ΑΕΚ

ΑΕΚ: "Ναι" Μανόλο για Γκάλο - Λαμπρόπουλο

CHAMPIONS LEAGUE / ΣΕΛΤΙΚ - ΑΕΚ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI)
CHAMPIONS LEAGUE / ΣΕΛΤΙΚ - ΑΕΚ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Από τα αγαπημένα παιδιά του Ισπανού κόουτς ο Βραζιλιάνος μπακ και ο διεθνής κεντρικός αμυντικός. Η ευκολία της πρώτης περίπτωσης και η δυσκολία της δεύτερης. Το Sport24.gr έχει το ρεπορτάζ.

Το χειμώνα του 2017, όταν ο Βασίλης Λαμπρόπουλος επέκτεινε τη συνεργασία του με την ΑΕΚ έως το καλοκαίρι του 2019, ο τότε προπονητής της ομάδας Μανόλο Χιμένεθ, είχε πει στον ίδιο: «αν δεν σε ανανεώσουν δεν θα μείνω ούτε εγώ». Σε δημόσια τοποθέτησή του, είχε δε τονίσει: «Είναι ένας από τους παίκτες που αγαπώ πολύ. Είναι φανταστικός, δουλεύει πολύ και συνεχώς βελτιώνεται».

Πάνω κάτω ίδια περίοδος ήταν, όταν ο Χιμένεθ μιλούσε με κολακευτικά λόγια για τον Ροντρίγκο Γκάλο: «Είναι ο καλύτερος δεξιός μπακ του πρωταθλήματος». Το είπε μάλιστα κατά τη διάρκεια της σεζόν που ο Μπακάκης πραγματοποιούσε τη δική του υπέρβαση και οι δυο τους έπαιζαν ασταμάτητα, αν και επί της ουσίας η θέση τους είναι η ίδια.

Στην αφετηρία της 3ης θητείας του στην ΑΕΚ, με το μυαλό και στο «χτίσιμο» μιας ομάδας που θα διεκδικήσει ξανά και σοβαρά το πρωτάθλημα την επόμενη σεζόν, ο Χιμένεθ θέλει και τους δύο πίσω στην ομάδα! Η εισήγησή του έχει ήδη γίνει γνωστή στα υψηλά κλιμάκια, ωστόσο δεν εξαρτάται μόνο από εκείνον το τι θα συμβεί από το καλοκαίρι και μετά. Πιο αναλυτικά:

ΓΙΑ ΤΟΝ ΛΑΜΠΡΟΠΟΥΛΟ: Ο Χιμένεθ τάσσεται υπέρ της επανενεργοποίησής του, καθώς θεωρεί (και πάντα θεωρούσε) ότι είναι ο στόπερ που μπορεί να ταιριάζει καλύτερα από όλους, σε όλα τα ζευγάρια. Είτε με Τσιγκρίνσκι, είτε με Τσόσιτς, είτε με Οικονόμου. Επίσης μια άμυνα τριών με Τσιγκρίνσκι (ή Οικονόμου), Μπακάκη και Λαμπρόπουλο, θα είναι ακόμα πιο γρήγορη και σκληρή.

Δεν είναι αυτή τη στιγμή το πιο πιθανό σενάριο, ωστόσο δεν πρέπει και να αποκλειστεί το ενδεχόμενο να προκύψει ενεργοποίηση του διεθνούς στόπερ, κάτι που ασφαλώς θα είναι εφικτό μόνον εφόσον υπάρξει υπογραφή νέου συμβολαίου. Για να συμβεί αυτό, θα πρέπει η διοίκηση να του καταθέσει πρόταση ανανέωσης, κάτι που δεν έχει συμβεί έως σήμερα. Και ο Λαμπρόπουλος να ικανοποιηθεί οικονομικά αλλά και ηθικά, καθώς έχει περιθωριοποιηθεί άδικα και δίχως καν να του έχει τελεσίδικη πρόταση που να την αρνήθηκε.

ΓΙΑ ΤΟΝ ΓΚΑΛΟ: Ο Βραζιλιάνος συνεχίζει και φέτος στον ίδιο ρυθμό, όντας μάλιστα περισσότερο αποτελεσματικός στην παραγωγική απεικόνιση των πεπραγμένων του. Παρόλο που για σημαντικό διάστημα ο Μαρίνος Ουζουνίδης τον «κακομεταχειρίστηκε» δίνοντας του πολλές συμμετοχές ως αλλαγή, σε στιγμές που η ομάδα δεν απέδιδε και ο ίδιος ήταν αδύνατο να βρει ρυθμό παίζοντας «σκοτωμένα» λεπτά, ο Βραζιλιάνος παραμένει τρομερά ενεργός και ποιοτικός στο μεσοεπιθετικό κομμάτι της ομάδας, αλλά και καλύτερος από ποτέ στα ανασταλτικά καθήκοντά του.

Η αρχική σκέψη για τον Γκάλο ήταν να του προσφερθεί μονοετές συμβόλαιο, κάτι που είχε αποκαλύψει το Sport24.gr από τις 31 του περασμένου Οκτώβρη, σε συνδυασμό με την επικείμενη επιστροφή του Βασιλαντωνόπουλου, τον οποίο ο Χιμένεθ θα είχε μαζί του το περασμένο καλοκαίρι στην προετοιμασία, αν είχε παραμείνει στην ΑΕΚ. Ο Ουζουνίδης όμως τον «έκοψε».

Πλέον γίνονται σκέψεις ακόμα και για πρόταση διετούς επέκτασης συνεργασίας στον Γκάλο, ενδεχομένως και με τη μορφή του 1+1, μέσα από επίτευξη στόχων και συμμετοχών. Είναι δεδομένο ότι ο Χιμένεθ τον θέλει στην ομάδα και για την επόμενη χρονιά, είναι επίσης δεδομένο ότι ο Βραζιλιάνος θέλει να συνεχίσει στην ΑΕΚ. Είναι εν κατακλείδι, πιο βατή περίπτωση από αυτή του Λαμπρόπουλου.

Photo Credits: Eurokinissi

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ