ΠΑΟΚ

Ο Βαρέλα... έφερε Ροντρίγκο Σοάρες στον ΠΑΟΚ

Ο Βαρέλα... έφερε Ροντρίγκο Σοάρες στον ΠΑΟΚ

Ο ΠΑΟΚ υπερίσχυσε οικονομικά της ΑΕΚ και παίρνει ως ελεύθερο από την πορτογαλική Άβες τον 26χρονο Ροντρίγκο Σοάρες, με τον Βραζιλιάνο δεξιό μπακ να έχει τους ίδιους εκπροσώπους με τον Φερνάντο Βαρέλα.

Από τη στιγμή που ο ΠΑΟΚ εξομάλυνε τις σχέσεις του με τους εκπροσώπους του Φερνάντο Βαρέλα, μετά την ανανέωση του συμβολαίου του κεντρικού αμυντικού από το Κάπο Βέρντε, κατάφερε να εκμεταλλευτεί το γραφείο του Αντόνιο Τεσέιρα και να καλύψει με "ομόσταβλο" του, μια από τις βασικές του ανάγκες ενίσχυσης στο ρόστερ.

Ο Ροντρίγκο Άλβες Σοάρες, λοιπόν, είναι ο εκλεκτός των ανθρώπων του Δικέφαλου του Βορρά, στην αναζήτηση ενός αξιόπιστου ακραίου αμυντικού, ο οποίος θα μπορεί να αγωνιστεί στη δεξιά πλευρά για να δίνει ανάσες στο Λέο Μάτος, αλλά και να προσφέρει λύσεις και στο αριστερό άκρο μαζί με τον Γιαννούλη, όσο καιρό θα απουσιάζει ο Αντελίνο Βιεϊρίνια.

ΓΕΜΑΤΗ ΣΕΖΟΝ ΜΕ ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ ΓΚΟΛ ΚΑΙ ΑΣΙΣΤ

Ο Ροντρίγκο Σοάρες που μένει ελεύθερος από την Άβες μέτρησε φέτος 41 συμμετοχές, 4 γκολ και 9 τελικές πάσες, μια άκρως εντυπωσιακή επίδοση αν αναλογιστεί κανείς πως αγωνιζόταν σε μια μικρομεσαία ομάδα. Επιδόσεις που δικαιολογημένα τον έκαναν στόχο αρκετών ομάδων στην Πορτογαλία αλλά και το εξωτερικό.

Για παράδειγμα το όνομα του Ροντρίγκο Σοάρες είχε παίξει δυνατά και... ψηλά το προηγούμενο διάστημα στο ρεπορτάζ της ΑΕΚ, χωρίς μάλιστα να διαψευστεί. Είχε πλασαριστεί ως επιλογή του νέου κόουτς των "κιτρινόμαυρων", Μιγκέλ Καρντόσο. Βέβαια τότε στα συγκεκριμένα ρεπορτάζ γινόταν λόγος πως αποτελεί πολύ δύσκολη περίπτωση γιατί τον ήθελε η... Πόρτο!

Τελικά η Πόρτο... έγινε ΠΑΟΚ, που εκμεταλευόμενος τις άκρες του Πορτογάλου αθλητικού του διευθυντή Μάριο Μπράνκο στην πατρίδα του, κινήθηκε γρήγορα, αποφασιστικά και με την δύναμη του... ρευστού που διαθέτει, "καθάρισε" την υπόθεση του.

Βέβαια υπάρχει και η... μανατζερική διαπλοκή, που προφανώς μέτρησε υπέρ του ΠΑΟΚ: ο Ροντρίγκο Σοάρες ανήκει στο ίδιο Γραφείο με τον Βαρέλα κι από την στιγμή που ο τελευταίος έφτασε σε μια "χρυσή" ανανέωση με τους νταμπλούχους, άνοιξαν ξανά οι... πόρτες της Τούμπας και της οικογένειας Σαββίδη στον ατζέντη του. Κάπως έτσι έφτασαν σε συμφωνία με τον Ροντρίγκο Σοάρες, που αναμένεται να επικυρωθεί με την άφιξη του σήμερα ή αύριο (Παρασκευή) στη Θεσσαλονίκη και την υπογραφή του συμβολαίου του.

Στην Πορτογαλία χθες βράδυ ακουγόταν πως ο ΠΑΟΚ υπερκάλυψε την προσφορά της ΑΕΚ στον Ροντρίγκο Σοάρες, με 300.000 € ετησίως και 3ετες συμβόλαιο. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές η προσφορά της Ένωσης στον Βραζιλιάνο μπακ δεν έφτανε καν τις 200.000 το χρόνο.

Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ

Το Βραζιλιάνο μπακ, με καριέρα στις Ουνιάο, Σαντο Αντρέ, Γκρέμιο Ανάπολις, τον έφερε στην Ευρώπη η Πόρτο, καλοκαίρι του 2015, η οποία τον παραχώρησε αρχικά ως δανεικό στη Τσάβες. Η Άβες τον απέκτησε ως ελεύθερο τον Ιούνιο του 2017. Το συμβόλαιο του εκπνέει στις 30 Ιούνιου και η εξαιρετική σεζόν που πραγματοποίησε φέτος, του ανοίγει το δρόμο για το επόμενο βήμα στην καριέρα του που θα είναι ο ΠΑΟΚ .

TAGS ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ