ΑΕΚ

ΑΕΚ: Το ματόχαντρο στον Τσιγκρίνσκι για να παραμείνει γερός

SUPERLEAGUE / ΠΑΟ - ΑΕΚ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ΠΑΟ - ΑΕΚ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο Ντμίτρο Τσιγκρίνσκι επιστρέφει στην αρχική ενδεκάδα για τον ημιτελικό με τον Άρη κι ενώ έπεται το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό. Στην ΑΕΚ εύχονται να παραμείνει μακριά από τους συνήθεις μυϊκούς τραυματισμούς, τώρα που τον χρειάζονται όσο ποτέ.

Ο Ουκρανός στόπερ Ντμιτρό Τσιγκρίνσκι, λογίζεται πλέον ως πιο αποτελεσματικό όπλο στην αμυντική γραμμή της ΑΕΚ, καθώς η φυγή του Όγκνιεν Βράνιες δημιουργεί ένα τεράστιο κενό, το οποίο είναι μια πραγματικότητα ότι δύσκολα θα καλύψουν με την ίδια επάρκεια οι υπάρχοντες που παίζουν στην ίδια θέση. Ήδη, εν τη απουσία του από το παιχνίδι με τον Άρη για τα playoffs, πήραν μια πρώτη γεύση της προβληματικής κατάστασης δίχως (και) εκείνον.

Αν ήταν διαφορετικά τα πράγματα, αν δηλαδή η Ένωση δεν βίωνε ένα μεγάλο αγωνιστικό σοκ, λόγω της φυγής του Βράνιες, τότε ο Βόσνιος στόπερ δεν θα έπαιζε τόσα ματς και δεν θα ήταν πάντα βασικός και αναντικατάστατος, όποτε ήταν διαθέσιμος. Πλέον, όλη η ΑΕΚ έχει πέσει πάνω στον Τσιγκρίνσκι και στην προσπάθεια να διατηρηθεί υγιής έως το τέλος της φετινής αγωνιστικής σεζόν. Στο βωμό αυτής της απαίτησης, έμεινε στον πάγκο το περασμένο Σάββατο.

Τα παιχνίδια είναι πολλά έως το τέλος του Ιουλίου, σίγουρα οκτώ μαζί με τον αυριανό δεύτερο ημιτελικό Κυπέλλου, ίσως και εννέα αν η ΑΕΚ υπερκεράσει το εμπόδιο του Αρη και προκριθεί στον τελικό της διοργάνωσης. Ασφαλώς μεγάλο είναι και το κίνητρο του Τσιγκρίνσκι, καθώς γνωρίζει ότι αν αγωνιστεί σε επτά από τα οκτώ ή εννέα παιχνίδια που απομένουν, τότε αυτομάτως θα κερδίσει το συμβόλαιο της επόμενης σεζόν, όπως προβλέπεται από το ιδιωτικό συμφωνητικό που έχει συνάψει με την ομάδα, στην περίπτωση που συμπληρώσει 25 συμμετοχές και είχε αποκαλύψει το Sport24.gr.

Ο ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΤΡΕΙΣ (ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΔΥΟ) ΚΑΙ Η ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ

Ασφαλώς, άπαντες στην Ένωσηγνωρίζουν ότι θα πρέπει να γίνει μια προσεχτική διαχείριση του ευπαθούς σε μυϊκούς τραυματισμούς Ουκρανού, ώστε να δώσει το παρών στα πιο δύσκολα ματς. Αν υπάρχει ένα ματς στο οποίο ο Τσιγκρίνσκι θα μπορούσε να προφυλαχθεί, αυτό ήταν το παιχνίδι, κόντρα στον Αρη, για τα πλέι οφς. Αυτό συνέβη, όμως η ΑΕΚ το πλήρωσε.

Παρόλο που είναι ενεργός ο Μάριος Οικονόμου, ο οποίος έχει παίξει ξανά στο πλευρό του Σβάρνα και υπάρχουν ματς στα οποία ως δίδυμο, είχαν λειτουργήσει καλά, η ομάδα δεν αισθάνεται τη σιγουριά που βγάζει στο παιχνίδι της όταν υπάρχει μέσα ο Ουκρανός. Επιπροσθέτως, σε παιχνίδια κρίσιμα, στα οποία διακυβεύονται υψηλοί στόχοι, είναι πολύ δύσκολο αν όχι παράτολμο να χρησιμοποιούνται ποδοσφαιριστές με χαμηλούς δείκτες σε εμπειρία και ετοιμότητα.

Εν προκειμένω, ο 17χρονος Σλοβένος κεντρικός αμυντικός Ζίγκα Λάτσι, ο οποίος εξ ανάγκης λόγω της κοπάνας του Βράνιες, ανήλθε στην 4η θέση της ιεραρχίας στους κεντρικούς αμυντικούς, δεν έχει παραστάσεις ή έστω έναν μικρό βαθμό σιγουριάς, ώστε να πάρει χρόνο συμμετοχής. Αν βέβαια παραστεί ανάγκη και προφανώς μόνο τότε, ο Καρέρα θα τον ρίξει στη μάχη, όμως σε διαφορετική περίπτωση δεν θα είναι ορθό και για το ίδιο το παιδί να εισέλθει σε μια διαδικασία που ίσως του κάνει περισσότερο κακό παρά καλό.

Είναι δεδομένο ότι ο Μάριος Οικονόμου και ο Στράτος Σβάρνας θα πρέπει να ανταποκριθούν με περισσότερη επάρκεια σε αυτή τη δύσκολη σειρά αγώνων και για να ενισχύσουν τη θέση τους στην ομάδα. Να αποδείξουν ότι δικαίως έχουν μια θέση στο ρόστερ και αυτό πιστοποιείται μόνο μέσα από αγώνες τέτοιας δυσκολίας και καλή ανταπόκριση στις απαιτήσεις αυτών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Με Μπακάκη η αποστολή για τη ρεβάνς με Άρη
Διαλέξτε ΠΑΟΚ ή ΑΕΚ
TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ