ΑΕΚ

Η διπλή απόφαση του Ουζουνίδη

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΤΗΣ ΑΕΚ ΣΤΟ ΚΙΕΛΤΣΕ / ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΜΑΡΙΝΟΥ ΟΥΖΟΥΝΙΔΗ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI)
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΤΗΣ ΑΕΚ ΣΤΟ ΚΙΕΛΤΣΕ / ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΜΑΡΙΝΟΥ ΟΥΖΟΥΝΙΔΗ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Το Sport24.gr ανοίγει το φάκελο της μεσαίας γραμμής και καταπιάνεται για τις αποφάσεις που καλείται να πάρει ο προπονητής της ΑΕΚ για το ματς της Τετάρτης και τη μεταγραφή που πρέπει να γίνει.

Λίγες ημέρες πριν από την αναχώρηση της αποστολής για το Κίελτσε της Πολωνίας, όπου διεξήχθη το βασικό στάδιο προετοιμασίας της ΑΕΚ, ο προπονητής της Μαρίνος Ουζουνίδης είχε ξεκαθαρίσει ότι θα δώσει ευκαιρίες σε όλους. Αυτό ίσχυε ασφαλώς και για ποδοσφαιριστές της μεσαίας γραμμής οι οποίοι βρίσκονταν σε δυσμένεια.

Ο κόουτς της «Ενωσης» ήλπιζε ότι ένας εκ των Μοράν ή Αϊντάρεβιτς (περισσότερο ο πρώτος), θα του έδειχνε με την απόδοσή του ότι δεν πρόκειται για περιττό συμβόλαιο. Κατά πως φαίνεται ωστόσο, ουδείς εκ των δύο τον έπεισε ότι αξίζει χρόνο συμμετοχής. Ο Αϊντάρεβιτς θεωρείται ξένο σώμα, καθώς δεν μπαίνει ούτε στις αποστολές, ενώ ο Ισπανός θα υποβιβαστεί σε 5η επιλογή όταν θα αποκτηθεί επιπλέον ένας μέσος.

Το πρόβλημα της ΑΕΚ δεν είναι μόνο μέσο-μακροπρόθεσμο, αλλά και άμεσο. Η απώλεια του Γαλανόπουλου λόγω της κόκκινης κάρτας που αδίκως αντίκρισε στο «Παρκχεντ», δημιούργησε έλλειμμα στη μεσαία γραμμή ενόψει του αγώνα της Τρίτης στο ΟΑΚΑ, κόντρα στη Σέλτικ. Ο Αλέφ ενταποκρίθηκε επαρκώς, όμως πίσω από τους δύο, δεν υπήρχε επί της ουσίας καθαρή λύση κεντρικού χαφ.

ΤΟ ΔΙΠΛΟ ΔΙΛΗΜΜΑ

Ο προπονητής, όπως έχει αναλύσει το Sport24.gr, έχει εισηγηθεί την απόκτηση ενός ακόμα κεντρικού χαφ ο οποίος θα λογίζεται ως βασικός για να παίζει δίπλα στον Σιμόες, παράλληλα όμως θα διαθέτει και στοιχεία τα οποία θα του επιτρέπουν να καλύπτει τον Πορτογάλο όταν θα πρέπει να απουσιάσει.

Εν τω μεταξύ, η ΑΕΚ θα είναι αναγκασμένη να πληρώνει δύο ποδοσφαιριστές που επί της ουσίας δεν υπολογίζονται από τον προπονητή, ψάχνοντας παράλληλα για έναν παίκτη με το ελάχιστο δυνατό ρίσκο, προκειμένου να μην της προκύψει στην πορεία ένας νέος Μοράν ή ένας άλλος Αϊντάρεβιτς.

Έτσι προβληματικά όπως έχει δομηθεί η μεσαία γραμμή της ΑΕΚ, ο Σιμόες πρέπει να παίζει συνέχεια, καθώς ο Ουζουνίδης στο ρόστερ δεν διακρίνει κάποιον που θα μπορούσε να αποτελέσει έστω και κατά συνθήκη αντικαταστάτης του Πορτογάλου. Σε πρώτη φάση, το ενδιαφέρον εστιάζεται στο ποιος εκ των Γαλανόπουλου ή Αλέφ θα είναι ο παρτενέρ του Σιμόες στον άξονα της μεσαίας γραμμής, στο παιχνίδι της Ουγγαρίας. Η λογική λέει ότι αυτός θα είναι ο πρώτος.

ΧΡΟΝΙΑ ΕΚΤΟΞΕΥΣΗΣ

Τέτοια πρέπει να είναι φέτος η χρονιά του 21χρονου μέσου. Σεζόν εκτόξευσης. Μετά από δύο σερί σε επαγγελματικό επίπεδο, με γεμάτες συμμετοχές, ευρωπαϊκά ματς και κατάκτηση πρωταθλήματος, ο Γαλανόπουλος καλείται να ανεβάσει το επίπεδο των απαιτήσεων που υπάρχουν από εκείνον, βοηθώντας περισσότερο οργανωτικά. Ηδη στο ματς της Γλασκώβης διαπιστώθηκε βελτίωση, τώρα ο προπονητής περιμένει συνέπεια σε αυτό το επίπεδο απόδοσης.

Η αλήθεια είναι ότι αυτή η εμφάνιση ανέβασε πολύ την αυτοπεποίθησή του αλλά και ενίσχυσε την εμπιστοσύνη του προπονητή προς εκείνον. Ίσως δε να διαφοροποίησε και κάποια πράγματα στη σκέψη του, όσον αφορά στα χαρακτηριστικά εκείνου που θα αποκτηθεί. Άλλωστε ο χρόνος λιγοστεύει…

Photo Credits: Eurokinissi

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ