ΑΕΚ

ΑΕΚ: Ο Γκραντσίρ ξανά στο ραντάρ της Ένωσης

Dortmund's Abdou Diallo, right, fights for the ball with Monaco forwarder Samuel Grandsir during the Champions League group A soccer match between Borussia Dortmund and AS Monaco in Dortmund, Germany, Wednesday, Oct. 3, 2018. (AP Photo/Martin Meissner)
Dortmund's Abdou Diallo, right, fights for the ball with Monaco forwarder Samuel Grandsir during the Champions League group A soccer match between Borussia Dortmund and AS Monaco in Dortmund, Germany, Wednesday, Oct. 3, 2018. (AP Photo/Martin Meissner) AP

Ο Σαμουέλ Γκραντσίρ προτάθηκε στην ΑΕΚ και η περίπτωσή του εξετάζεται. Γιατί δεν προχώρησε το καλοκαίρι του 2019 και τι προβληματίζει την Ένωση αν και πρόκειται για πολύ ταλαντούχο ποδοσφαιριστή.

Ενας γνωστός από το καλοκαίρι του 2019, ξεπρόβαλε από το μεταγραφικό παραβάν για να απασχολήσει ξανά τη σκέψη των ανθρώπων της ΑΕΚ. Πρόκειται για τον 24χρονο Γάλλο μεσοεπιθετικό, Σαμουέλ Γκραντσίρ, την περίπτωση του οποίου η «Ενωση» είχε ψάξει ζεστά τον περασμένο Ιούνιο, δίχως ωστόσο τότε να βγάλει άκρη.

Η προσπάθεια της ΑΕΚ να τον εντάξει στο δυναμικό της εκείνο το καλοκαίρι δεν είχε αίσιο τέλος, επειδή τότε η Μονακό, αν και αρχικά ισχυριζόταν ότι τον παραχωρούσε μόνο με πώληση, τελικά αποφάσισε να τον δώσει ως δανεικό στη Μπρεστ, ώστε να τον παρακολουθεί να αγωνίζεται εντός των εγχώριων συνόρων.

Εναν χρόνο νωρίτερα (καλοκαίρι του 2018), η ομάδα του Μόντε Κάρλο είχε δαπανήσει περίπου 5 εκατ. ευρώ για να τον αγοράσει από την Τρουά, με τη φανέλα της οποίας ο Γκραντσίρ είχε πραγματοποιήσει το ξεπέταγμά, μία σεζόν νωρίτερα (2017-18).

Εκείνη τη χρονιά (2018-19, πρώτη του στη Μονακό), ο Γάλλος μεσοεπιθετικός αγωνίστηκε σε 18 ματς, με μόλις 1 γκολ και 1 ασίστ, ενώ φέτος με τη Μπρεστ, έχει να επιδείξει 5 γκολ και 3 ασίστ σε 27 ματς (και των τριών γαλλικών διοργανώσεων).

ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΑΡΕΣΟΥΝ ΚΑΙ ΟΣΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΖΟΥΝ

Ο Γκραντσίρ δεν είναι καθαρόαιμος winger, είναι ωστόσο παίκτης πτέρυγας, κυρίως της δεξιάς αν και φέτος έπαιξε τα περισσότερα ματς στο αριστερό άκρο της μεσαίας γραμμής και της επίθεσης με την Μπρεστ. Αυτό είναι το ένα στοιχείο που προβληματίζει την ΑΕΚ, ενώ το δεύτερο σχετίζεται με τον τρόπο απόκτησής του.

Ναι μεν φαίνεται ότι υπάρχει πλέον στο τραπέζι η περίπτωση ένταξής του στο «κιτρινόμαυρο» έμψυχο δυναμικό υπό τη μορφή δανεισμού με οψιόν αγοράς, ωστόσο σύμφωνα με τη νέα στρατηγική που ο Ιβιτς θέλει να παγιώσει, το ποσό δεν θα πρέπει να είναι τέτοιο που να δυσκολεύει την αγορά του εφόσον η ΑΕΚ το αποφασίσει στην πορεία.

Κοινώς, η «Ενωση» δεν θέλει ενδώσει ξανά σε συμφωνίες σαν και αυτές των Σιμάνσκι και Αραούχο, με πολύ υψηλά οικονομικά ανταλλάγματα, οι οποίες την αναγκάζουν μετά να επιδιώκει την επαναδιαπραγμάτευση. Αρα πολλά θα εξαρτηθούν από τις απαιτήσεις της Μονακό για μια τέτοιου είδους συμφωνία, εφόσον βέβαια η ΑΕΚ αποφασίσει να το προσπαθήσει. Κάτι που έως σήμερα δεν πρέπει να έχει συμβεί.

Απολαύστε τον στο χορτάρι:

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ