ΑΡΣΕΝΑΛ

Άρσεναλ: Έφτασε σε συμφωνία για μείωση των συμβολαίων των παικτών

Arsenal's Sokratis Papastathopoulos, center, celebrates with teammates after scoring their side's second goal during the English Premier League soccer match between Arsenal and Manchester United at the Emirates Stadium in London, Wednesday, Jan. 1, 2020. (AP Photo/Matt Dunham)
Arsenal's Sokratis Papastathopoulos, center, celebrates with teammates after scoring their side's second goal during the English Premier League soccer match between Arsenal and Manchester United at the Emirates Stadium in London, Wednesday, Jan. 1, 2020. (AP Photo/Matt Dunham) AP PHOTO/MATT DUNHAM

Η Άρσεναλ έκανε γνωστό πως ήρθε σε συμφωνία με παίκτες και τεχνικό τιμ για περικοπή 12,5% στα συμβόλαια τους και τόνισε πως θα δώσει πίσω αυτά τα χρήματα αν οι κανονιέρηδες βγουν στο Champions League.

Τα ΜΜΕ στην Αγγλία από την Κυριακή είχαν προαναγγείλει τη συμφωνία ανάμεσα στη διοίκηση της Άρσεναλ και τους παίκτες για μείωση των συμβολαίων τους.

Η ομάδα του Σωκράτη Παπασταθόπουλου έκανε γνωστό τη Δευτέρα το απόγευμα με τον πλέον επίσημο τρόπο πως επετεύχθη αυτή η συμφωνία και ευχαρίστησε παίκτες, προπονητές και τεχνικό επιτελείο.

Η ανακοίνωση κάνει λόγο για μείωση συμβολαίων 12,5% και τονίζει πως τα χρήματα αυτά θα επιστραφούν αν η Άρσεναλ καταφέρει και πετύχει κάποιους στόχους της εντός αγωνιστικού χώρου όπως για παράδειγμα η έξοδος στο Champions League.

Η σχετική ανακοίνωση αναφέρει:

"Είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε ότι φτιάσαμε σε εθελοντική συμφωνία με τους παίκτες της πρώτης ομάδας, τον προπονητής μας και το σύνολο του τεχνικού τιμ ώστε να βοηθήσουν το κλαμπ αυτή την κρίσιμη περίοδο.

Η συμφωνία αυτή ήρθε μέσα από θετικές και εποικοδομητικές συζητήσεις. Σε αυτές τις συζητήσεις υπήρξε μια σαφής εκτίμηση της σοβαρότητας της τρέχουσας κατάστασης που προκλήθηκε από την πανδημία Covid-19 και μια ισχυρή επιθυμία για τους παίκτες και το προσωπικό να δείξουν την υποστήριξή τους στην οικογένεια της Άρσεναλ.

Οι μειώσεις των συνολικών ετήσιων κερδών κατά 12,5 τοις εκατό θα τεθούν σε ισχύ αυτόν τον μήνα, με τη συμβατική γραφειοκρατία να ολοκληρώνεται τις επόμενες ημέρες. Εάν πετύχουμε συγκεκριμένους στόχους μέσα στη σεζόν, που συνδέονται κυρίως με την επιτυχία στο γήπεδο, ο σύλλογος θα αποπληρώσει τα συμφωνηθέντα ποσά. Θα μπορέσουμε να κάνουμε αυτές τις αποπληρωμές ως επίτευξη αυτών των στόχων, τους οποίους οι παίκτες μπορούν να επηρεάσουν άμεσα, θα σημαίνει ότι η οικονομική μας θέση θα είναι ισχυρότερη.

Η συμφωνία βασίζεται στην υπόθεση ότι θα τελειώσουμε τη σεζόν 2019/20 και θα λάβουμε τα πλήρη έσοδα από τα τηλεοπτικά. Οι προκύπτουσες εξοικονομήσεις θα βοηθήσουν να καλύψουμε κάποιους από τους χρηματοοικονομικούς κινδύνους που έχουμε αυτή τη σεζόν σε σχέση με τα έσοδα από τα εισιτήρια και τις διαφημίσεις.

Είμαστε περήφανοι και ευγνώμονες για τους παίκτες και το προσωπικό μας που συνεργάστηκαν για να στηρίξουν το σύλλογό μας, τους ανθρώπους μας και την κοινότητά μας σε αυτές τις πρωτοφανείς στιγμές που είναι μερικές από τις πιο απαιτητικές που έχουμε αντιμετωπίσει στην ιστορία μας".

TAGS ΑΡΣΕΝΑΛ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ