ΑΕΚ

ΑΕΚ: Ο Σιμάνσκι είναι πιο σημαντικός από τον Αραούχο

ΚΥΠΕΛΛΟ / ΗΜΙΤΕΛΙΚΑ / ΑΕΚ - ΑΡΗΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI)
ΚΥΠΕΛΛΟ / ΗΜΙΤΕΛΙΚΑ / ΑΕΚ - ΑΡΗΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI) EUROKINISSI

Ο Νταμιάν Σιμάνσκι είναι ένας και... αδιαπραγμάτευτος για την ΑΕΚ. Ο Βαγγέλης Αρναούτογλου εξηγεί το γιατί η υπόθεσή του διαφέρει πολύ από αυτή του Αραούχο και ποια συζήτηση απομένει για να έρθουν τα πράγματα όπως τα θέλει η Ένωση.

Στο χθεσινό αποκαλυπτικό ρεπορτάζ του Sport24.gr για την υπόθεση του Σέρχιο Αραούχο, διαβάσατε το γιατί η αγορά του Αργεντινού επιθετικού με το ποσό (2,7 εκατ. ευρώ) που προβλέπει η συμφωνία με τη Λας Πάλμας, είναι πλέον ένα απίθανο σενάριο. Όπως και το γιατί είναι πλέον δύσκολη η συνέχιση της καριέρας του "Τσίνο" στην ΑΕΚ, μέσω τέτοιας διαδικασίας, δηλαδή αγοράς του από την ισπανική ομάδα.

Ωστόσο η περίπτωση του έτερου δανεικού από σύλλογο του εξωτερικού, είναι μια εντελώς διαφορετική υπόθεση. Ο Ντάμιαν Σιμάνσκι αποδείχθηκε πολύ γρήγορα για την ΑΕΚ μια μεταγραφική κίνηση που έφερε ουσία στην ομάδα, κάλυψε ένα κενό που δεδομένα υπήρχε και γι αυτό είναι ειλημμένη η απόφαση ότι πρέπει να εξελιχθεί σε μακρόχρονη επένδυση.

Ο Πολωνός είναι ένα πολύ δυνατό χαρτί για την ΑΕΚ, πέραν της αμιγώς αγωνιστικής προσέγγισης. Οι πιθανότητες μεταπώλησής του είναι ιδιαίτερα υψηλές, καθώς πρόκειται για ποδοσφαιριστή σε εξαιρετική ηλικία, δουλευταρά και διαρκώς εξελίξιμο. Έναν παίκτη που το έχει βάλει στόχο στην καριέρα του να γίνει μόνιμο στέλεχος της Εθνικής Πολωνίας και να αγωνιστεί σε σπουδαιότερη ευρωπαϊκή λίγκα.

Δεν απέχει καθόλου από την πραγματικότητα επίσης, το να καταγραφεί ότι στην Ένωση το πήραν καλά που αναβλήθηκε το Euro, καθώς ο διεθνής μέσος είχε καπαρωμένη τη θέση του στο ρόστερ της Πολωνίας κι αυτό ενδέχεται να έβαζε δύσκολο σε ενδεχόμενη συζήτηση επαναδιαπραγμάτευσης με την Αχμάτ Γκρόζνι. Η ΑΕΚ και η ρωσική ομάδα έχουν συμφωνήσει για οψιόν αγοράς του ποδοσφαιριστή, ύψους 1,5 εκατ. ευρώ. Το ποσό δεν είναι πρόβλημα.

ΟΙ ΟΡΟΙ ΤΟΥ DEAL, ΤΟ ΠΡΟΦΟΡΙΚΟ ΠΑΡΑΘΥΡΟ & ΤΟ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ

Αυτό που η "Ενωση" επιθυμεί για τη συγκεκριμένη υπόθεση, δεν είναι το "ψαλίδισμα" του ποσού που έχει συμφωνηθεί με τους Ρώσους, άλλωστε ο ποδοσφαιριστής έχει αποδείξει ότι αξίζει αυτή τη δαπάνη. Επιπροσθέτως, η Αχμάτ είχε εξ αρχής ξεκαθαρίσει στην ΑΕΚ ότι δεν πρόκειται να μπει σε συζήτηση αλλαγής δεδομένων, όταν τον παραχωρούσε ως δανεικό με οψιόν αγοράς.

Αυτό που οι "κιτρινόμαυροι" θέλουν και θα επιδιώξουν, είναι η καταβολή του ποσού να πραγματοποιηθεί σε τρεις ισόποσες εξάμηνες δόσεις (των 500.000 ευρώ), άρα η αποπληρωμή να ολοκληρωθεί το καλοκαίρι του 2021. Για τη συγκεκριμένη απαίτηση είχε ήδη γίνει προφορική συζήτηση, συγκεκριμένα τον περασμένο Ιανουάριο, όταν επετεύχθη ο δανεισμός του. Ωστόσο αυτή η παράμετρος δεν έχει αποτυπωθεί σε επίσημο έγγραφο.

Τότε οι Ρώσοι είχαν αφήσει ανοιχτό το ενδεχόμενο να υπάρξει μια τέτοιους είδους γραπτή συμφωνία, αρκεί να ήταν και ο ποδοσφαιριστής σύμφωνος με τη συνέχιση της καριέρας του στην ΑΕΚ. Κάτι που πλέον ισχύει, μάλιστα ο Σιμάνσκι θα πιέσει και προς αυτή την κατεύθυνση. Άλλωστε ανάμεσα στον ποδοσφαιριστή και στην Ένωση υφίσταται ήδη υπογεγραμμένη και από τις δύο πλευρές, τετραετούς διάρκειας συνεργασία, εφόσον η ομάδα τον αποκτήσει από την Αχμάτ.

Το τετραετές συμβόλαιο φέρει ήδη την υπογραφή του Σιμάνσκι, όπως δηλαδή είχε γίνει και με την περίπτωση του Μάρκο Λιβάγια, όταν η "Ενωση" προχώρησε στην αγορά του από τη Λας Πάλμας. Οι αποδοχές του Πολωνού μέσου θα είναι κλιμακωτές και συνολικά προβλέπει για τα επόμενα τέσσερα έτη, σχεδόν 1,8 εκατομμύρια ευρώ. Από 400.000 ευρώ τον πρώτο και δεύτερο χρόνο, 450.000 ευρώ τον τρίτο και 500.000 ευρώ για το τέταρτο έτος της συμφωνίας.

Photo Credits: Eurokinissi

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

ΑΕΚ: Αραούχο μόνο με τα μισά χρήματα και σε δόσεις
AEK: Τρίτη φορά τεστ κορονοϊού και ομαδική προπόνηση
ΑΕΚ: Τα είπαν Μελισσανίδης και Ίβιτς ενόψει της νέας σεζόν
TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ