ΑΕΚ

ΑΕΚ: Θα χυθεί "αίμα"

ΑΕΚ: Θα χυθεί "αίμα"

Η πρώτη γεύση από τον Πορτογάλο, δεν θύμιζε σε τίποτα τις χαλαρές συγκεντρώσεις του παρελθόντος. Ήταν σαν να είχε ντέρμπι κορυφής την Κυριακή.

Ο Μιγκέλ Καρντόσο ήταν έντονος. Ο βοηθός του, Νούνο Μπαπτίστα, ακόμα περισσότερο! Μιλούσαν αδιάκοπα, πάνω από το αφτί των παικτών, υπήρχαν στιγμές που το προπονητικό κέντρο των Σπάτων θύμιζε στρατόπεδο συγκέντρωσης νεοσυλλέκτων. Όχι λόγω αυστηρότητας. Ήταν ο ρυθμός τέτοιος που δεν θύμιζε σε τίποτα μια πρώτη καλοκαιρινή μάζωξη.

Ο Πορτογάλος τσίτωσε τα γκάζια. Οι παλαιότεροι της ομάδας, είχαν να το λένε μετά το τέλος της προπόνησης: " τέτοια πρώτη συγκέντρωση δεν είχαμε κάνει ποτέ στην ΑΕΚ. Συνήθως τα πράγματα ήταν πολύ πιο χαλαρά ". Την Πέμπτη το απόγευμα στα Σπάτα, ο αγωνιστικός χώρος θύμιζε στίβο μάχης. Λες και ακολουθούσε ντέρμπι κορυφής την Κυριακή.

Ο Βράνιες, σε κλίμα αγαπημένο για εκείνον, δρώντας σε ιδανική για τα γούστα του "μαχητική" ατμόσφαιρα, πήρε φόρα και έριξε δύο γερές. Μία στον Αλμπάνη και μία στον Γαλανόπουλο. Ο τελευταίος πάντως δε μάσησε και λίγο αργότερα ανταπέδωσε στον Βόσνιο με το ίδιο νόμισμα. Όλα πάνω στη φάση, χωρίς σκοπιμότητες, αλλά με πάθος και φούρια. Όπως το ζητούσε ο Καρντόσο. Όλοι ήθελαν να δείξουν κάτι στον καινούργιο προπονητή. Και κυρίως ότι είναι έτοιμοι και ικανοί να εναρμονιστούν με το νέο πνεύμα προπόνησης.

Ο Καρντόσο έβαλε από την αρχή τη μπάλα μέσα στο πρόγραμμα. Ηταν πάνω από κάθε πάσα, για να φωνάξει, να επιβραβεύσει, να υποδείξει το λάθος. Υψηλοί ρυθμοί προπόνησης, μεγάλες απαιτήσεις με το καλημέρα. Η ΑΕΚ πρέπει να μεταλλαχθεί γρήγορα σε κάτι πολύ διαφορετικό από αυτό που είχε συνηθίσει να είναι τις τελευταίες σεζόν. Ο χρόνος είναι χρήμα. Δεν περισσεύει ούτε προπόνηση!

Θα χυθεί "αίμα", υπό τη μορφή ιδρώτα. Ηδη ο Καρντόσο αποφάσισε διπλές προπονήσεις για σήμερα Σάββατο και για την ερχόμενη Δευτέρα, μία ημέρα πριν από την αναχώρηση για το Κίελτσε της Πολωνίας. Ο ανταγωνισμός θα είναι πολύ υψηλός, παίκτες με παγιωμένες θέσεις στο ρόστερ ή την ενδεκάδα, θα πρέπει να το προσπαθήσουν από την αρχή, τίποτα δεν θα τους χαριστεί και ο Πορτογάλος φρόντισε να το καταστήσει σαφές από την αρχή. Θα είναι ένα δύσκολο καλοκαίρι για όλους!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

ΑΕΚ... Πορτογαλίας
Μελισσανίδης: "Μόνος στόχος η κορυφή για την ΑΕΚ"
Καρντόσο: "Πιθανόν να κάνουμε 2-3 κινήσεις ακόμα"

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ