ΑΕΚ

Κωστένογλου: "Μελισσανίδης και Ίβιτς θα πάρουν τις κατάλληλες αποφάσεις"

EUROPA LEAGUE / ÔÑÁÌÐÆÏÍÓÐÏÑ - ÁÅÊ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: EUROKINISSI)
EUROPA LEAGUE / ÔÑÁÌÐÆÏÍÓÐÏÑ - ÁÅÊ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο Νίκος Κωστένογλου μίλησε για τη νίκη της ΑΕΚ επί της Τραμπζονσπόρ, το ματς που ακολουθεί με τον Αστέρα, στάθηκε στο τι άλλαξε στην ομάδα, ενώ δεν θέλησε να αναφερθεί στην επόμενη ημέρα της Ένωσης.

Η απόφαση του Δημήτρη Μελισσανίδη να δώσει τα ηνία της ομάδας στον Νίκο Κωστένογλου, έστω και με το ρόλο του υπηρεσιακού προπονητή, αποδείχθηκε εξαιρετική, καθώς η ΑΕΚ παρουσίασε μία εξαιρετική εικόνα στον αγώνα με την Τραμπζονσπόρ (0-2), παρά το γεγονός πως δεν κατάφερε τελικά να πάρει την πρόκριση.

Με αφορμή την αυριανή (01/09, 21:30) αναμέτρηση, ο 48χρονος τεχνικός μίλησε στην κάμερα της NOVA και στάθηκε στο τι άλλαξε στην ομάδα, ενώ δεν θέλησε να αναφερθεί στην επόμενη ημέρα της Ένωσης όσον αφορά στον πάγκο.

Για το ματς με την Τραμπζονσπόρ: "Ήταν ένα εντυπωσιακό παιχνίδι και θα μείνει στις μνήμες των φιλάθλων μας, ως ένα από τα πιο ιστορικά στην Ευρώπη. Αγγίξαμε το θαύμα σ' αυτό το ταξίδι. Είχαμε ευχάριστες αναμνήσεις, άλλαξε την ψυχολογία μας και πιστοποιήθηκε πως η ομάδα μας έχει ποιότητα και ικανότητες, αλλά ορισμένα προβλήματα αυτή τη στιγμή αποτελούν τροχοπέδη για μια καλύτερη εικόνα εντός αγωνιστικού χώρου".

Για τα στοιχεία που έδωσε ο ίδιος: "Υπάρχουν δυο διαφορετικοί άξονες. Ένας για την ψυχή και ένας για το σώμα. Η ψυχή είναι εκείνη που δίνει εντολή στο σώμα. Θα έλεγα πως από την πρώτη στιγμή έγινα αποδεκτός από τα παιδιά και είχαμε καλή συνεργασία. Θα το πω δημόσια, τους έδωσα ορισμένες κατευθύνσεις και πρώτη φορά μου συμβαίνει οι παίκτες να κάνουν πολλά περισσότερα. Αναλύσαμε ορισμένα πράγματα σύντομα και επιγραμματικά. Οι παίκτες παρουσιάστηκαν πρώτα ψυχοπνευματικά έτοιμοι. Γι' αυτό πέρα από την τακτική που επιλέξαμε, επέδειξαν πνευματικές ικανότητες και αρετές που άλλαξαν την εικόνα στην ομάδα. Αυτοθυσία, συναδελφικότητα, προσήλωση σε όσα είχαμε επιλέξει, το πάθος, η υπευθυνότητα και βελτιώθηκε η αυτοπεποίθηση τους. Είναι μια εικόνα που μας κάνει υπερήφανους".

Για το αν έπαιξε ρόλο πως γνωρίζει την ΑΕΚ εκ των έσω: "Στο ποδόσφαιρο δεν αλλάζουν όλα από τη μία μέρα στην άλλη. Η ΑΕΚ έχει ποιότητα και οι παίκτες της αξίζουν συγχαρητήρια. Ήταν μια επιλογή του προέδρου να βρίσκομαι στην ομάδα ως τεχνικός διευθυντής, ήμουν προπονητής στην Κ19 πέρυσι, γνωρίζω πολύ αυτή την ομάδα, ήμουν στην αγκαλιά της ομάδας και αυτό με βοήθησε να δώσω όσα έπρεπε για να αλλάξει το πρόσωπο της ομάδας".

Για την επιλογή να ξεκινήσει στην Τουρκία με τρεις κεντρικούς αμυντικούς: "Στην καριέρα μου σαν προπονητής δεν έχω ξεκινήσει ποτέ παιχνίδι με τρεις κεντρικούς αμυντικούς. Όμως δεν γίνεται ένας προπονητής μέσα σε μια δύο μέρες να αλλάξει ένα σύστημα. Η ομάδα αυτή με το ίδιο σύστημα είχε πάρει επιτυχίες στην Ευρώπη κι έτσι πήρα αυτή την απόφαση. Προσπαθήσαμε αυτό το σύστημα να το προσαρμόσουμε στις αδυναμίες του αντιπάλου και ήταν επιτυχημένη απόφαση. Στο ποδόσφαιρο όλα κρίνονται από το αποτέλεσμα και αυτή τη στιγμή είμαι ικανοποιημένος που όλα πήγαν καλά".

Για το αν θα κρατήσει το 3-5-2 στην Τρίπολη: "Είναι εντελώς διαφορετικό παιχνίδι. Εδώ πρέπει να κερδίσουμε, ενώ στο ευρωπαϊκό ορισμένοι θα ήταν ικανοποιημένοι και με μια καλή εμφάνιση, όχι εγώ. Στο ματς του ελληνικού πρωταθλήματος η ΑΕΚ πρέπει να είναι πρωταγωνίστρια και αυτό δυσκολεύει το έργο της. Η ομάδα είναι ταλαιπωρημένη, ο Μάνταλος στο προηγούμενο ματς από το 30' είχε πρόβλημα και προς τιμή του συνέχισε μέχρι που φτάσαμε οριακά και τώρα ταλαιπωρείται από θλάση.

Ο Μπακάκης από το 70' και μετά ανανέωνε κάθε πέντε λεπτά τη συμμετοχή του. Η κόπωση είναι ανασταλτικός παράγοντας για το επόμενο ματς μέχρι ενός σημείου. Αναγνωρίζουμε και αναλύουμε αυτή την κατάσταση, αλλά διαθέτουμε μια ομάδα με ποιότητα, βάθος και ποδοσφαιριστές που μπορούμε να δούμε την ικανότητα τους εντός αγωνιστικού χώρου. Στόχος μας είναι η νίκη. Ο Μάνταλος δεν θα είναι διαθέσιμος, ο Μπακάκης θα είναι στην αποστολή".

Για τον Αστέρα Τρίπολης: "Είναι μια από τις καλύτερες επαρχιακές ομάδες καθώς έχουν διοικητική σταθερότητα και κάποιος ποδοσφαιριστής ή προπονητής μπορεί να επιλέξει να αγωνιστεί εκεί. Είναι νέα ομάδα και έπαιξε με διαφορετικό σχήμα στο Καραϊσκάκη και είχε καλή εικόνα. Παραδοσιακά δυσκολευόμαστε στην Τρίπολη, θα αξιολογήσουμε την κατάσταση, θα πάρουμε τις κατάλληλες αποφάσεις για να έχει μια καλή εικόνα εντός αγωνιστικού χώρου.

Ο κύριος Μελισσανίδης και ο κύριος Ίβιτς θα πάρουν τις κατάλληλες αποφάσεις. Να μην τρέχουμε τα σενάρια, ας κερδίσουμε το ματς της Κυριακής και θα συζητήσουμε στη συνέχεια".

Photo Credits: Eurokinissi

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ