ΑΕΚ

ΑΕΚ: Παουλίνιο, η αλά Σιμόες περίπτωση του Καρντόσο

ΑΕΚ: Παουλίνιο, η αλά Σιμόες περίπτωση του Καρντόσο

Η ΑΕΚ εξετάζει δυναμικά την περίπτωση του Πάουλο Σέρτζιο Μότα, γνωστού και ως Παουλίνιο για τη θέση του δεξιού μπακ. Ο Μιγκέλ Καρντόσο γνωρίζει τον 28χρονο από την Πόρτο, ενώ ο παίκτης είναι ελεύθερος να υπογράψει σε όποια ομάδα θέλει.

Ο Ροντρίγκο Σοάρες όλα δείχνουν πως θα καταλήξει στον ΠΑΟΚ, οπότε η ΑΕΚ από τη λίστα του Μιγκέλ Καρντόσο ενεργοποιεί τη δεύτερη επικρατέστερη περίπτωση για τη θέση του δεξιού μπακ. Πρόκειται για τον Παουλίνιο που είναι ελεύθερος να πάει σε όποιο κλαμπ θέλει μετά την ελευθέρας που εξασφάλισε από την Τσάβες.

Τον συγκεκριμένο ποδοσφαιριστή ο προπονητής της Ένωσης τον γνωρίζει από τις ακαδημίες της Πόρτο, στις οποίες είχε εργαστεί στα πρώτα του βήματα, και σύμφωνα με τους γνώστες της πορτογαλικής αγοράς είναι κατάλληλη περίπτωση παίκτη για ν' αντικαταστήσει τον Ροντρίγκο Γκάλο. Ο Παουλίνιο εξυπηρετεί το πλάνο του Καρντόσο, καθώς ο 47χρονος ζητάει να έχει επιθετικά μπακ με συμμετοχή στη δημιουργία.

Ο Παουλίνιο, λοιπόν, άρχισε στην Πόρτο και στη συνέχεια έπαιξε σε Λεϊσόες, Μορεϊρένσε, Μαδέιρα, Τσάβες, Μπράγκα και πάλι Τσάβες. Συνολικά, ο 28χρονος έχει αγωνιστεί σε 149 ματς στην πρώτη κατηγορία του πορτογαλικού πρωταθλήματος, δεν έχει σκοράρει ενώ μοίρασε στους συμπαίκτες του 13 ασίστ.

Αξίζει να σημειωθεί πως σε περίπτωση που η ΑΕΚ αποκτήσει τον Παουλίνιο, τότε ο Πορτογάλος πέραν του Καρντόσο θα συναντήσει έναν ακόμη γνωστό από τα χρόνια στις ακαδημίες της Πόρτο και την Μορεϊρένσε. Πρόκειται για τον υπαρχηγό της Ένωσης, Αντρέ Σιμόες! Οι δύο Ίβηρες έπαιξαν μέχρι το '15 στην προαναφερθείσα ομάδα. Στη συνέχεια ο Παουλίνιο πήγε στην Μαδέιρα και ο "Iron Man" στους "κιτρινόμαυρους".

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ