ΑΕΚ

Γρίφος το πλάνο του Χιμένεθ ενόψει Παναθηναϊκού

ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ / ΑΕΚ - ΠΑΟΚ (ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ / Eurokinissi Sports)
Χιμένεθ EUROKINISSI SPORTS

Οι αποφάσεις που καλείται να πάρει ο Μανόλο Χιμένεθ για το σχήμα και την ενδεκάδα που θα παρατάξει στο ντέρμπι της Κυριακής (2/4) με τον Παναθηναϊκό.

Ήδη από την προηγούμενη εβδομάδα, ο Μανόλο Χιμένεθ είδε και τον Πατίτο Ροντρίγκες και τον Μιχάλη Μπακάκη να επιστρέφουν στο κανονικό πρόγραμμα της προπόνησης. Το ίδιο και από χθες (29/3) ο Ούγκο Αλμέιδα. Επίσης το καρδιοχτύπι με τον τραυματισμό του Όγκνιεν Βράνιες, κράτησε μόνο λίγες ώρες, ενώ από σήμερα (30/3) επιστρέφει στα Σπάτα από την εθνική Σουηδίας και ο Γιάκομπ Γιόχανσον.

Όπερ σημαίνει πως πλέον ο Μανόλο Χιμένεθ έχει μια απολύτως ξεκάθαρη εικόνα, για το οπλοστάσιο ενόψει της... μάχης της Κυριακής (2/4) με τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ. Και ως εκ τούτου έχει φτάσει η στιγμή που θα πάρει τις αποφάσεις για το αγωνιστικό πλάνο.

Το βασικό ερώτημα που τίθεται για τον Χιμένεθ, είναι αν θα ακολουθήσει το δόγμα που θέλει την «ενδεκάδα που κερδίζει να μην αλλάζει» ή αν θα επιστρέψει στην λογική του rotation. Ο Ισπανός τεχνικός στα δυο τελευταία ματς, πριν την διακοπή πρωταθλήματος, διατήρησε ίδια ενδεκάδα και σχήμα. Και πήρε δυο νίκες. Όχι δυο απλές νίκες. Με τον ΠΑΟΚ στο ΟΑΚΑ και με τον Ατρόμητο στο Περιστέρι, στο πρώτο εκτός έδρας «τρίποντο» από τον Οκτώβρη. Επομένως λογικά προκύπτει η προοπτική να διατηρήσει ο Χιμένεθ την ίδια συνταγή. Κάτι πάντως, που πριν απ’ αυτά τα δυο ματς, δεν συνήθιζε.

Ο Ισπανός τεχνικός πήρε τις δυο τελευταίες νίκες, μ’ έναν σχηματισμό 4-3-3, τον Αϊντάρεβιτς ως εσωτερικό χαφ μαζί με τον Γιόχανσον και τον Μάνταλο στα άκρα της επίθεσης μαζί με τον Βάργκας. Θεωρητικά δεν έχει λόγο ο Χιμένεθ να αλλάξει σύστημα και πρόσωπα.

Στην πράξη όμως, υπάρχουν έτσι κι αλλιώς διαφορετικές συνθήκες, με δεδομένο πως ο Παναθηναϊκό είναι διαφορετική ομάδα και από τον ΠΑΟΚ και από τον Ατρόμητο. Ενώ πλέον για τα εξτρέμ υπάρχει και η επιλογή του Πατίτο. Ενός παίκτη που ο Χιμένεθ θεωρεί κλειδί. Αφήστε που παίκτες όπως ο Λάζαρος ή όπως ο Μπακασέτας, ποτέ δεν πρέπει να θεωρούνται εκτός… μάχης, στο κυνήγι μιας θέσης στην ενδεκάδα.

Ο Χιμένεθ έχει μπροστά του τρεις προπονήσεις μέχρι και το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό. Χρόνος πολύς για δοκιμές. Ωστόσο πριν από το ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ, αλλά και πριν απ’ αυτό με τον Ολυμπιακό, ο Ανδαλουσιάνος κράτησε κλειστά τα χαρτιά του. Δεν φανέρωσε τα πλάνα του ούτε σε διπλό, ούτε στις ασκήσεις τακτικής.

Αντιθέτως, παραμονή του ματς με τον Ατρόμητο, είχε κάνει δοκιμή ενδεκάδας. Αλλά και πάλι με δυο διαφορετικές εκδοχές για να μπερδέψει την… κατασκοπία. Το μόνο σίγουρο είναι, πως το δίλημμα του Χιμένεθ είναι αν θα πάει σε λογική ενδεκάδας που κερδίζει ή φρεσκαρίσματος.

Photo Credits: Eurokinissi

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ