ΑΕΚ

ΑΕΚ: Το δέλεαρ για τον Μπα

FC Porto's Nabil Ghilas, from Algeria, and Abdoulaye Ba, right, from Senegal celebrate a goal against Academica in a Portuguese League soccer match at the Dragao stadium in Porto, Portugal, Sunday, April 6, 2014. Ghilas scored once in Porto's 3-1 victory. Porto will play Sevilla in a Europa League Quarter-final, second leg soccer match on Tuesday, April 10. (AP Photo/Paulo Duarte)
FC Porto's Nabil Ghilas, from Algeria, and Abdoulaye Ba, right, from Senegal celebrate a goal against Academica in a Portuguese League soccer match at the Dragao stadium in Porto, Portugal, Sunday, April 6, 2014. Ghilas scored once in Porto's 3-1 victory. Porto will play Sevilla in a Europa League Quarter-final, second leg soccer match on Tuesday, April 10. (AP Photo/Paulo Duarte) AP

Η ΑΕΚ επιστρατεύει την τακτική που τη βοήθησε να κάνει δικούς της τον Νέλσον Ολιβέιρα και τον Ντανιέλε Βέρντε, προκειμένου να αποκτήσει τον Αμπντουλαγέ Μπα. Το Sport24.gr αναλύει.

Το μεγάλο κόλπο στην προσπάθεια της ΑΕΚ να πείσει τον Νέλσον Ολιβέιρα και τον Ντανιέλε Βέρντε να αντιμετωπίσουν με καλό μάτι την προοπτική να παίξουν ποδόσφαιρο στην Ελλάδα, δεν ήταν το χρήμα αυτό, καθεαυτό. Ασφαλώς και έφτασε στο σημείο να τους δίνει τα ποσά που έπρεπε ώστε να νιώθουν ασφαλείς και ικανοποιημένοι (ειδικά στην περίπτωση του Πορτογάλου, έγινε υπέρβαση και αποτελεί ρεκόρ συμβολαίου επί εποχής Μελισσανίδη), ωστόσο το δύσκολο της υπόθεσης, ήταν ο προορισμός.

Άκουγαν για Ελλάδα και έπρεπε να το δουλέψουν πολύ στο μυαλό τους για να βρουν κάτι καλό. Ακριβώς στο σημείο αυτό, ο τρόπος προσέγγισης από την ομάδα και ο σύνθετος ρόλος του προπονητή (ειδικά στο θέμα του Ολιβέιρα) έκαναν τη διαφορά. Η ΑΕΚ αράδιασε στο τραπέζι όλα τα όμορφα που έχει μπροστά της, με άξονα ασφαλώς το μεγαλοπρεπές γήπεδο που άμεσα θα έχει στη διάθεσή της, αλλά και το διαρκές μεγάλωμά της σε Ελλάδα και Ευρώπη (το θέμα αν αυτό θα συνεχιστεί).

Τους έπεισε ότι πρόκειται για ένα κλαμπ με πλούσιο παρελθόν αλλά και σημαντικό ευρωπαϊκό μέλλον, κάτι που παίκτες όπως ο Ολιβέιρα και ο Βέρντε δεν είχαν βρει στις καριέρες τους, ασχέτως με το αν αγωνίζονταν σε συλλόγους κορυφαίων πρωταθλημάτων. Το ίδιο ακριβώς προσπαθεί να πετύχει η ΑΕΚ και με την ομολογουμένως δύσκολη περίπτωση του Μπα.

Η στρατηγική της παρουσίασης ενος κλαμπ ικανού να του προσφέρει πολλά περισσότερα σε αμιγώς ποδοσφαιρικές στιγμές μέσω εγχώριων επιτυχιών και ευρωπαϊκών πορειών, αποτελεί ένα πολύ δυνατό χαρτί. Ασφαλώς η Ένωση θα πρέπει να ανέβει στο οικονομικό σκέλος και λογικά θα το κάνει εφόσον διαπιστώσει ότι ο Μπα παίρνει στα σοβαρά την προοπτική της. Διαφορετικά υπάρχει ο Ρούμπεν Γκάμπριελσεν, που ήδη έχει πειστεί ότι η ΑΕΚ είναι μια σοβαρή επιλογή για εκείνον και έρχεται ευκολότερα.

Η ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗ

Θα μπορούσε να χαρακτηριστεί και ως τελική ευθεία, όμως στις μεταγραφικές υποθέσεις που ακόμα σηκώνουν συζήτηση και διαπραγμάτευση, σοφό είναι να κρατάμε μικρό καλάθι. Με τα έως σήμερα δεδομένα, η ΑΕΚ είχε κάνει σημαντικά βήματα προόδου προς την επίτευξη του στόχου να φέρει στην Ελλάδα και να "ντύσει" στα κιτρινόμαυρα, τον Σενεγαλέζο στόπερ της Ράγιο Βαγεκάνο, Αμπντουλαγέ Μπα.

Το παραδέχθηκε άλλωστε και ο ίδιος με δηλώσεις του στο Sport24.gr, λέγοντας ότι "γνωρίζω πως η ΑΕΚ και η Ράγιο βρίσκονται σε προχωρημένες διαπραγματεύσεις. Είμαι πολύ αισιόδοξος ότι το deal θα κλείσει. Απ' όσο γνωρίζω, μένουν λεπτομέρειες. Θέλω πολύ να παίξω στην ΑΕΚ και το έδειξα από την πρώτη στιγμή των διαπραγματεύσεων".

Στην παρούσα φάση, η Ενωση τα έχει βρει με τον ποδοσφαιριστή για συμβόλαιο τριετούς διάρκειας, με ετήσιες αποδοχές κοντινές στις 500.000 ευρώ, συν μπόνους. Ωστόσο αναζητείται η χρυσή τομή με την ισπανική ομάδα, η οποία από τη μία πλευρά θέλει να απαλλαγεί από το βαρύ συμβόλαιο (1,6 εκατ. ευρώ για τα επόμενα δύο χρόνια) του Μπα, καθώς ως σύλλογος της Β' Ισπανίας δεν μπορεί να το σηκώσει πλέον, από την άλλη θέλει και κάποιο ικανοποιητικό αντάλλαγμα, διαπιστώνοντας πόσο πολύ, τόσο ο παίκτης όσο και η ΑΕΚ, επιθυμούν να ολοκληρωθεί αυτό το deal.

Στην Ένωση έλεγαν τις τελευταίες ημέρες ότι υπήρχαν περισσότερες από 70% πιθανότητες για αίσιο τέλος σε αυτή τη μεταγραφική υπόθεση που εφόσον τελεσφορήσει, θα ενισχύσει σημαντικά την αμυντική γραμμή της ομάδας.

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ