ΑΕΚ

Κρστίτσιτς: Παραπάνω από κανονικός ποδοσφαιριστής

SUPERLEAGUE / ΞΑΝΘΗ - ΑΕΚ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΛΑΣΚΑΡΗΣ ΤΣΟΥΤΣΑΣ / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ΞΑΝΘΗ - ΑΕΚ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΛΑΣΚΑΡΗΣ ΤΣΟΥΤΣΑΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο Νέναντ Κρστίτσιτς έκανε την καλύτερή του εμφάνιση με τη φανέλα της ΑΕΚ στο παιχνίδι με την Ξάνθη. Ο Σέρβος έπιασε υψηλά επίπεδα απόδοσης και υπάρχει εξήγηση γι' αυτό.

Δεν έχει ακούσει και λίγα από τότε που φόρεσε τη φανέλα της ΑΕΚ ο Νέναντ Κρστίτσιτς. Ο Σέρβος έχει χαρακτηριστεί από αδιάφορος μέχρι παλαίμαχος. Ένας ποδοσφαιριστής που όταν υπέγραψε στην Ένωση, πολλοί θεώρησαν πως στην Ελλάδα έρχεται ένας ποιοτικός παίκτης που θα κάνει τη διαφορά, θα λύνει και θα δένει στη μεσαία γραμμή.

Άδικο δεν είχαν όσοι πόνταραν πάνω στον Κρστίτσιτς, διότι ο Σέρβος έφευγε από τον Ερυθρό Αστέρα με λαμπρό αγωνιστικό βιογραφικό και μια καλή σεζόν, ειδικότερα στο Champions League, να τον συνοδεύει προτού ντυθεί στα κιτρινόμαυρα για να συνεχίσει από εκεί που σταμάτησε.

Ο Κρστίτσιτς, λοιπόν, καθώς συμφώνησε με την ΑΕΚ, είδε την ομάδα να περνά από πολλά στάδια. Αλλαγές προπονητών, γκρίνια στ' αποδυτήρια, γκρίνια εναντίον του στα Μέσα (σ.σ. έδωσε δικαιώματα βέβαια και ο ίδιος με τις εμφανίσεις του). Και φτάνουμε στο σήμερα...

Σήμερα, που η ΑΕΚ έχει κερδίσει, δεν έχει παίξει καταπληκτικό ποδόσφαιρο, αλλά επειδή νίκησε αποθεώνεται. Μερικά πράγματα που πρέπει να κρατήσουμε από το ματς στην Ξάνθη είναι ότι η Ένωση πρώτον και κύριον έμοιαζε με ομάδα έως το τέλος, είχε ένα συγκεκριμένο πλάνο νίκης να υπηρετήσει, είχε τον Γαλανόπουλο και τον Κρστίτσιτς.

Ο "Γαλανό", επιτέλους, σούταρε και σκόραρε. Ο Σέρβος από την άλλη έκανε το ματς που αντιλαμβάνεται λίγος κόσμος, αλλά αγαπά να βλέπει και να έχει ο προπονητής. Ο Κρστίτσιτς ήταν αυτό για το οποίο τον ήθελε η ΑΕΚ όταν τον αγόρασε.

ΕΡΓΑΤΗΣ ΤΗΣ ΜΕΣΑΙΑΣ ΓΡΑΜΜΗΣ

Αθόρυβος, ουσιαστικός, εργάτης στο χώρο του κέντρου. Στην Ξάνθη ο έμπειρος μέσος τα είχε όλα, δεν ήταν απλά κανονικός ποδοσφαιριστής, ήταν ένα κλικ παραπάνω. Πολλά χιλιόμετρα, προσπάθεια για δημιουργία και ένα φοβερό πάτημα της μπάλας, δείγμα ευφυίας στη φάση που δημιουργείται το νικηφόρο γκολ της ομάδας του.

Γιατί έπαιξε καλά ο Κρστίτσιτς; Γιατί η ΑΕΚ είχε ένα πλάνο να υπηρετήσει. Ο προπονητής σκέφτηκε "αυτό έχουμε, αυτό κάνουμε" και ο Σέρβος μπήκε μέσα και το ακολούθησε πιστά. Τέτοια ματς, φέτος, συνήθως οι κιτρινόμαυροι δεν τα έπαιρναν. Στην Ξάνθη όμως έγινε η διαφορά, όπως και με τον Κρστίτσιτς, έτσι και με όλη την ομάδα. Υπήρχε ένα πλάνο. Πλάνο με μισό μηδέν, αλλά ουσιαστικό.

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ