ΑΕΚ

Η γκαντεμιά της ΑΕΚ που έβγαλε… γκολ

CHAMPIONS LEAGUE / ΣΕΛΤΙΚ - ΑΕΚ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI)
CHAMPIONS LEAGUE / ΣΕΛΤΙΚ - ΑΕΚ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Η ατυχία με τον Λούκας Μπογέ λίγα λεπτά πριν από την σέντρα του παιχνιδιού στο Σέλτικ, γύρισε σε… γκολ με την επιλογή του Μαρίνου Ουζουνίδη. Το Sport24.gr έχει το ρεπορτάζ. Σήμερα (09/08) οι εξετάσεις του Αργεντινού.

Αν η απώλεια ενός βασικού ποδοσφαιριστή (και δη του αρχηγού) παραμονές ενός ευρωπαϊκού αγώνα αποτελεί τον εφιάλτη για κάθε προπονητή, τότε μάλλον είναι δύσκολο να υπάρξει χαρακτηρισμός για την κατάσταση, όταν βγαίνει νοκ άουτ παίκτης, λίγα λεπτά πριν από την σέντρα.

Στον Μαρίνο Ουζουνίδη συνέβησαν και τα δυο. Ο τεχνικός της ΑΕΚ "έχασε" την περασμένη Κυριακή (4/8) τον Μάνταλο και λιγότερο από δέκα λεπτά πριν την έναρξη του παιχνιδιού στο Σέλτικ Πάρκ, είδε τον αντί – Μάνταλο, που ήταν ο Μπογέ, να πηγαίνει στην εξέδρα. Θα μπορούσε κάπου εκεί ο Ουζουνίδης απλώς να σηκώσει τα χέρια ψηλά από την απόγνωση. Εκείνο που έκανε ωστόσο, ήταν να πάει αστραπιαία σε εναλλακτικό πλάνο. Αυτό που είχε περάσει από το μυαλό του έτσι κι αλλιώς, όταν έψαχνε τον παίκτη που θα αντικαταστήσει τον Μάνταλο.

Ο Ουζουνίδης επιστράτευσε γρήγορα τον Νίκλας Χουλτ για να τον "ρίξει" στην φυσική του θέση, στο αριστερό άκρο της άμυνας, ενώ στον Έλντερ Λόπες έδωσε σύντομες οδηγίες, προκειμένου να αναλάβει τον ρόλο του αριστερού εξτρέμ. Να παίξει δηλαδή εκεί που μέχρι την περασμένη Κυριακή ετοιμαζόταν να παίξει ο Μάνταλος και εκεί που μέχρι και δέκα λεπτά πριν την σέντρα, ο σχεδιασμός ήταν να αγωνιστεί ο Μπογέ. Με τον Λόπες να έχει εντελώς διαφορετικά αγωνιστικά χαρακτηριστικά και από τους δυο. Όμως ο Ουζουνίδης έδωσε στον Πορτογάλο συγκεκριμένες οδηγίες. Κι από τα πόδια του Λόπες, μετά από εντυπωσιακή κούρσα, βγήκε η ασίστ για το "χρυσό" γκολ του Κλωναρίδη.

ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΠΟΓΕ

Όσο για τον Μπογέ, ουσιαστικά πρόλαβε τα χειρότερα με την άμεση επισήμανση πως δεν είναι έτοιμος στο 100% για να αγωνιστεί. Τα… τσιμπήματα στους κοιλιακούς δεν φαίνεται να συνιστούν σοβαρό πρόβλημα, αν όμως ο Αργεντινός τα παρέβλεπε και έπαιζε κανονικά, τότε μπορεί να προέκυπτε σοβαρός τραυματισμός.

Πάντως ο Μπογέ σήμερα (09/08) θα κάνει εξετάσεις, για να υπάρξει ακριβής εικόνα για το πρόβλημα στους κοιλιακούς. Και κυρίως να εκτιμηθεί αν έχει ελπίδες να προλάβει την ρεβάνς της Τρίτης (14/8) με την Σέλτικ. Κάτι για το οποίο υπάρχει καταρχήν αισιοδοξία.

Πρέπει όμως πρώτα να κάνει τις εξετάσεις. Όσο για τους υπόλοιπους κιτρινόμαυρους, μετά την επιστροφή από την Γλασκώβη λίγο μετά τις 7.30 σήμερα το πρωί, έχουν ξεκούραση στο πρόγραμμα τους. Τη δικαιούνται άλλωστε μετά την υπεροπροσπάθεια στο Σέλτικ Παρκ και το ολονύχτιο ταξίδι επιστροφής από την Σκωτία.

Photo Credits: Eurokinissi

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

"Άντεξε" στη Γλασκώβη η ΑΕΚ, παλικαρίσιο 1-1 με τη Σέλτικ
Μη σταματάς Δικέφαλε
Κλωναρίδης: "Ήταν μία σπουδαία ομαδική προσπάθεια"
Οι οπαδοί της Σέλτικ χειροκρότησαν εκείνους της ΑΕΚ (VIDEO)
Ενδέκατο συνεχόμενο παιχνίδι αήττητη στην Ευρώπη η ΑΕΚ!
TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ