ΑΕΚ

ΑΕΚ: Ποντάρουν σε Ολιβέιρα

ΦΙΛΙΚΟ / ΑΕΚ - ΜΠΑΣΑΚΣΕΧΙΡ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI)
ΦΙΛΙΚΟ / ΑΕΚ - ΜΠΑΣΑΚΣΕΧΙΡ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο Ολιβέιρα ο πιο ακριβοπληρωμένος ποδοσφαιριστής της ομάδας, με μικρή συμμετοχή λόγω ατυχίας, αλλά ήδη 2 γκολ και 4 ασίστ στο ενεργητικό του. Στην ΑΕΚ όμως περιμένουν πολλά περισσότερα.

Σε παιχνίδι στο οποίο ήταν"εξαφανισμένος" για ένα ημίχρονο, αυτό απέναντι στο Βόλο, όχι μόνο επειδή ο ίδιος δεν είναι ακόμα στο επιθυμητό επίπεδο μετά τον πρόσφατο τραυματισμό του, αλλά ακόμα περισσότερο διότι η ίδια η ομάδα δεν είχε τον τρόπο να "ακουμπήσει" το παιχνίδι (και) σε εκείνον, ο Νέλσον Ολιβέιρα κατάφερε να κερδίσει το πέναλτι με το οποίο η ΑΕΚ πήρε προβάδισμα απέναντι στο Βόλο και να δώσει την ασίστ στον σκόρερ και του τρίτου τέρματος, Πέτρο Μάνταλο.

Επίδραση εξαιρετική αν αναλογιστεί κανείς ότι και ο ίδιος παραδέχεται πως είναι πίσω από αυτό που πραγματικά μπορεί να παρουσιάζει. Αν θέλετε μάλιστα να μάθετε και κάτι που μοιράζεται με ανθρώπους της ομάδας, ο ο ίδιος λέει ότι δεν είναι ούτε στο 50% του πραγματικού εαυτού του.

Ασφαλώς, σπανίως οι παίκτες και ειδικότερα οι επιθετικοί, με ελάχιστες εξαιρέσεις επιπέδου Μέσι, Κριστιάνο Ρονάλντο που επιβεβαιώνουν τον κανόνα, καταφέρνουν να πιάνουν το 100% και ακόμα περισσότερο να διατηρούνται σε αυτό με διάρκεια. Οπότε για την ΑΕΚ, ακόμα και το 80% του Ολιβέιρα, σε ένα πρωτάθλημα όπως το ελληνικό, με μια ικανοποιητική συνέπεια σε αυτό το επίπεδο απόδοσης, όχι απλώς θα δώσει λύσεις στην ομάδα, αλλά θα κάνει και την απαιτούμενη διαφορά.

Αυτόν τον φορ θα ήθελε να έχει ο Νίκος Κωστένογλου στο "Γ. Καραϊσκάκης", προκειμένου να αποκτήσουν ακόμα μεγαλύτερη αξία οι επαφές με τη μπάλα και οι συνεργασίες που βγάζουν οι φορμαρισμένοι Μάνταλος (αν παίξει) και Λιβάγια. Ο τρίτος πόλος είναι ίσως ο πιο σημαντικός, καθώς πρόκειται για τον βασικό επιθετικό της ομάδας και μαζί τον παίκτη με το ακριβότερο συμβόλαιο, ο οποίος αποτελεί μια ποδοσφαιρική επένδυση που κοστίζει στην ΑΕΚ 1,2 εκατ. ευρώ ετησίως.

ΟΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ ΚΑΙ Ο ΕΠΙΘΕΤΙΚΟΣ ΠΙΣΩ ΤΟΥ

Το καλό με την περίπτωση του Ολιβέιρα, είναι ότι ο ίδιος πρωτίστως, έχει μεγάλες απαιτήσεις από τον εαυτό του και πιστεύει πολύ στην αξία του. Θεωρεί ότι ως ποιότητα, αξίζει να βρίσκεται στην εθνική Πορτογαλίας και να παίρνει αγώνες δίπλα στον Ρονάλντο ή να αποτελεί την εναλλακτική λύση στην κορυφή της επίθεσης. Αρα υπάρχει ελπίδα και πίστη από όλο τον οργανισμό για σπουδαιότερα πράγματα στη συνέχεια.

Πίσω του, επειδή έρχεται και το ματς που θα τον καθιστά μόνιμα αγαπημένο στους οπαδούς της ΑΕΚ καθώς στο "Καραϊσκάκης" πέτυχε γκολ μισό πρωτάθλημα, έρχεται ο Γιώργος Γιακουμάκης, στον οποίο ο Κωστένογλου δίνει διαρκώς ευκαιρίες και τον περιβάλλει με εμπιστοσύνη, όσο κανένας εκ των προηγούμενων προπονητών της ομάδας.

Αν και το περασμένο καλοκαίρι βρέθηκε και με τα δύο πόδια εκτός ΑΕΚ, ο Κρητικός φορ διατήρησε τη θέση του στο κιτρινόμαυρο ρόστερ και πλέον αντιμετωπίζεται όπως του πρέπει. Ως ο δεύτερος φορ της Ένωσης, αυτός που θα παίζει όταν δεν θα είναι διαθέσιμος ο πρώτος και ενίοτε μαζί του όταν αυτό απαιτείται, όπως συνέβη στο δεύτερο ημίχρονο του αγώνα με τον Βόλο.

Ο ίδιος δήλωσε ότι "αυτή θα είναι η χρονιά μου" και την Κυριακή (27/10, 19:30) επιστρέφει με ελπίδες να αγωνιστεί, στον "τόπο του εγκλήματος". Εκεί όπου τον Φεβρουάριο του 2018 είχε χαρίσει με δικό του γκολ τη νίκη επί του Ολυμπιακού, αυτή που οδήγησε την ΑΕΚ στην κατάκτηση του πρωταθλήματος. Αυτό πάντως είναι και το μοναδικό που έχει σημειώσει με την κιτρινόμαυρη φανέλα, σε 21 ματς που έχει παίξει για τη Super League!

Photo Credits: Eurokinissi

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ