ΑΕΚ

Η κριτική των παικτών της ΑΕΚ

CHAMPIONS LEAGUE / ΒΙΝΤΙ - ΑΕΚ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI)
CHAMPIONS LEAGUE / ΒΙΝΤΙ - ΑΕΚ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Η ΑΕΚ έφυγε νικηφόρα από τη Βουδαπέστη, επικράτησε 2-1 της Βίντι και έχει το πάνω χέρι για πρόκριση στους ομίλους του Champions League. Το Sport24.gr "ακτινογραφεί" την απόδοση των παικτών της Ένωσης.

Το πρώτο βήμα έγινε. Η ΑΕΚ πέρασε από την Ουγγαρία επικρατώντας 2-1 της Βίντι και σε μια εβδομάδα θα επιδιώξει να υπερασπιστεί το προβάδισμα και να περάσει στους ομίλους του Champions League. Το Sport24.gr σκιαγραφεί την απόδοση των ποδοσφαιριστών της Ένωσης, μετά τον αγώνα στη Groupama Arena.

ΜΠΑΡΚΑΣ: Όταν χρειάστηκε να επέμβει ο κίπερ της ΑΕΚ, το έκανε σωστά, όπως για παράδειγμα στο 39' με την ενστικτώδης επέμβαση στην κεφαλιά του Φιόλα, που είχε ξεχαστεί. Στο γκολ το οποίο σημείωσε ο Ντάνκο Λάζοβιτς, ήταν δύσκολο για τον 24χρονο να αποσοβήσει το μοιραίο, αφού ο Σέρβος ήταν ολομόναχος απέναντί του.

ΜΠΑΚΑΚΗΣ: Συνεπής στα αμυντικά του καθήκοντα ο δεξιός οπισθοφύλακας της ΑΕΚ. Περιόρισε σε σημαντικό βαθμό την αριστερή επιθετική γραμμή της Βίντι, απέφυγε τα λάθη, ήταν ελάχιστες οι φορές που ανέβηκε.

ΛΑΜΠΡΟΠΟΥΛΟΣ: Μέχρι και πριν δεχτεί το γκολ η ΑΕΚ, ήταν σταθερός στην απόδοσή του. Στη φάση του τέρματος έχασε τον Ντάνκο Λάζοβιτς και στην προσπάθειά του να τον αναχαιτίσει, γλίστρησε και έχασε κάθε ελπίδα να του πάρει τη μπάλα.

ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ: Κλήθηκε και αυτός να περιορίσει τον 35άρη αλλά ποιοτικό και επικύνδινο στη γραμμή κρούσης Λάζοβιτς. Εξουδετέρωσε με το κορμί του αρκετά σουτ των αντιπάλων, ένιωσε σημαντική πίεση στα τελευταία λεπτά.

ΧΟΥΛΤ: Θετικός ο αριστερός μπακ της ΑΕΚ. Από δική του ενέργεια ξεκίνησε η φάση του πρώτου γκολ. Μπόλικο τρέξιμο τόσο στο πρώτο όσο και στο δεύτερο μέρος. Μεστή εμφάνιση από τον Σκανδιναβό.

ΣΙΜΟΕΣ: Κλασικό παιχνίδι με πολλές δυνάμεις και τρέξιμο μέχρι τέλους. Ζορίστηκε αρκετά από το 70' και μετά, όταν οι Ούγγροι ανέβασαν κατά πολύ την απόδοσή τους και προκάκεσαν προβλήματα από τον άξονα.

ΓΑΛΑΝΟΠΟΥΛΟΣ: Κάλυψε χώρους όσο ήταν μέσα στο ματς. Όταν έγινε αλλαγή, έχοντας κίτρινη, η ΑΕΚ οπισθοχώρησε αρκετά και παραλίγο να δεχτεί το γκολ της ισοφάρισης.

ΜΠΑΚΑΣΕΤΑΣ: Δέχτηκε πολύ "ξύλο" στο πρώτο μέρος. Στο 22' κέρδισε την αποβολή από τον Χούστι, στο δεύτερο μέρος σκόραρε στο 49' με το δεξί από το ημικύκλιο της μεγάλης περιοχής και στο 53' αποβλήθηκε για τον ίδιο λόγο που πέρασε εκτός αγώνα ο Χούστι, επειδή πάτησε στον αστράγαλο τον Νεγκό, με τον οποίο είχε ανοίξει... παρτίδες από το πρώτο μέρος.

ΚΛΩΝΑΡΙΔΗΣ: Στα πρώτα λεπτά του αγώνα τραβιόταν αρκετά στα πλάγια, κάτι που δεν άρεσε στον Ουζουνίδη, ο οποίος του ζητούσε να μείνει στον άξονα. Στο 34' βρέθηκε σε πλεονεκτική θέση, πήρε το ριμπάουντ μετά την απόκρουση του Κόβασικ και σκόραρε. Γκολ στο Σέλτικ Παρκ, γκολ και στην Ουγγαρία. Έχει ξεκινήσει εξαιρετικά τη σεζόν.

ΜΑΝΤΑΛΟΣ: Ξεκίνησε αριστερά στη μεσοεπιθετική γραμμή και προσπάθησε να περάσει κάθετες μπαλιές στους συμπαίκτες του για να "τρυπήσει" την ουγγρική άμυνα. Υπήρξαν στιγμές που έδειξε επηρεασμένος από τον τραυματισμό του, αλλά όσο έμεινε στο ματς, το πάλεψε και βοήθησε στην κατάκτηση της νίκης. Θα μπορούσε να σκοράρει και ο ίδιος, όπως στο φάουλ του 43' ή στην κεφαλιά του 56' Από δική του πάσα προήλθε το 0-2 με τον Μπακασέτα.

ΛΙΒΑΓΙΑ: Τόσο στο πρώτο όσο και στο δεύτερο μέρος έβγαινε διαρκώς έξω από την περιοχή της Βίντι για να πάρει μπάλα. Ήταν ο παίκτης που είχε την πρώτη τελική για την ΑΕΚ, με το σουτ στο 7' που πέρασε άουτ. Έδωσε πολλές μάχες με την άμυνα της Βίντι και όσο περνούσε η ώρα, έμεινε από δυνάμεις, με αποτέλεσμα να γίνει αλλαγή στο 86'.

ΑΛΛΑΓΕΣ

ΑΛΕΦ: Δεν βοήθησε ιδιαίτερα την ΑΕΚ. Μπήκε στο 66', αλλά δεν κατέστη εφικτό να περιορίσει τους Μαγυάρους, παρότι είχε φρεσκάδα.

ΛΟΠΕΣ: Μπήκε στο 82ο λεπτό αντί του κουρασμένου Κλωναρίδη. Κάνα-δυο φορές δεν είχε το μυαλό του και έχασε εύκολα τη μπάλα, δίχως αυτό βέβαια να κοστίσει στην ομάδα του.

ΠΟΝΣΕ: Πέρασε στον αγώνα στο 86' αντί του Λιβάγια. Μπήκε δυναμικά για να βοηθήσει, τη μία φορά που θα μπορούσε να κάνει τη ζημιά στην αντεπίθεση, κόπηκε από τον προσωπικό του αντίπαλο.

Photo credits: Eurokinissi

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ