ΑΕΚ

Σιμάο: Προσθήκη στρατηγικής σημασίας

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΤΟΥ ΠΑΟΚ / ΦΙΛΙΚΟ / ΑΕΚ - ΒΟΛΟΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI)
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΤΟΥ ΠΑΟΚ / ΦΙΛΙΚΟ / ΑΕΚ - ΒΟΛΟΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Δεν ήταν η προσθήκη που προκάλεσε θύελλα ενθουσιασμού. Πρόκειται ωστόσο για μια ιδιαίτερης στρατηγικής σημασία παρουσία για το σχέδιο του Καρντόσο. Ο Βαγγέλης Αρναούτογλου γράφει για τον Σιμάο.

Η αλήθεια είναι ότι ιδιαίτερος ενθουσιασμός δεν προκλήθηκε, όταν πριν από περίπου πέντε εβδομάδες η ΑΕΚ ανακοίνωσε την απόκτηση του Νταβίδ Σιμάο. Περισσότερο επειδή το προφίλ του ήταν κάπως διαφορετικό από εκείνο του Κροάτη Φιλίπ Κροβίνοβιτς, διακαή πόθου του Μιγκέλ Καρντόσο, ο οποίος είναι έξι χρόνια νεότερος, πιο γρήγορος και με πιο επιθετικό στυλ.

Ωστόσο, αγώνα με τον αγώνα, δίδονται οι απαντήσεις στο γιατί ο ποδοσφαιριστής που δεν κατάφερε να στεριώσει σε μια χαμηλότερης δυναμικής ομάδα όπως η ελβετική Αντβέρπ, εξελίσσεται σε σημείο αναφοράς στην ΑΕΚ, ως μια στρατηγικής σημασίας παρουσία στην κιτρινόμαυρη μεσαία γραμμή για το σχέδιο του Μιγκέλ Καρντόσο.

Προφανέστατα, ο προπονητής της Ένωσης ήξερε πολύ καλά τι είχε να περιμένει από τον συμπατριώτη του ποδοσφαιριστή και πως θα τον αξιοποιούσε ώστε να τον καταστήσει πολύτιμο για τη σωστή εκτέλεση των αγωνιστικών πλάνων του.

Αν και αποκτήθηκε με σκοπό να γίνει ο "μπακ-απ" του Κρστίτσιτς (ή ενίοτε να παίζει μαζί του, απέναντι κυρίως σε ομάδες χαμηλότερης ταχύτητας), ο Σιμάο έπιασε από το μαλλιά την ευκαιρία που του παρουσιάστηκε μετά τον τραυματισμό του Σέρβου μέσου και την αναγκαστική θεραπεία στην οποία υποβάλλεται.

Με αέρα ποδοσφαιριστή που πιστεύει πολύ στον εαυτό του, κάτι που κερδίζει ολοένα και περισσότερο διαπιστώνοντας ότι τεχνικά είναι εξαιρετικά καταρτισμένος για το μέτριο επίπεδο του ελληνικού ποδοσφαίρου, ο Πορτογάλος μέσος εξελίσσεται σε παίκτη κλειδί για την ΑΕΚ και σε αυτή τη φάση, λόγω και καλύτερης ετοιμότητας, αναμένεται να είναι βασικός στα ευρωπαϊκά ματς της ομάδας ακόμα κι αν ο Κρστίτσιτς επιστρέψει άμεσα.

Η ικανότητά του στο κάθετο παιχνίδι είναι ομολογουμένως εξαιρετική, δρώντας ως ο πρώτος πλέι μέικερ της ΑΕΚ, ο παίκτης που επί της ουσίας ενώνει τις τρεις γραμμές του γηπέδου, πριν η μπάλα φτάσει στον Ζεράλντες, ο οποίος από εκεί και μετά αναλαμβάνει το επιτελικό κομμάτι.

Μια μεταγραφή που δεν προκάλεσε ιδιαίτερο θόρυβο, αλλά αποδεικνύει ότι ο Καρντόσο ήταν πολύ καλά προετοιμασμένος για όσα θέλει να παρουσιάσει στην Ελλάδα, διαθέτοντας ξεκάθαρη εικόνα για τα εργαλεία που θα τον βοηθήσουν ώστε να τα καταφέρει. Ασφαλώς τόσο εκείνον, όσο και τις επιλογές του, στο τέλος θα κρίνουν η διάρκεια και τα αποτελέσματα. Ωστόσο, είναι ασφαλές να πει κανείς, ότι όλες οι κινήσεις που είχαν ως άξονα τα θέλω του Πορτογάλου προπονητή, συνοδεύονται από ποδοσφαιρική λογική.

Photo Credits: Eurokinissi

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ