ΑΕΚ

AEK: Τα αριστερά εργαλεία

SUPERLEAGUE / ÐÁÍÉÙÍÉÏÓ - ÁÅÊ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ÐÁÍÉÙÍÉÏÓ - ÁÅÊ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Η Ένωση στερήθηκε για 6 μήνες τις υπηρεσίες του Λόπες και για σχεδόν 2 του Χουλτ. Τώρα τους έχει ξανά ενεργούς, χτίζοντας κα πάνω τους την αλλαγή της.

Αλήθεια, πόσα μπορεί να αλλάξει ένας αριστερός μπακ σε μια ομάδα, ειδικά όταν αυτή έχει τόσες και τόσες άλλες διαπιστωμένες αδυναμίες; Κι όμως, οι σημαντικές διαφοροποιήσεις είναι εύκολα ορατές κοιτώντας το πριν και όσα ακολούθησαν της απουσίας του(ς), από τη στιγμή που ξέρει τη θέση του καλά και είναι εξίσου επιδραστικός, τόσο ανασταλτικά, όσο και δημιουργικά.

Ο Νίκλας Χουλτ είναι μια τέτοια περίπτωση για την ΑΕΚ και η απώλειά του, κόστισε πολύ σε ένα διάστημα που έπρεπε άλλοι να κάνουν δουλειές διαφορετικές, μία εκ των οποίων και η δική του. Ο Μπακάκης κάποιες φορές, αλλά ακόμα και οι Μπακασέτας, Μπογέ και Κλωναρίδης αναγκάστηκαν να διαδραματίσουν το ρόλο του ποδοσφαιριστή που έπρεπε να παίξει όλη την πλευρά.

Με τον Χουλτ ενεργό στο πλάνο του Χιμένεθ, η ομάδα αποκτά δύναμη και ταχύτητα στην αριστερή πτέρυγά της, έναν παίκτη εξαιρετικά αποτελεσματικό στα ανασταλτικά καθήκοντά του, αλλά συνάμα και ικανό στο επιθετικό κομμάτι. Επίσης είναι πιο εύκολο πλέον για τον προπονητή να «παγιώσει» την τριάδα στην άμυνα στα ματς που θεωρεί ότι πρέπει να εκμεταλλευτεί την ταχύτητα του Μπακάκη σε ρόλο στόπερ.

Εναλλακτικά, όταν θα παίζει με «4-2-3-1», θα μπορεί να παρέχει ανάσες ξεκούρασης, είτε στον Μπακάκη, είτε στον Γκάλο, οι οποίοι έχουν επίσης τραβήξει μεγάλο κουπί φέτος, δίχως πραγματικές ευκαιρίες αποφόρτισης. Τέλος, με τον Χουλτ ενεργό, σταματούν και τα πειράματα στην αριστερή πτέρυγα, οπότε οι Μπακασέτας Κλωναρίδης, και Μπογέ, θα ενεργοποιούνται στους ρόλους που γνωρίζουν καλύτερα.

Έπεται ο Έλντερ Λόπες! Η επιστροφή στην ενεργό δράση από έναν τόσο σοβαρό τραυματισμό, όσο η ρήξη χιαστών, δεδομένα πρέπει να γίνει με τρόπο ελεγχόμενο και δίχως βιασύνη. Γι αυτό και στην ΑΕΚ θα περιμένουν ώστε ο Πορτογάλος να πάρει τουλάχιστον δύο-τρεις εβδομάδες εντατικής προπόνησης στα πόδια του μετά από ένα εξάμηνο αποχής, προτού επιστρέψει στην ενεργό δράση.

Σύμφωνα με τους πρώτους υπολογισμούς, δεν θα υπάρξει πίεση για να συμβεί αυτό στα αμέσως επόμενα ματς, αλλά δεν αποκλείεται να μπει σε μια αποστολή, ενδεχόμενα αυτή για το ματς της ερχόμενης Κυριακής, στην έδρα της Ξάνθης.

Ο Λόπες νιώθει εξαιρετικά, βγάζει το πρόγραμμα των προπονήσεων δίχως ενοχλήσεις ή φόβο, πλέον είναι και θέμα οργανισμού αλλά και ψυχολογίας το πότε θα μπει στη δράση, ώστε να είναι απόλυτα έτοιμος για κάποια ματς πρωταθλήματος και ασφαλώς για τον τελικό του Κυπέλλου, εφόσον η ΑΕΚ φτάσει έως εκεί.

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ