ΑΡΗΣ

Άρης: Πιο κοντά ο Γκούτι, προθεσμία ο Ιέρο

Midfielder Jose Maria "Guti" Gutierrez speaks during a news conference in Madrid, Sunday, July 25, 2010. 'Guti' is leaving Real Madrid after 15 seasons with the Spanish giant. He scored 86 goals in 542 games for Madrid.(AP Photo/Daniel Ochoa de Olza)
Midfielder Jose Maria "Guti" Gutierrez speaks during a news conference in Madrid, Sunday, July 25, 2010. 'Guti' is leaving Real Madrid after 15 seasons with the Spanish giant. He scored 86 goals in 542 games for Madrid.(AP Photo/Daniel Ochoa de Olza) AP PHOTO/DANIEL OCHOA DE OLZA

Ο τεχνικός διευθυντής του Άρη, Άγγελος Χαριστέας, συναντήθηκε την Κυριακή με τους Φερνάντο Ιέρο και Γκούτι. Ζήτησε προθεσμία ο πρώτος, πιο κοντά ο δεύτερος που έδειξε ζεστός για το κίτρινο πρότζεκτ και νέο ραντεβού την Δευτέρα.

Ο Άγγελος Χαριστέας βρέθηκε την Κυριακή (8/9) στη Μαδρίτη και είχε συνάντηση με τους δύο υποψήφιους προπονητές, Φερνάντο Ιέρο και Γκούτι, το όνομα του οποίου είχε αποκαλύψει το Sport24.gr στις 4 Σεπτεμβρίου.

Μετά τα διαδοχικά μίτινγκ του τεχνικού διευθυντή των κίτρινων με τους δύο πρώην παίκτες της Ρεάλ, ο Γκούτι φέρεται να βρίσκεται πιο κοντά αυτή τη στιγμή. Βρήκε ενδιαφέρον το πρότζεκτ που του παρουσιάστηκε. Τόνισε, χαρακτηριστικά στον Χαριστέα ότι του αρέσει η πρόκληση μιας ομάδας σαν τον Άρη, ενώ εντύπωση προκάλεσε το γεγονός ότι ήξερε πολλά για την ομάδα της Θεσσαλονίκης.

Δεν υπάρχει κάτι οριστικό, αλλά οι δύο άνδρες θα έχουν συνάντηση και στη διάρκεια της Δευτέρας (9/9).

Ο Γκούτι ξεκίνησε την προπονητική του καριέρα ένα χρόνο μετά το αντίο του από τη δράση (2013), από τα τμήματα υποδομής της ομάδας της ισπανικής πρωτεύουσας.

Τον Ιούλιο του 2018 επέστρεψε στην Μπεσίκτας - είχε αγωνιστεί στην τελευταία του σεζόν ως ποδοσφαιριστής - από άλλο πόστο. Ανέλαβε βοηθός του πρώην προπονητή των μαύρων αετών και νυν ομοσπονδιακού της εθνικής Τουρκίας, Σενολ Γκιουνές. Είναι ελεύθερος από το καλοκαίρι.

Ο έτερος υποψήφιος, Φερνάντο Ιέρο, φαίνεται να βρίσκεται πιο μακριά αυτή τη στιγμή. Κι αυτό γιατί ζήτησε προθεσμία, περιμένοντας πόστο στην εθνική Ισπανίας. Ο εμβληματικός πρώην αρχηγός της ομάδα της ισπανικής πρωτεύουσας, Φερνάντο Ιέρο, ξεκίνησε την καριέρα του ως τεχνικός διευθυντής της Μάλαγα το 2011. Το 2014 διαδέχθηκε τον Ζινεντίν Ζιντάν (νυν προπονητή των μερένγκες) ως βοηθός του Κάρλο Αντσελότι.

Η πρώτη του εμπειρία ως πρώτος προπονητής ήταν το 2016 στον πάγκο της Οβιέδο. Αποχώρησε από τη στιγμή που δεν μπόρεσε να μπει στα playoffs ανόδου από τη Segunda στην Primera. Το 2017 ανέλαβε αθλητικός διευθυντής της εθνικής Ισπανίας.

Δυο ημέρες πριν την πρεμιέρα στο Μουντιάλ 2018 απολύθηκε ο Τζούλεν Λοπετέγκι - λόγω της δημοσιοποίησης της επερχόμενος συμφωνίας του με τη Ρεάλ - και μην έχοντας άλλη επιλογή, ο πρόεδρος της ομοσπονδίας τον τοποθέτησε προπονητή.

Η πορεία της φούρια ρόχα σταμάτησε στους 16, όπου αποκλείστηκε στη διαδικασία των πέναλτι από τη διοργανώτρια Ρωσία.

ΣΤΗ ΛΙΣΤΑ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ ΔΥΟ

Ο τεχνικός διευθυντής του Άρη, Άγγελος Χαριστέας, υποστήριξε ότι στη λίστα υπάρχουν κι εναλλακτικές περιπτώσεις προπονητών σε περίπτωση που δεν καταλήξει σε συμφωνία με τον Γκούτι ή τον Φερνάντο Ιέρο. Θα γυρίσει Ελλάδα και την Τρίτη θα μιλήσει με τον Καρυπίδη για να λάβουν την τελική απόφαση.

TAGS ΑΡΗΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ