ΑΡΣΕΝΑΛ

Άρσεναλ: Η ψυχολογική πίεση και οι αμφιβολίες του Νταβίντ Λουίζ

Arsenal's David Luiz during the English Premier League soccer match between Sheffield United and Arsenal at Bramall Lane in Sheffield, England, Monday, Oct. 21, 2019. (AP Photo/Rui Vieira)
Arsenal's David Luiz during the English Premier League soccer match between Sheffield United and Arsenal at Bramall Lane in Sheffield, England, Monday, Oct. 21, 2019. (AP Photo/Rui Vieira) AP PHOTO/RUI VIEIRA

Ο Νταβίντ Λουίζ μίλησε στο ESPN Brazil και παραδέχθηκε πως υπήρχαν στιγμές που αμφέβαλε για το αν έκανε καλά που μετακόμισε από την Τσέλσι στην Άρσεναλ.

Η πρώτη σεζόν του Νταβίντ Λουίζ στην Άρσεναλ δεν έχει κυλήσει ιδανικά, τόσο για τον ίδιο όσο και για τον σύλλογο. Τα πολλά αμυντικά προβλήματα που παρουσίασαν οι "κανονιέρηδες" και οι δικές του μέτριες εμφανίσεις τον έφεραν από νωρίς στο κέντρο της αμφισβήτησης (όπως συνολικά όλη την αμυντική γραμμή της ομάδας), γεγονός που επηράσε σημαντικά την ψυχολογία του στην εκκίνηση της σεζόν.

Σε τέτοιο βαθμό που, όπως παραδέχθηκε στο ESPN Brazil, είχε αμφιβολίες και δεύτερες σκέψεις αναφορικά με το αν έκανε καλά που μετακόμισε από την Τσέλσι στην Άρσεναλ.

" Ήμουν πάντα χαρούμενος στην Τσέλσι, αλλά κατάλαβα πως ο κύκλος μου στην ομάδα είχε κλείσει. Ξέρω ότι τότε (το καλοκαίρι) η Άρσεναλ δεν ήταν σε καλή κατάσταση, έπρεπε να δώσουν βαρύτητα αστην ενίσχυση της αμυντικής γραμμής. Αντιλαμβανόμουν πως θα είναι σαν να πηγαίνω σε ένα εστιατόριο και να πληρώνω, χωρίς να έχω φάει πρώτα. Η πίεση θα ήταν δεδομένα πολύ μεγάλη. Το έκανα όμως, γιατί ήθελα κάτι νέο για μένα. Δεν ήταν εύκολα στην αρχή, όχι μόνο λόγω της προσαρμογής μου, αλλά και της κριτικής που ασκούσαν όλοι. Ήμουν στεναχωρημένος γιατί οι φίλοι της Τσέλσι δεν καταλάβαιναν τους προσωπικούς λόγους που είχα, για να πάρω αυτή την απόφαση. Ήταν πολύ δύσκολα από ψυχολογικής άποψης όλο αυτό, συν τοις άλλοις τα πράγματα στο γήπεδο δεν πήγαιναν καλά. Οπότε μπαίνεις σε μια διαδικασία να σκέφτεσαι ξανά και ξανά, κι υπήρχαν στιγμές που αναρωτιόμουν αν πήρα τη σωστή απόφαση. Δεν ήξερα γιατί συνέβαιναν όλα αυτά" παραδέχθηκε με αφοπλιστικό τρόπο ο 33χρονος κεντρικός αμυντικός.

AP Photo/Rui Vieira

TAGS ΑΡΣΕΝΑΛ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ