ΑΡΗΣ

Οι στιγμές του Σέρχιο Κόκε στον Άρη

Οι στιγμές του Σέρχιο Κόκε στον Άρη
Κόκε INTIME SPORTS

Το Sport24.gr θυμάται τις καλύτερες στιγμές του Σέρχιο Κόκε με τη φανέλα Άρη. Διαβάστε για το δύσκολο ξεκίνημα μετά τη Β' Εθνική, μέχρι το γκολ στην Ισπανία επί της Ατλέτικο Μαδρίτης και τον ρόλο που έπαιξε ο Τζιμπρίλ Σισέ για να έρθει στους κίτρινους της Θεσσαλονίκης.

Είναι δύσκολο στις μέρες μας να βρεις ποδοσφαιριστές που μπορούν να γίνουν "σημαίες" σε μία ομάδα, πόσο μάλιστα όταν μιλάμε για ξένους παίκτες που όπως είναι λογικό βλέπουν την Ελλάδα ως το πρώτο βήμα στην καριέρα τους.

Κάπως έτσι ξεκίνησε και η σχέση του Σέρχιο Κόκε με τον Άρη, αφού ο 28χρονος ποδοσφαιριστής ήρθε στους κίτρινους το 2006 με σκοπό να βοηθήσει την ομάδα να επιστρέψει στις επιτυχίες και τελικά κατάφερε να γίνει ο αρχηγός της.

Το καλοκαίρι του 2006 ήταν μία πολύ δύσκολη περίοδος για τους φίλους του Άρη, αφού η αγαπημένη τους ομάδα υποβιβάστηκε στην δεύτερη κατηγορία και το χειρότερο από όλα ήταν πως αντιμετώπιζε πολλά οικονομικά προβλήματα.

Τη λύση έδωσε η συνεργασία της διοίκησης με τον Ισπανό μάνατζερ Μανουέλ Φερέρ, ο οποίος έφερε μαζί του δυο παίκτες για να κάνουν τη διαφορά. Μιλάμε για τον Σέρχιο Κόκε και τον Χαβιέ Χαβίτο.

Ο Σισέ έστειλε τον Κόκε στον Άρη!

Οι σχέσεις του Κόκε με την Μαρσέιγ τη σεζόν 2005-2006 πέρασαν από χίλια κύματα, με αποτέλεσμα ο νεαρός φορ να καταλήξει ως δανεικός στην Σπόρτινγκ Λισαβόνας. Στην Πορτογαλία δεν μπόρεσε να ξεχωρίσει και περίμενε πως και πως να τελειώσει η σεζόν για να επιστρέψει στην Γαλλία.

Το καλοκαίρι του 2006 όμως ο γαλλικός σύλλογος απέκτησε τον Τζιμπρίλ Σισέ με τη μορφή δανεισμού και ο Κόκε απαίτησε να φύγει, γιατί δεν ήθελε να έχει ρόλο κομπάρσου.

Ο Ισπανός επιθετικός περίμενε για μία καλή πρόταση η οποία δεν ερχόταν και τελικά αποφάσισε να πάει στον Άρη στα μέσα Αυγούστου, με ένα μπερδεμένο καθεστώς με τον μάνατζερ του να έχει ένα μεγάλο μέρος των δικαιωμάτων του.

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΩΝ ΤΟΥ ΑΡΗ ΚΟΚΕ ΚΑΙ ΠΑΛΑΘΟΥΕΛΟΣ
Σέρχιο Κόκε MOTIONTEAM

(Ο Σέρχιο Κόκε κατά την παρουσίαση του το 2006)

Το δέσιμο με τον κόσμο και η διαμάχη διοίκησης - Φερέρ

Μετά από μία σεζόν ο Άρης επιστρέφει στην πρώτη κατηγορία και αποκτά τον Σέρχιο Κόκε που έγινε ότι πολυτιμότερο είχαν οι κίτρινοι στις τάξεις τους. Το 2008 οδηγεί μάλιστα την ομάδα του στον τελικό Κυπέλλου με τον Ολυμπιακό, σε ένα παιχνίδι σοκ για τους κίτρινους που τελικά έχασαν εύκολα με 2-0.

Ο Κόκε ωστόσο έχει κερδίσει τους πάντες και στην Θεσσαλονίκη στήνονται λαϊκά δικαστήρια από φίλους των κίτρινων, που ζητούν την παραμονή του παρά την απομάκρυνση του Μανουέλ Φερέρ.

Τελικά ο Κόκε υπογράφει και γίνεται ο πιο ακριβοπληρωμένος παίκτης του Άρη, εισπράττοντας 800.000 ευρώ τον χρόνο για τις επόμενες πέντε σεζόν!

Η αρχή του τέλους

Από εκείνη την ημέρα που ανανέωσε μέχρι και την Τετάρτη οι σχέσεις του Κόκε με τον Άρη πέρασαν από χίλια κύματα. Το 2008-2009 ήταν, ίσως, η χειρότερη σεζόν του με τους κίτρινους. Μία σειρά τραυματισμών δεν τον άφησε να παίξει μία γεμάτη σεζόν, ενώ η αφλογιστία του έγινε αντικείμενο συζήτησης από τους φίλους της ομάδας.

Το ίδιο πάνω κάτω συνέβη και τη σεζόν 2009-2010 με τον Ισπανό φορ να έχει κάποιες αναλαμπές. Βέβαια κάποια ξενύχτια σε συνδυασμό με τα περιττά κιλά που πήρε, τον έφεραν για πρώτη φορά αντιμέτωπο με τον κόσμο.

Ο δεύτερος χαμένος τελικός Κυπέλλου με τον Παναθηναϊκό (αυτή τη φορά) στο τέλος της σεζόν, τον έφερε πιο κοντά από ποτέ στην πόρτα της εξόδου.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΑΡΗΣ / ΤΕΛΙΚΟΣ ΚΥΠΕΛΛΟΥ ΕΛΛΑΔΑΣ
Κόκε MOTIONTEAM

(Ο Κόκε φανερά απογοητευμένος το 2008 στον τελικό Κυπέλλου με τον Ολυμπιακό)

Έμεινε για να φύγει

Οι κίτρινοι προσπάθησαν να βρουν κάποια πρόταση για τον Κόκε το καλοκαίρι, όμως κάτι τέτοιο δεν κατέστη δυνατό. Ο 27χρονος επιθετικός έμεινε τελικά στους κίτρινους και τους βοήθησε τα μέγιστα στο να κάνουν καταπληκτική ευρωπαϊκή πορεία, με αποκορύφωμα το γκολ στην Ισπανία εναντίον της Αλτέτικο Μαδρίτης, που ήταν και η πρώτη εκτός έδρας νίκη ελληνικής ομάδας στην Ιβηρική Χερσόνησο.

Οι σχέσεις του με τη διοίκηση και τον Κούπερ ωστόσο δεν ήταν και οι καλύτερες, κάτι που είχε ως αποτέλεσμα να πάρει αναγκαστική άδεια από τον Κούπερ στα μέσα της σεζόν για να βρει τον καλό του εαυτό.

Τελικά οι τίτλοι τέλους έπεσαν στις 13-4-2011, με τον Σέρχιο Κόκε να μένει ελεύθερος και να υπογράφει στους Χιούστον της Αμερικής! Τι άφησε πίσω του; Πολλές διχασμένες απόψεις...

Ο Κόκε με αριθμούς

2006-2007: 30 συμμετοχές, 10 γκολ

2007-2008: 44 συμμετοχές, 12 γκολ

2008-2009: 32 συμμετοχές, 6 γκολ

2009-2010: 39 συμμετοχές, 7 γκολ

2010-2011: 32 συμμετοχές, 4 γκολ

Πήρε επίσης 25 κίτρινες κάρτες και αποβλήθηκε δυο φορές με απευθείας κόκκινη κάρτα.

TAGS ΑΡΗΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ