ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Όλα για την ψυχολογία

SUPERLEAGUE / ΑΕΚ - ΞΑΝΘΗ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ΑΕΚ - ΞΑΝΘΗ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Το βάρος στην ψυχολογική αποφόρτιση και την ηρεμία δίνει όλες τις τελευταίες μέρες ο Ουζουνίδης – Τα τετ α τετ, οι αντιδράσεις στα λάθη και η άδεια για τα Χριστούγεννα. Το Sport24 έχει το ρεπορτάζ.

Είναι αλήθεια πως δεν συνέβησαν και λίγα στην ΑΕΚ αυτόν τον «καταραμένο» Νοέμβριο. Τα απανωτά στραβά αποτελέσματα, το βαρύ κλίμα στα αποδυτήρια, η ένταση εντός και εκτός γηπέδου, οι εξελίξεις με τους τρεις «κομμένους», δημιούργησαν ένα μείγμα εκρηκτικό. Και όλα αυτά, συν την άμεση ανάγκη για αναστροφή της κατάστασης με αποτελέσματα, έβαλαν στους ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ ένα βαρύ ψυχολογικό φορτίο.

Μάλιστα για εκείνους που γνωρίζουν πολύ καλά πρόσωπα και πράγματα στα Σπάτα, το μεγαλύτερο πρόβλημα της Ένωσης, πριν από το ματς με την Ξάνθη, ήταν κυρίως η τεράστια πίεση αλλά και η ένταση που είχαν οι ποδοσφαιριστές. Γι αυτό και ο Μαρίνος Ουζουνίδης, τόσο πριν, όσο και κατά την διάρκεια, όσο και ακόμα και μετά το παιχνίδι, έριξε όλο το βάρος στην δουλειά πάνω στην ψυχολογία των παικτών της ΑΕΚ.

Ο Εβρίτης τεχνικός μίλησε για αρκετή ώρα με τον Μάρκο Λιβάγια, λίγες ώρες πριν από την σέντρα. Όχι τόσο για να του εξηγήσει τους λόγους που δεν θα τον ξεκινούσε στη βασική ενδεκάδα. Αυτό είναι κάτι που έτσι κι αλλιώς δεν κάνει ο Ουζουνίδης. Κυρίως η κουβέντα είχε να κάνει με την ψυχολογία του Κροάτη επιθετικού και την αποφόρτιση από την ένταση και τη νευρικότητα.

Το ίδιο άλλωστε θέλησε να κάνει ο τεχνικός της ΑΕΚ και συζητήσεις πιο σύντομες, μ’ άλλους παίκτες της ομάδας, οι οποίοι ξεκίνησαν αρχικό σχήμα. Επίσης κατά την διάρκεια του παιχνιδιού με την Ξάνθη, ο Ουζουνίδης σε κάθε επιθετική προσπάθεια που γινόταν σωστά και όπως είχε σχεδιαστεί, αλλά έμενε ημιτελής, χειροκροτούσε και εμψύχωνε τους ποδοσφαιριστές του. Προσπαθώντας να τους διώξει το άγχος.

Η νίκη που τελικά ήρθε στο ματς με την Ξάνθη, επανέφερε την ηρεμία. Και αυτό φάνηκε στο κλίμα που υπήρχε στην χθεσινή (3/12) προπόνηση στα Σπάτα. Αυτή την ηρεμία και αυτό το κλίμα, ο Ουζουνίδης δεν ήθελε να το χαλάσει, αλλά επεδίωξε να το ενισχύσει. Δεν έκανε καμία ποδοσφαιρική κουβέντα για όσα έγιναν ή δεν έγιναν κατά την διάρκεια του παιχνιδιού.

Αντιθέτως ανακοίνωσε στους παίκτες την άδεια που θα πάρουν για τα Χριστούγεννα. Κάτι που είναι πολύ σημαντικό για την ψυχολογία των ποδοσφαιριστών, ειδικά των ξένων, καθώς θα έχουν την ευκαιρία να περάσουν μέρες με τις οικογένειες τους. Οι «κιτρινόμαυροι» θα είναι ελεύθεροι από τις 23 Δεκεμβρίου, αμέσως μετά το ματς με τον Λεβαδειακό, μέχρι το Σάββατο 29 του μηνός.

Photo Credits: Eurokinissi

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ