ΑΕΚ

ΑΕΚ: Ο Καλτσίδης, η προοπτική και το γήπεδο

ΑΕΚ: Ο Καλτσίδης, η προοπτική και το γήπεδο

Το δημοσίευμα περί άμεσης εμπλοκής του Φιλάρετου Καλτσίδη στα μετοχικά δρώμενα της ΑΕΚ, διαψεύστηκε. Ωστόσο δεν παύει να είναι μια υπόθεση ανοιχτή για το μέλλον, για εκείνον ή για άλλον. Γράφει ο Βαγγέλης Αρναούτογλου.

Δύο και πλέον χρόνια τώρα, ταξιδεύει μέσα σε αυτή τη διαδρομή των μηνών, η πιθανότητα εμπλοκής του Φιλάρετου Καλτσίδη στην ΑΕΚ. Εγινε ακόμα πιο έντονη η φημολογία, όταν ο γιος του "βασιλέως του τσιμέντου", ο Ηλίας, παρακολούθησε τον τελικό του Κυπέλλου με τον ΠΑΟΚ το 2018 στο ΟΑΚΑ, παρέα με τον Γιώργο Μελισσανίδη, υιό του διοικητικού ηγέτη της «Ενωσης». Μια εικόνα από το μέλλον; Θα το ήθελαν πολλοί!

Στα μετοχικά θέματα, τα οποία για να προχωρήσουν και να προωθηθούν σε ένα στάδιο που να υπάρχει η εκατέρωθεν πεποίθηση ότι στον ορίζοντα υφίσταται όντως η προοπτική συμφωνίας, απαιτούνται δαιδαλώδεις συζητήσεις και διαδικασίες, είναι επικίνδυνο να εισχωρείς χωρίς στοιχεία. Στην παρούσα φάση λοιπόν, δεν υπάρχει για όλους εμάς, τίποτε περισσότερο από το σύνδεσμο που έχουν μεταξύ τους δύο γιοι πλουσίων πατεράδων. Στο παρασκήνιο ίσως να συμβαίνουν πολλά.

Σε μια υπόθεση εργασίας, το να αποκτήσει συμπαίκτες ο Δημήτρης Μελισσανίδης στην ΑΕΚ ή να προχωρήσει μελλοντικά στη μεταβίβαση των μετοχών της σε έναν ισχυρό επιχειρηματία/εφοπλιστή, δεν θα ήταν κάτι που θα τον άφηνε αδιάφορο. Ο ίδιος άλλωστε, στις 26 Οκτωβρίου 2018, ανήμερα της ονομαστικής εορτής του, είχε καλέσει σε δείπνο τους ρεπόρτερ που ασχολούνται καθημερινά με το ρεπορτάζ της ομάδας, μιλώντας και για το συγκεκριμένο θέμα:

«Θα είμαι εδώ όσο αντέχω. Σήμερα είμαι, αύριο δεν είμαι. Μπορεί να φύγω. Η ΑΕΚ όμως θα είναι αυτάρκης και αυτόνομη. Αφήστε το γιο μου στην άκρη, αυτά θα τα φέρει ο χρόνος. Αν έρθει κάποιος πιο ισχυρός και ζητήσει την ΑΕΚ θα το αξιολογήσω και αν είναι για το καλό του κλαμπ ναι θα την δώσω. Οποιος πιστεύει ότι η ΑΕΚ έχει ιδιοκτήτη είναι... μακριά από την πραγματικότητα. Η ΑΕΚ δεν έχει επενδυτή. Η ΑΕΚ δεν έχει ένα πρόσωπο. Δεν θα στηρίζεται σε έναν, αλλά στα έσοδά της. Και αν την δώσω, λέμε αν, το γήπεδο δεν θα έχει σχέση. Είναι προσωπικό μου στοίχημα το γήπεδο».

ΔΥΟ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΕΣ ΑΕΚ ΣΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΣΕ ΕΝΑΜΙΣΗ ΧΡΟΝΟ ΑΠΟ ΣΗΜΕΡΑ

Το γήπεδο βέβαια, ασφαλώς και έχει απόλυτη σχέση με τη μελλοντική πορεία της ομάδας, όταν ο τωρινός διοικητικός ηγέτης και όχι ιδιοκτήτης (καθώς εταιρικά η ΠΑΕ ανήκει στην «Ένωση Φίλων ΑΕΚ») θα έχει λάβει την απόφαση να πατήσει το κουμπί της «επόμενης ημέρας». Ο συγκεκριμένος μηχανισμός είναι επί της παρούσης απενεργοποιημένος, ωστόσο με την «Αγιά Σοφιά» έτοιμη και σε λειτουργία, ο κιτρινόμαυρος ποδοσφαιρικός οργανισμός θα εισέλθει αυτομάτως σε μια άλλη διαδικασία.

Θα είναι η περίοδος της κορύφωσης των συζητήσεων για την ονοματοδοσία του γηπέδου και της διάθεσης εμπλοκής ανθρώπων με ισχυρή οικονομική επιφάνεια, για εμπορικούς ή και μετοχικούς λόγους. Είναι δύο διαφορετικές ιστορίες η ΑΕΚ χωρίς γήπεδο, από την ΑΕΚ με την «Αγιά Σοφιά» και τα μουσεία της.

Κακά τα ψέματα, μόνο ένας τρελός που θα ήθελε να πετάξει χρήματα χωρίς ανταποδοτικότητα, θα ζητούσε να πάρει τώρα την ΠΑΕ ή να μπει συμπαίκτης σε αυτήν, την ώρα που λίγα χιλιόμετρα παραπλεύρως του ΟΑΚΑ κατασκευάζεται το αληθινό αντικείμενο του εμπορικού και επιχειρησιακού πόθου. Ότι είναι λοιπόν να γίνει, θα συμβεί όταν η Ένωση θα παίζει πλέον στο γήπεδό της γιατί τότε θα είναι πολύ πιο ελκυστική και ενδιαφέρουσα για όποιον επιθυμεί να την υποστηρίξει ή να βγει μπροστά ως ο επόμενος ηγέτης και διαφεντευτής της.

Όσον αφορά στον 56χρονο επιχειρηματία Φιλάρετο Καλτσίδη τον οποίο το δημοσίευμα του emea.gr τον παρουσίασε ως "συμπαίκτη" στην ΠΑΕ, ζει στη Ρωσία, παρουσιάζεται ως στενός φίλος του Βλάντιμιρ Πούτιν, ενώ είχε αναδειχτεί ο πλουσιότερος Έλληνας στον κόσμο για το 2013. Η περιουσία του ξεπερνά τα 6,7 δισ. δολάρια και τον κατατάσσει στο νούμερο 175 της λίστας του Forbes και στην 22η θέση των πλουσιότερων Ρώσων.

Σήμερα ο όμιλος Eurocement Group, ιδιοκτησίας του, είναι ο μεγαλύτερος παραγωγός τσιμέντου στη Ρωσία, ενώ εκείνος και η οικογένειά του δραστηριοποιούνται και σε άλλους τομείς, όπως στο εμπόριο άνθρακα, στα λιπάσματα, στη ναυτιλία κ.α. Είναι μόνιμος κάτοικος Μόσχας και όλα τα «τρέχει» από εκεί!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

ΑΕΚ: "Όχι" από Λαμπαντία

ΑΕΚ: Ο Νίκολιτς και οι άλλοι

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ