STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Ξάνθη - ΑΕΚ 0-1: Ληστεία αλά... ιταλικά

SUPERLEAGUE / ΞΑΝΘΗ - ΑΕΚ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΛΑΣΚΑΡΗΣ ΤΣΟΥΤΣΑΣ / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ΞΑΝΘΗ - ΑΕΚ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΛΑΣΚΑΡΗΣ ΤΣΟΥΤΣΑΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Στο ντεμπούτο του Μάσιμο Καρέρα στον πάγκο, η ΑΕΚ δεν έπιασε υψηλά στάνταρ απόδοσης, αλλά κατάφερε να φύγει με το διπλό (0-1) από τα Πηγάδια χάρη σε γκολ του Κώστα Γαλανόπουλου στο 84ο λεπτό. Με 10 παίκτες από το 77' οι Ακρίτες λόγω αποβολής. (VIDEOS)

Ιδανική αρχή για τον Μάσιμο Καρέρα στον πάγκο της ΑΕΚ. Η Ένωση, παρότι δεν έπιασε υψηλά στάνταρ απόδοσης, κατάφερε να αποδράσει με το διπλό από τα Πηγάδια, επικρατώντας 1-0 της Ξάνθης χάρη σε γκολ του Κώστα Γαλανόπουλου στο 84ο λεπτό.

Οι "κιτρινόμαυροι" δεν έκαναν πολλές ευκαιρίες κατά τη διάρκεια του αγώνα, αλλά βρήκαν το γκολ εκμεταλλευόμενοι την ποιότητα που έχει στην επιθετική γραμμή. Παράλληλα, σημαντικό ρόλο έπαιξε και η ανόητη αποβολή του Βασίλη Φασίδη, ο οποίος αντίκρισε δύο κίτρινες κάρτες σε διάστημα πέντε λεπτών.

Η ΑΕΚ παραμένει στην 3η θέση με 24 βαθμούς, επτά λιγότερους από ΠΑΟΚ και Ολυμπιακό που αγωνίζονται αύριο. Όσον αφορά στην Ξάνθη, η επιστροφή του Γιώργου Παράσχου στην τεχνική ηγεσία δεν συνδυάστηκε με ένα θετικό αποτέλεσμα, παρά το γεγονός πως στο μεγαλύτερο μέρος του παιχνιδιού οι Ακρίτες δεν απειλήθηκαν ιδιαίτερα.

1. ΚΑΘΡΕΦΤΗΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΓΗΠΕΔΟ

Ο Μάσιμο Καρέρα στο ντεμπούτο του στον πάγκο της ΑΕΚ επέλεξε να παρατάξει την ομάδα με διάταξη 3-5-2. Ο Στράτος Σβάρνας πλαισίωσε τους Μάριο Οικονόμου και Ντμίτρο Τσιγκρίνσκι στο κέντρο της άμυνας, ενώ ο Πέτρος Μάνταλος επιλέχθηκε ως επιτελικός μέσος πίσω από τους Μάρκο Λιβάγια και Νέλσον Ολιβέιρα. Στον αντίποδα, ο Γιώργος Παράσχος, στην επιστροφή του στην Ξάνθη ύστερα από σχεδόν εννιά χρόνια, έθεσε ως πρωταρχικό στόχο τη διαφύλαξη του μηδέν στα μετόπισθεν, επιλέγοντας ως σύστημα το 3-4-3.

Ουσιαστικά, ο... καθρέφτης στο σύστημα των δύο ομάδων είχε ως αποτέλεσμα οι ευκαιρίες να έρχονται με το σταγονόμετρο. Οι Ακρίτες μπήκαν πιο δυνατά στον αγωνιστικό χώρο, είχαν την κατοχή στα πρώτα λεπτά, αλλά η πρώτη καλή στιγμή του αγώνα προήλθε από τα πόδια παίκτη της ΑΕΚ και συγκεκριμένα του Μάνταλου, ο οποίος έκανε ωραία ατομική προσπάθεια μέσα στη μεγάλη περιοχή, αλλά το σουτ που επιχείρησε κόντρα στα σώματα και πέρασε άουτ. Από την άλλη πλευρά, οι παίκτες του Παράσχου προσπάθησαν να "χτυπήσουν" στην κόντρα επίθεση, αλλά χωρίς αποτέλεσμα.

2. ΕΛΛΙΠΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΛΙΒΑΓΙΑ - ΟΛΙΒΕΪΡΑ

Ωστόσο, το μεγαλύτερο πρόβλημα για τον Καρέρα ήταν η ελλιπής συνεργασία μεταξύ του Μάρκο Λιβάγια και του Νέλσον Ολιβέιρα γι' ακόμα ένα παιχνίδι της ΑΕΚ. Οι δύο παίκτες προσπάθησαν κυρίως με ατομικές ενέργειες να κάνουν αισθητή την παρουσία τους στα καρέ του Κάρλος Αμπάντ, αφού πέρα από ένα πολύ καλό "1-2" στο 16ο λεπτό που ολοκληρώθηκε με συρτό σουτ του Ολιβέιρα, δεν είχαν συνεργασίες. Η πιο αξιόλογη φάση των "κιτρινόμαυρων" στο πρώτο μέρος ήταν ένα δυνατό σουτ του Λιβάγια στο 20', το οποίο απέκρουσε εντυπωσιακά ο Αμπάντ.

Όσον αφορά στους γηπεδούχους, ανέβηκαν μέτρα μετά το 40ό λεπτό, αλλά και πάλι δεν κατάφεραν να δημιουργήσουν ευκαιρίες στην αντίπαλη περιοχή, παρά το γεγονός πως τόσο ο Κοβάτσεβιτς όσο και ο Τζουρίτσκοβιτς ήταν αρκετά δραστήριοι στο τελευταίο μισό του γηπέδου. Αποτέλεσμα, οι δύο ομάδες να πάνε στα αποδυτήρια ισόπαλες 0-0.

3. ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΕΙΚΟΝΑ ΣΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΜΕΡΟΣ ΚΑΙ... ΠΕΝΑΛΤΙ

Η ΑΕΚ μπήκε καλύτερα στο δεύτερο μέρος και έψαξε ένα γρήγορο γκολ, αλλά οι ποδοσφαιριστές του Καρέρα παρουσίασαν μία "φλυαρία" και μία ξεκάθαρη δυσκολία στην τελική προσπάθεια. Ο Ολιβέιρα πάλευε μόνος του, ουσιαστικά, απέναντι στους δυναμικούς αμυντικούς της Ξάνθης, ενώ οι Μάνταλος και Λιβάγια αδυνατούσαν να δημιουργήσουν τόσο για τους ίδιους όσο και για τους συμπαίκτες του.

Η Ξάνθη κρατούσε εύκολα το μηδέν, αλλά δεν έκανε ευκαιρίες. Είναι χαρακτηριστικό πως η πρώτη καλή στιγμή για τους Ακρίτες ήρθε στο 62ο λεπτό, αλλά το σουτ στην κίνηση του Λεάντρο Σόσα κατέληξε δίπλα απ' το αριστερό δοκάρι του Βασίλη Μπάρκα. Πέντε λεπτά αργότερα, ο Πραξιτέλης Ζαχαριάδης έδειξε το σημείο του πέναλτι για ανατροπή του Νίκλας Χουλτ από τον Βασίλη Φασίδη μέσα στη μεγάλη περιοχή, αλλά μετά από χρήση του VAR ο Μακεδόνας διαιτητής πήρε πίσω την απόφασή του, αφού ο Σουηδός μπακ έπεσε μόνος του.

4. ΑΝΟΗΤΗ ΑΠΟΒΟΛΗ, 4-2-3-1 ΚΑΙ... ΓΚΟΛ

Τα δεδομένα άλλαξαν στο 77ο λεπτό. Ο Βασίλης Φασίδης έκανε ένα ανόητο φάουλ στον Χουλτ, με αποτέλεσμα να αντικρίσει τη δεύτερη κίτρινη κάρτα. Ο Καρέρα θέλησε να εκμεταλλευτεί το αριθμητικό πλεονέκτημα της ομάδας του και πέρασε στον αγωνιστικό χώρο τον Ντανιέλε Βέρντε αντί του Στράτου Σβάρνα, αλλάζοντας, παράλληλα τη διάταξη από 3-5-2 σε 4-2-3-1.

Οι φιλοξενούμενοι πίεσαν για το γκολ και τελικά είδαν την πίεσή τους να αποδίδει καρπούς στο 84ο λεπτό. O Λιβάγια έβγαλε μία τρομερή κάθετη στον Κρίστισιτς, ο οποίος πάτησε στον Ολιβέιρα, ο Σόσα έβαλε την κόντρα, η μπάλα στρώθηκε στον Κώστα Γαλανόπουλο και ο μέσος της Ένωσης με εξαιρετικό δυνατό σουτ την έστειλε στα δίχτυα για το 0-1. Οι Ακρίτες προσπάθησαν να αντιδράσουν, αλλά οι "κιτρινόμαυροι" έκλεισαν τους χώρους και πήραν ένα σημαντικό αποτέλεσμα ενόψει της δύσκολης συνέχειας.

H BAΘΜΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ SUPER LEAGUE 1

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ