ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

ΑΕΚ: Τον Μάρτη ξανά στην... ενδεκάδα ο Λόπες

ΦΙΛΙΚΟ / ΑΕΚ - ΓΑΛΑΤΑΣΑΡΑΙ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ:EUROKINISSI)
ΦΙΛΙΚΟ / ΑΕΚ - ΓΑΛΑΤΑΣΑΡΑΙ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ:EUROKINISSI) EUROKINISSI

Ο Λόπες έχει μπει στο δεύτερο στάδιο της αποθεραπείας του μετά την επέμβαση και ο στόχος είναι να μπορέσει να επιστρέψει δυνατός στην ενδεκάδα της ΑΕΚ μέσα στον Μάρτιο. Το Sport24.gr έχει το ρεπορτάζ.

Μέσα στα πολλά στραβά και ανάποδα που έχουν συμβεί στην ΑΕΚ την φετινή σεζόν, είναι πως δεν γλίτωσε ούτε και την απώλεια βασικού ποδοσφαιριστή, με σοβαρό τραυματισμό. Όπως άλλωστε είχε γίνει και προηγούμενα χρόνια. Αυτή την φορά το «θύμα» ήταν ο Έλντερ Λόπες.

Ο Πορτογάλος ακραίος μπακ, είχε το δικό του ραντεβού με την ατυχία, στο ματς με τον ΟΦΗ στο Ηράκλειο στα τέλη του Σεπτέμβρη. Και στις 2 Οκτωβρίου υποχρεώθηκε να μπει στο χειρουργείο για να κάνει επέμβαση στο γόνατο. Περίπου δυο μήνες μετά, ο Λόπες έχει μπει στο δεύτερο στάδιο της αποθεραπείας του.

Όπως ήδη διαβάσατε στο Sport24.gr, από την αρχή της εβδομάδας ο Πορτογάλος άρχισε να δουλεύει και εντός του γηπέδου. Για πρώτη φορά μετά την επέμβαση. Βεβαίως ακόμα δεν είναι έτοιμος ο Λόπες για να βγάλει πρόγραμμα, έστω και ατομικό, που να έχει μπάλα.

Προς το παρόν ο Πορτογάλος μπακ γυμνάζεται χωρίς να χρησιμοποιεί μπάλα. Εντός του γηπέδου. Μάλιστα η αποθεραπεία του Λόπες εξελίσσεται πολύ καλά. Κάτι για το οποίο έχει παίξει σημαντικό ρόλο και το γεγονός, πως ο Πορτογάλος μπακ είναι σε πολύ καλή ψυχολογία.

Άλλωστε, όσοι ζουν τον Λόπες από κοντά, από την αρχή του τραυματισμού του, υποστηρίζουν πως σε κανένα σημείο της περιπέτειας του, ούτε καν στην αρχή, δεν έχασε ούτε το χαμόγελο, ούτε την αισιοδοξία του.

Όσον αφορά sτην επιστροφή του στην αγωνιστική δράση, ο στόχος που έχει μπει είναι, να καταφέρει ο Πορτογάλος να είναι πανέτοιμος μέσα στον Μάρτιο. Όπου «πανέτοιμος», βάλτε την επιστροφή του ακόμα και στην ενδεκάδα της ΑΕΚ. Αυτό προϋποθέτει να μπορέσει μέσα στον Φεβρουάριο, να επιστρέψει σε φουλ ρυθμούς προπονήσεων.

Βεβαίως σ’ αυτές τις περιπτώσεις, υπάρχει η πρόθεση να τηρείται η συμπλήρωση του εξαμήνου από την μέρα της επέμβασης. Όμως η αλήθεια είναι πως το ιατρικό τιμ της ΑΕΚ κάνει τέτοια δουλειά, που όλοι όσοι πέρασαν από την ίδια περιπέτεια των χιαστών, κατάφεραν να επιστρέψουν στην αγωνιστική δράση, νωρίτερα από το εξάμηνο. Με πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα, την περίπτωση του Μάνταλου.

Photo Credits: Eurokinissi

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ