ΑΕΚ

Μια νέα πρόκληση για την ΑΕΚ του Καρέρα

SUPERLEAGUE / ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ - ΑΕΚ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ - ΑΕΚ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Στο "Βικελίδης" δοκιμάζεται απόψε (19:30) η ΑΕΚ, απέναντι σε έναν αντίπαλο που έριξε τεσσάρες στον ΠΑΟΚ και στον Παναθηναϊκό και ηττήθηκε μόνο από τον Ολυμπιακό.

Βήμα βήμα, αγώνα με τον αγώνα, η ΑΕΚ παρουσιάζει βελτίωση (τουλάχιστον ανασταλτικά έχει αποκτήσει τη σκληράδα και την αποτελεσματικότητα πους της έλειψαν πολύ και αποτελούσαν το σήμα κατατεθέν της κι επί Μανόλο Χιμένεθ), εξελίσσεται, φτιάχνει χαρακτήρα και κατακτά νίκες. Ακόμα και σε ντέρμπι, μετά από +22 μήνες.

Ήταν και αυτή μια αρχή που συντελέστηκε απέναντι στον Παναθηναϊκό, ένα γεγονός που είχε ξεχαστεί πως είναι να συμβαίνει υπέρ της, ένα βάρος που η ομάδα έπρεπε να βγάλει από πάνω της μετά από 13 επιτυχημένες απόπειρες. Κάπως έτσι αντιμετωπίζεται με τον Μάσιμο Καρέρα η αποψινή αναμέτρηση με αντίπαλο τον Αρη στη Θεσσαλονίκη. Μια νέα πρόκληση για εκείνον και την ομάδα του, στην προσπάθεια να επιτευχθεί ακόμα μία σημαντική κατάκτηση, για ένα μεγάλο διπλό στην έδρα ενός πολύ ισχυρού αντιπάλου, όταν αγωνίζεται στο γήπεδό του.

Ο Αρης είχε ισοπεδώσει αγωνιστικά τον πρωταθλητή ΠΑΟΚ στην έδρα του, νωρίτερα μέσα στη σεζόν πράξει το ίδιο με τεσσάρα απέναντι στον Παναθηναϊκό, ενώ είχε βάλει δύσκολα στον Ολυμπιακό. Γενικά όταν αγωνίζεται στην έδρα του, καταθέτει στο γήπεδο μια επιθετικότητα που δεν συναντάς εύκολα σε άλλες ελληνικές ομάδες, στηριζόμενες σε μια παρέα παικτών που πετάει φωτιές. Απέναντι σε αυτή την ομάδα, θεωρείται δεδομένο ότι ο Ιταλός κόουτς δεν θα παρεκκλίνει του σφιχτού πλάνου και της αμυντικοκεντρικής προσέγγισής του για να εγκλωβίσει τον αντίπαλο τακτικά και να πετύχει το σκοπό του σε κόντρα επιθέσεις.

Έχει ασφαλώς το ενδιαφέρον της η επιλογή που θα κάνει στο θέμα της διάταξης, αν δηλαδή θα παρατάξει την ΑΕΚ με τη φιλοσοφία των τριών τελευταίων ντέρμπι (4-3-3) ή αν θα επιλέξει να πορευτεί όπως στα υπόλοιπα ματς, στα οποία εμπιστεύεται περισσότερο σχήμα με τρεις κεντρικούς αμυντικούς (3-5-2).

Για τον Καρέρα είναι σημαντικό η ομάδα να μη χάνει όταν βλέπει ότι δεν μπορεί να κερδίζει κάποια ματς, αυτό όμως δε σημαίνει ότι μέσα από τη συγκεκριμένη στρατηγική, θα σταματήσει την επιχείρηση βελτίωσης και της μεσοεπιθετικής λειτουργίας, η οποία ναι μεν έχει μείνει λίγο πίσω, αλλά δεν παύει να υποστηρίζεται από ξεχωριστούς ποδοσφαιριστές, ικανούς να πάρουν ματς με μία προσωπική ενέργειά τους.

ΠΕΤΥΧΑΙΝΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΚΑΝΟΝΙΚΟΤΗΤΑ ΣΤΑ ΑΠΟΔΥΤΗΡΙΑ

Ο Μάσιμο Καρέρα, πέραν του ότι συμμάζεψε την ΑΕΚ αγωνιστικά, θύμισε στους ποδοσφαιριστές των συγκεκριμένων αποδυτηρίων ότι είναι ικανοί να παρουσιάσουν καλύτερα πράγματα από αυτά που έδειχναν μέχρι εκείνος να πιάσει στα χέρια του το κιτρινόμαυρο τιμόνι. «Είστε πολύ καλύτεροι από όσο νομίζετε, για να παίζετε τόσο άσχημα» είχε πει στα ξεκινήματα της εν Ελλάδι καριέρας του, σε μια αυστηρή αποστροφή των λόγων του, περισσότερο ασφαλώς για να αφυπνίσει τους ποσφαιριστές και να τους κάνει να πιστέψουν στους εαυτούς τους ξανά.

Ο Ιταλός είναι εκεί για να τους τονώνει την αυτοπεποίθηση, παράλληλα όμως και για να τους υπενθυμίζει ότι δεν αρκούν μερικά καλά διαστήματα μέσα στα ματς, ώστε εκείνος να νιώθει απόλυτα ικανοποιημένος, ακόμα κι όταν έρχονται σημαντικές νίκες.

Μετά την εύκολη πρόκριση στα προημιτελικά του Κυπέλλου επί του Αστέρα Τρίπολης με το «καθαρό» και άνετο 2-0, όπως και μετά το διπλό στο Περιστέρι απέναντι στον Ατρόμητο, ο προπονητής της ΑΕΚ έπραξε ακριβώς το ίδιο. Βρήκε τα ψεγάδια και στόχευσε σε αυτά, παρουσιάζοντας και την άσχημη πλευρά του νομίσματος. Μηνύματα προς όλους για τη διάρκεια στην απόδοση που θα πρέπει να αποκτήσουν, καθώς στο τέλος της διαδρομής, αυτή είναι που θα έχει κάνει (ή όχι αν δεν υπάρχει) τη διαφορά.

Περισσότερο ικανοποιημένος από κάθε άλλη φορά, ο Ιταλός ήταν μετά το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό. Όχι τόσο επειδή επετεύχθη η πρώτη νίκη μετά από 22 μήνες χωρίς τέτοια σε ντέρμπι, όσο επειδή είδε τους παίκτες του να κάνουν επί 90 λεπτά, αυτό που τους ζητούσε. Αδιαφορώντας για το αν, σε πόσους και ποιους άρεσε αυτό που η ΑΕΚ έδειξε στο γήπεδο. Σύμφωνα με το δικό του σκεπτικό και βάσει της προ αγώνος στρατηγική του, έγινε επακριβώς αυτό που είχε σχεδιάσει, οδηγώντας στη νίκη. Τίποτα λιγότερα θα απαιτήσει από τους παίκτες του και σήμερα!

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ