ΑΕΚ

ΑΕΚ: Πορτογαλική πεπονόφλουδα 2 εκατ. ευρώ

ΦΙΛΙΚΟ / ΑΕΚ - ΜΠΑΣΑΚΣΕΧΙΡ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI)
ΦΙΛΙΚΟ / ΑΕΚ - ΜΠΑΣΑΚΣΕΧΙΡ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI) EUROKINISSI

Πολλοί ήταν εκείνοι που απόρησαν το περασμένο καλοκαίρι, όταν η ΑΕΚ αποφάσισε να πληρώσει (τοις μετρητοίς παρακαλώ!) 450.000 ευρώ για την αγορά του Πορτογάλου μέσου Νταβίντ Σιμάο από τη βελγική Αντβέρπ.

Ακούστηκε περίεργα, όχι μόνο για το γεγονός ότι ο συγκεκριμένος ποδοσφαιριστής είχε πέσει εκεί σε δυσμένεια και δεν τον υπολόγιζαν (παρόλο που τον είχαν αποκτήσει μόλις έξι μήνες πριν, με αγορά από τη Μποαβίστα!), αλλά και για τα χαρακτηριστικά του, για τα οποία προφανώς δεν έγινε η σωστή αξιολόγηση, βάσει των πραγματικών αναγκών της ομάδας στη μεσαία γραμμή της.

Με εισήγηση του Καρντόσο και δίχως να υπάρχει ποδοσφαιρική λογική, η «Ενωση» αγόρασε έναν ποδοσφαιριστή που δεν είναι ούτε 8αρι, ούτε 6αρι, ούτε καν κάτι ενδιάμεσο. Ο Σιμάο στην πραγματικότητα είναι ένας δημιουργικός χαφ, ανάμεσα στο «8» και στο «10», εκεί όπου η ΑΕΚ πέραν του Μάνταλου και τον Λιβάγια, είχε εν τω μεταξύ «φορτωθεί» και τον Φρανσίσκο Ζεράλδες.

Ετσι, μέσα από τον λανθασμένο μεταγραφικό και γενικότερο ποδοσφαιρικό σχεδιασμό του περασμένου καλοκαιριού, προστέθηκε στο ρόστερ ακόμα ένας παίκτης ο οποίος σίγουρα δεν είναι κακός, αλλά αποδεικνύεται διόλου χρήσιμος. Δαπανήθηκαν ένα τσουβάλι χρήματα για την αγορά του και στον ίδιο δόθηκε ένα συμβόλαιο, ύψους 400.000 ευρώ ετησίως για τρία χρόνια, το οποίο πολύ δύσκολα θα έβρισκε οπουδήποτε αλλού.

ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΦΟΡΕΣ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΑΜΟΙΒΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΓΑΛΑΝΟΠΟΥΛΟ

Στο σημείο αυτό εντοπίζεται και το μεγάλο αγκάθι της υπόθεσης. Τέτοια διάρκεια συμβολαίου με αυτές τις αποδοχές, μοιάζει απίθανο να το καρπωθεί οπουδήποτε αλλού, γι αυτό και είναι πολύ δύσκολο για την ΑΕΚ και τον Ιβιτς να βρεθεί η φόρμουλα διακοπής της συνεργασίας με συναινετικό τρόπο και δίχως να απαιτείται αποζημίωση για την ομάδα.

Ο Πορτογάλος μέσος, ερχόμενος εντελώς από τα αζήτητα καθώς η Αντβέρπ έψαχνε τον τρόπο να απαλλαγεί από εκείνον, μετά από μόλις 6 μήνες συνεργασίας, βρήκε στην ΑΕΚ τους ιδανικούς αυτόχειρες. Του προσφέρθηκε κλειστό τριετές συμβόλαιο, συνολικών αποδοχών 1,2 εκατ. ευρώ, ενώ η Ένωση πλήρωσε 450.000 ευρώ για την αγορά. Αν προστεθεί η ετήσια εφορία, μιλάμε για μια πεπονόφλουδα 2 εκατ. ευρώ σε βάθος τριετίας, την οποία η ΑΕΚ πάτησε σαν αρχάρια. Είναι αυτό που λέμε, είδε το τυρί, αλλά όχι και τη φάκα.

Ο Σιμάο καρπώθηκε το συμβόλαιο που ο Σιμόες πήρε μετά από προσφορά τριών ετών στην ομάδα και ύστερα από ξεκάθαρη διαφωνία με τη διοίκηση, η οποία θα θυμάστε ότι του είχε κοστίσει τον παροπλισμό του για κάμποσους μήνες, ενώ ο βασικός στην Εθνική Γαλανόπουλος, έχει λαμβάνειν μόλις 90.000 ευρώ για φέτος (και 110.000 την επόμενη σεζόν), δηλαδή τέσσερις φορές και πλέον φορές λιγότερα χρήματα από αυτά που η ΑΕΚ πληρώνει στον Σιμάο για να... κάθεται!

Ο τεχνικός διευθυντής της ομάδας, Ίλια Ίβιτς, προσπαθεί να βρει την άκρη μιλώντας με τον Σιμάο, ο οποίος γνωρίζει ότι δεν υπολογίζεται και ότι καλό θα ήταν για εκείνον να βρει κάτι άλλο στην καριέρα του, αφού είναι μόνιμα εκτός αποστολής. Το ίδιο θέλει και ο Πορτογάλος, το ψάχνει με τον ατζέντη του, αλλά από την πλευρά του τονίζεται ότι θέλει να εξασφαλίσει τα χρήματα που τόσο αφελώς, η ΑΕΚ του έδωσε.

Άρα μιλάμε για μια πολύ δύσκολη υπόθεση, για την οποία τη λύση θα μπορούσε να δώσει η από κοινού καταβολή των αποδοχών του με άλλη ομάδα, μέσω φυγής και αποζημίωσης ή δανεισμού του και 50-50 στις πληρωμές (όπως κάνουν η ΑΕΚ με την Άντερλεχτ για τον Βράνιες).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

ΑΕΚ: Τρεις μήνες εκτός ο Γαλανόπουλος
Πελισιέρ: "Σε διαπραγματεύσεις με ΑΕΚ και μια ιταλική ομάδα για Μπάρμπα"
TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ