά αφοσιωμένος σε αυτό, αυτό αποφάσισαν οι παίκτες. Μετά την ήττα από την Τσέλσι στον τελικό του Europa League, γυρίσαμε στο Λονδίνο στις 8 το πρωί. Κοιμήθηκα για τρεις ώρες και πήγα στο προπονητικό κέντρο. Είχα προσωπικές συζητήσεις με όλους τους παίκτες εκείνη την ημέρα, σχεδόν μισή ώρα με τον καθένα. Μόνο ο Μεσούτ δεν ήθελε να έρθει. Δεν ξέρω γιατί δεν ήθελε. Κι αυτό είναι δείγμα της αναφοράς που έκανα για την αφοσίωση".

AP Photo/Tim Ireland

TAGS ΑΡΣΕΝΑΛ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ