ΑΕΛ

"ΑΕΛ πάμε, γερά ξανά"

"ΑΕΛ πάμε, γερά ξανά"
ΑΕΛ 01 INTIME SPORTS

Η ιστορική ΑΕΛ δείχνει πιο αποφασισμένη από ποτέ μετά από τέσσερα δύσκολα χρόνια να επιστρέψει στην Super League όπου ανήκει και είναι φανερό ότι λείπει.

Το ξεκίνημά της στην φετινή Football League είναι ιδανικό με τον κόσμο της Λάρισας να έχει συσπειρωθεί για την επίτευξη του στόχου μετατρέποντας σε φρούριο το AEL FC Arena με αποκορύφωμα την εικόνα του ντέρμπι της Θεσσαλίας με τον Ολυμπιακό Βόλου.

Η ώρα της επιστροφής της ΑΕΛ στην Super League όπου ανήκει φαίνεται πως έφθασε σύμφωνα με την εικόνα των έξι πρώτων αγωνιστικών της Football League. Οι “βυσσινί” δείχνουν ότι έχουνε όλα τα φόντα όχι απλά να πρωταγωνιστήσουν αλλά και να πάρουνε την μία από τις δύο προνομιούχες θέσεις της ανόδου.

Έπειτα από τέσσερα χρόνια η πέμπτη χρονιά μακριά από την Super League της ιστορικής ομάδας της Λάρισας μετά τον υποβιβασμό της στην αγωνιστική περίοδο 2010-2011 φαίνεται πως έχουνε βρεθεί τα απαιτούμενα συστατικά. Διοικητική και αγωνιστική ηρεμία σύμφωνα και συσπείρωση των φιλάθλων.

Αυτά που δεν υπήρχανε ακόμη και πέρσι όταν ξεκινούσε το δεύτερο τη τάξει πρωτάθλημα της χώρας παρά το πλούσιο ρόστερ. Οι αλλαγές προπονητών όμως με το καλημέρα μετά την ήττα στο πρώτο επίσημο παιχνίδι Κυπέλλου από τον Ολυμπιακό Βόλου στο Στάδιο Αλκαζάρ, για τον Α' γύρο της Α' φάσης του θεσμού, με την απομάκρυνση του Αλέκου Βοσνιάδη δεν βοήθησαν και αυτό φάνηκε στην πορεία.

Δεν είναι τυχαίο ότι από την άκρη του πάγκου πέρασαν πέντε. Μάλιστα το Στάδιο Αλκαζάρ που ήταν η περσινή έδρα της ομάδας αποτέλεσε έδρα από πλευράς προσέλευσης του κόσμου σε δύο παιχνίδι. Στο πρώτο επίσημο της χρονιάς με τον Ολυμπιακό Βόλου για τον θεσμό του Κυπέλλου όπου δεν έπεφτε καρφίτσα και αμέσως επόμενο ήταν αυτό με την ΑΕΚ στη διαδικασία του πρωταθλήματος των play offs.

Οι αλλαγές που υπήρξαν το καλοκαίρι όμως φαίνεται να έχουνε αλλάξει άρδην το τοπίο στην ΑΕΛ με αποτέλεσμα το αλογάκι που είναι και το έμβλημά της να είναι και πάλι στην αγαπημένη του στάση. Να είναι “σούζα” με μοναδικό προορισμό αυτός της ανόδου στην Super League. Καταρχήν πρώτη αλλαγή υπήρξε στα διοικητικά των “βυσσινί” με αλλαγή σελίδας εκεί όπου ο Αλέξης Κούγιας αφήνοντας πίσω του την Παναχαϊκή διαδέχτηκε τον Βαγγέλη Πλεξίδα. Ακολούθησε η επιλογή του Σέρβου τεχνικού Ράτκο Ντόστανιτς και η συγκρότηση ενός ρόστερ με εμπειρία τόσο από την Football League σε ρόλο μάλιστα πρωταθλητισμού και Super League με πιο ηχηρή μεταγραφή αυτή του Βασίλη Κουτσιανικούλη.

"ΑΕΛ πάμε, γερά ξανά"
ΑΕΛ 02 INTIME SPORTS

Η επιστροφή στο AEL FC Arena

Εξίσου σημαντική η επιστροφή της ομάδας στο AEL FC Arena. Σε ένα από τα ομορφότερα γήπεδα ποδοσφαίρου της χώρας, όπου η ΑΕΛ - έπρεπε να επιστρέψει - επέστρεψε μετά από δύο χρόνια απουσίας της. Συγκεκριμένα στις δύο τελευταίες αγωνιστικές περιόδους είχε χρησιμοποιήσει ως έδρα της το ιστορικό Στάδιο Αλκαζάρ. Εκεί την περίοδο 1987-1988 είχε κατακτήσει το πρωτάθλημα.

Συγκεκριμένα την περίοδο 2013-2014 η ΑΕΛ αγωνίστηκε στο πρωτάθλημα της Γ' Εθνικής, χωρίς να έχει υποβιβαστεί αγωνιστικά, και πανηγύρισε την άνοδό της υπό τις οδηγίες του Παναγιώτη Τζαναβάρα και την 2014-2015 στην Football League. Σε μία χρονιά όπου παρά τις αλλαγές των πέντε προπονητών της πέτυχε να βρεθεί με τον Σούλη Παπαδόπουλο στην άκρη του πάγκου της στα play off για την διεκδίκηση της ανόδου όχι όμως και να πάρει μία από τις δύο πρώτες θέσεις. Για την ιστορία αυτές κατέλαβαν την πρώτη η ΑΕΚ και την δεύτερη ο Ηρακλής.

Στα συν της παρουσίας του Κούγια για την μετακόμιση της ΑΕΛ από το Στάδιο Αλκαζάρ στο AEL FC Arena είναι ότι μέρα με την ημέρα η εικόνα του βελτιώνεται. Όχι μόνο από την προσέλευση των φιλάθλων της ομάδας αλλά και από μικρές λεπτομέρειες που όμως κάνουν την διαφορά. Ακόμη και όταν πρόκειται για την αποκατάσταση των δύο πάγκων σε σχέση με την πρεμιέρα κόντρα στην Λαμία ή ακόμη και την αγορά του ειδικού αμαξιδίου για να μεταφέρει εκτός αγωνιστικού χώρου κάποιον τραυματισμένο ποδοσφαιριστή μετά το ότι έγινε στο προηγούμενο εντός έδρας παιχνίδι με τον Εργοτέλη.

"ΑΕΛ πάμε, γερά ξανά"
ΑΕΛ 03 INTIME SPORTS

12.000 ούτε στην Super League

Η δουλειά του Ντόστανιτς σε συνδυασμό με την εύρεση χημείας έχει σαν αποτέλεσμα ένα ιδανικό ξεκίνημα στην φετινή Football League για την ΑΕΛ μετά από τις έξι πρώτες αγωνιστικές. Η ομάδα του κάμπου φιγουράρει στην κορυφή της βαθμολογίας με πέντε νίκες και μία ισοπαλία αυτή στην Ριζούπολη με τον Απόλλων Σμύρνης. Τελευταίο τρίποντο αυτό της Κυριακής (01/11) στο ντέρμπι της Θεσσαλίας με τον Ολυμπιακό Βόλου. Τη φορά αυτή σε αντίθεση με πέρσι στο AEL FC Arena και όχι στο Στάδιο Αλκαζάρ. Το παρών στις κερκίδες έδωσαν περισσότεροι από 12.000 και πλέον φίλαθλοι της ΑΕΛ δίνοντας το δικό τους πάρτι από νωρίς στις κερκίδες με κεντρικό σύνθημα πριν από την σέντρα: “ΑΕΛ γερά, πάμε ξανά”. Ένας αριθμός που δεν υπήρχε συνολικά στα άλλα παιχνίδια της 6ης αγωνιστικής όπως και πολλά από τα παιχνίδια του Σαββατοκύριακου της 9ης αγωνιστικής της Super League. Εξαίρεση μόνο το ντέρμπι της Λεωφόρου μεταξύ του Παναθηναϊκού και της ΑΕΚ όπου είχε υπάρξει και sold out.

Η πόλη της Λάρισας ζούσε από το ξεκίνημα της εβδομάδας στους ρυθμούς του θεσσαλικού ντέρμπι με τον Ολυμπιακό Βόλου με την κίνηση όσο πλησίαζαν τα λεπτά της σέντρας να γινόταν ολοένα και μεγαλύτερη στον περιβάλλοντα χώρο. Η έναρξη της δύσης του ηλίου είχε σαν αποτέλεσμα να ανάψουν και οι προβολείς στο AEL Fc Arena με την εικόνα να γίνεται ακόμη πιο όμορφη για την σέντρα του ντέρμπι που θα ακολουθούσε. Σε ένα ντέρμπι τοπικό όπου δεν γινόταν να λείψει το πάθος ακόμη και αν πολλοί από τους ποδοσφαιριστές το ζούσανε για πρώτη φορά. Παρόλα αυτά φάνηκε ότι είχανε ενημερωθεί καλά για την σημασία του από όλους όσους ήταν στην ομάδα και κατ΄ επέκταση η καταγωγή τους είναι από την Λάρισα και τον Βόλο.

Φυσικά όμως αυτό που ήταν επόμενο να εξιτάρει άπαντες από το πρώτο μέχρι το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή Κατσικογιάννη ήταν η ατμόσφαιρα που επικρατούσε στις κερκίδες. Αποκορύφωμα η φάση του 35΄ με το μαρκάρισμα του Γιοβάνοβιτς όπου ακολούθησε ένταση και ορατός κίνδυνος διακοπής από την κροτίδα που έπεσε. Η κατάσταση όμως ελέγχθηκε πλήρως από τους δύο παρατηρητές Παναγιώτη Ευθυμιόπουλο και Κώστα Γάσπαρη που είχανε φροντίσει να είναι από πολύ νωρίς στο AEL FC Arena για τον καλύτερο έλεγχο της κατάστασης. Κι όσο για την συνολική εξέλιξη του παιχνιδιού η ΑΕΛ πήρε το τρίποντο της νίκης με το γκολ του Γιοβάνοβιτς στο 47΄ με 1-0 βάζοντας φωτιά στις κερκίδες. Μάλιστα μετά την λήξη οι ποδοσφαιριστές της την αφιέρωσαν στους φιλάθλους της και ειδικά στους οργανωμένους που ήταν στο ένα πέταλο με το καθιερωμένο όλε.

"ΑΕΛ πάμε, γερά ξανά"
Γιοβάνοβιτς INTIME SPORTS

Το σύνθημα του Ντόστανιτς

“Είναι μεγάλη υπόθεση για εμάς να κερδίσουμε ένα ντέρμπι. Ξέραμε ότι για να νικήσουμε δεν χρειαζόταν να είμαστε μόνο σωματικά έτοιμοι αλλά και ψυχικά. Είναι μεγάλη η χαρά μου που έχουμε οπαδούς που μπορούνε να μας παίρνουν στις πλάτες όταν δεν είμαστε τόσο καλοί”, τόνισε αρχικά στο ξεκίνημα των δηλώσεών του στη συνέντευξη Τύπου ο Ράτκο Ντόστανιτς που ακολούθησε της νίκης στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό Βόλου.

Κι όσο για την συνέχεια της χρονιάς στο πρωτάθλημα της Football League στον δρόμο της ανόδου στην Super League ο Σέρβος τεχνικός της θεσσαλικής ομάδας έδωσε το δικό του στίγμα στέλνοντας το μήνυμά του. “Είναι μεγάλη υπόθεση για εμάς να δείξουμε σε όλους τους αντιπάλους μας, σε όλο τον κόσμο τι σημαίνει να φοράς τη φανέλα της ΑΕΛ. Παραμένουμε προσγειωμένοι και ξέρουμε πως με δουλειά μπορούμε να πετύχουμε τους στόχους μας”.

Αγνοεί την ήττα σε 19(!!!) φιλικά και επίσημα

Δεν είναι τυχαίο εξάλλου ότι η ομάδα του Ντόστανιτς όχι απλώς έχει καταφέρει να αποκτήσει χαρακτήρα νικητή αλλά και να μην γνωρίζει τι θα πει η λέξη ήττα. Το γεγονός εξάλλου ότι σε 19(!!!) παιχνίδια δεν γνωρίζει τι θα πει ήττα μιλάει από μόνο του. Συγκεκριμένα σε 12 φιλικά παιχνίδια οι “βυσσινί” είχανε ισάριθμες νίκες, στα έξι παιχνίδια της Football League έχει πέντε και μία ισοπαλία και στο μοναδικό του Κυπέλλου μία νίκη. Επόμενο πλέον είναι να γεννηθεί το ερώτημα το πότε αλλά και κατ΄ επέκταση το εάν θα χάσει με πρώτο σκόρερ – στα επίσημα παιχνίδια – τον Ματθαίο Μαρουκάκη με 5 γκολ.

"ΑΕΛ πάμε, γερά ξανά"
Μαρουκάκης INTIME SPORTS
"ΑΕΛ πάμε, γερά ξανά"
Κυπαρίσσης INTIME SPORTS

Ο ρόλος του Κυπαρίσση

Εκτός της δουλειάς του Ντόστανιτς μέσα στις τέσσερις γραμμές σημαντικό ρόλο έχει παίξει η επιστροφή του Θωμά Κυπαρίσση στην ΑΕΛ για τρίτη φορά ως προσωπική επιλογή του Αλέξη Κούγια για την θέση του τεχνικού διευθυντή. Η συμβολή του έχει να κάνει τόσο στα αποδυτήρια όσο και στην συσπείρωση των φιλάθλων οργανωμένων και μη στο να στηρίξουν την φετινή προσπάθεια. Κάτι που συνέβαλε στο να επιτευχθεί η εκτίμηση που υπάρχει στο πρόσωπό του από την παρουσία του στην ΑΕΛ είτε ως ποδοσφαιριστής είτε και στο τεχνικό τιμ στο πλευρό του Νίκου Κεχαγιά.

Κέλλας: “Ζούμε μέρες του 2005”

Η θετική αύρα που επικρατεί στην φετινή πορεία της ΑΕΛ φαίνεται και μέσα από τα λόγια του Διευθυντή του Αθλητικού Τμήματος της τοπικής εφημερίδας “Ελευθερία” του Σωτήρη Κέλλα. “Ζούμε μέρες του 2005 όταν στην διοίκηση της ομάδας ήταν ο Κώστας Πηλαδάκης με το μυστικό της πορείας της ομάδας να χαρακτηρίζεται από την ενότητα και την συσπείρωση όλων γύρω της χωρίς το παραμικρό ίχνος γκρίνιας”. Τάδε έφη στο Sport24.gr ένας άνθρωπος που με γνώμονα την πλούσια εμπειρία του γνωρίζει καλύτερα από τον καθένα το τι γίνεται στα εσωτερικά της ΑΕΛ.

Εν ολίγοις στις 2 Νοεμβρίου η ΑΕΛ δείχνει να διαθέτει όλα τα απαιτούμενα συστατικά ώστε να επιστρέψει στην Super League – όπου ανήκει - και απομένει η απάντηση να δοθεί στις 31 Μαΐου. Όταν θα ολοκληρωθεί και η 34η αγωνιστική της Football League και έχοντας διαμορφωθεί η τελική βαθμολογία θα είναι γνωστοί οι δύο των πρώτων θέσεων που θα πάρουνε τα εισιτήρια της ανόδου. Με τους “βυσσινί” αν βρίσκονται σε μία από τις δύο θέσεις να δίνουνε επιστρέφουν στην Super League μετά από πέντε χρόνια απουσίας και την περίοδο 2010-2011, δίνοντας το δικό τους χρώμα σε αυτό.

TAGS ΑΕΛ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ