ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

ΑΕΚ: Το ανοικτό συμβόλαιο του Γκάλο και η προοπτική του Βασιλαντωνόπουλου

ΑΕΚ: Το ανοικτό συμβόλαιο του Γκάλο και η προοπτική του Βασιλαντωνόπουλου

Το Sport24.gr γράφει για το συμβόλαιο του πολύτιμου, Ροντρίγκο Γκάλο, και κατά πόσο αυτό θα μπορούσε να συσχετιστεί με τη δραστηριοποίηση του δανεικού στη Λαμία, Σταύρου Βασιλαντωνόπουλου.

Για τον τρόπο με τον οποίο η ΑΕΚ αγωνίζεται και ακόμα πιο ειδικά, για τον τρόπο με τον οποίο πρέπει να εξυπηρετείται το σχέδιο Ουζουνίδη από τους πλάγιους μπακ, ο Ροντρίγκο Γκάλο εξελίσσεται σε μορφή για την Ένωση. Βέβαια η αλήθεια είναι ότι περισσότερο χρησιμοποιείται ως δεξιός χαφ παρά ως οπισθοφύλακας.

Στις περιπτώσεις αυτές, οι αριθμοί λένε την αλήθεια. Στα 8 από τα 11 ματς που έχει αγωνιστεί φέτος, είτε ως βασικός, είτε μπαίνοντας στο γήπεδο ως αλλαγή, ο 32χρονος Βραζιλιάνος έχει χρησιμοποιηθεί μπροστά από τον Μιχάλη Μπακάκη. Με εξαιρετική επιτυχία ωστόσο, καθώς πέραν της σταθερά καλής απόδοσής του, μετρά 3 γκολ και 2 ασίστ. Ας μη λησμονούμε δε, ότι εξελίσσεται στον πιο αποδοτικό παίκτη της ομάδας στις εκτελέσεις στημένων φάσεων!

Τι σκοπεύει ωστόσο να πράξει η ΑΕΚ εντός της τρέχουσας σεζόν με την περίπτωσή του, από τη στιγμή που ανήκει στην κατηγορία των παικτών που μένουν ελεύθεροι το ερχόμενο καλοκαίρι; Σε αυτές τις υποθέσεις, δηλαδή των ποδοσφαιριστών που έχουν "καβαλήσει" για τα καλά τα 30+ (ο Γκάλο θα κλείσει τα 33 στις αρχές του ερχόμενου πρωταθλήματος), συστείνεται η πρόταση συμβολαίου μονοετούς διάρκειας.

Η λογική πρεσβεύει ότι αυτό θα συμβεί και με τον Βραζιλιάνο. Ισως και στη μορφή του "1+1" αλλά με την "Ενωση" να βάζει όρους που θα καλύπτουν τα νώτα της, όπως επί παραδείγματι το να αποφασίσει εκείνη (για το +1) στο τέλος της πρώτης σεζόν. Στον αντίποδα, ο Γκάλο θα "ζυγίσει» τις προτάσεις που ενδέχεται να προκύψουν, θα προτιμούσε ένα διετές συμβόλαιο, από την άλλη όμως στην ΑΕΚ νιώθει ασφαλής και χαρούμενος.

Γνωρίζει επίσης ότι η πολιτική της συγκεκριμένης ομάδας δεν επιτρέπει υπερβάσεις, ούτε μπορεί να προσδοκά στα 33 του σε ιδιαίτερες αυξήσεις αποδοχών, ακόμα κι αν θα είναι ο δεξιός μπακ-χαφ που θα έχει τελειώσει τη σεζόν με 8 γκολ και 10 ασίστ. Το διαπιστώσαμε αυτό στην περίπτωση του Λάζαρου. Το ξεκαθάρισε άλλωστε ο ίδιος ο Μελισσανίδης στο πρόσφατο δείπνο με τους ρεπόρτερ.

Η ΠΡΟΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ Ο ΒΑΣΙΛΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ

Με τον Μπακάκη "δεμένο" έως το 2023, η ΑΕΚ δεν άγχεται ιδαίτερα. Σαφώς και θα επιδιώξει την παραμονή του Γκάλο, αλλά σύμφωνα με τους αυστηρούς όρους της. Άλλωστε υπάρχε εκεί έξω ένας ποδοσφαιριστής που της ανήκει και ο οποίος φέτος διαγράφει την πιο ώριμη σεζόν του στη μεγάλη κατηγορία. Ούτως ή άλλως, ο Βασιλαντωνόπουλος δεν είναι πια μικρός. Τον ερχόμενο Γενάρη θα κλείσει τα 27 χρόνια του.

Μετά από δύο γεμάτες σε 90λεπτα σεζόν και 55 συμμετοχές σε Βέροια και Λαμία, φέτος συνεχίζει στον ίδιο ρυθμό με την ομάδα της Φθιώτιδας. "Έγραψε" τρεις ασίστ στα τελευταία τρία παιχνίδια της ομάδας, ανεβάζοντας διαρκώς την απόδοσή του και συμβάλλοντας ουσιαστικά στην κατάκτηση σημαντικών βαθμών. Οι καλές παρουσίες του συζητήθηκαν εντός ΑΕΚ, χώρια που ο ίδιος ο Μελισσανίδης θέλει να τον δει με την κιτρινόμαυρη φανέλα, γιατί πιστεύει ότι μπορεί να προσφέρει.

Ο Βασιλαντωνόπουλος υπέγραψε νέο συμβόλαιο με την ΑΕΚ, έως το καλοκαίρι του 2020, στα τέλη του περασμένου Μαϊου. Γι αυτό κι εκκλήφθηκε ως οξύμωρο γεγονός, η απόφαση για τον εκ νέου δανεισμό του. Συνέβη επειδή επικράτησε η λογική. Με Μπακάκη και Γκάλο μπροστά του, δεν θα έπαιρνε ιδιαίτερο χρόνο συμμετοχής, ενώ στη Λαμία θα έπαιζε για τρίτη σεζόν στο φουλ.

Με Γκάλο ή χωρίς, ο Βασιλαντωνόπουλος προορίζεται για μόνιμος στο ρόστερ της ΑΕΚ ενόψει της σεζόν 2019-20. Το ιδανικό για την ομάδα, θα ήταν να συνυπάρξει με τον Βραζιλιάνο και τον Μπακάκη, συνθέτοντας μια πληρέστατη τριάδα στη δεξιά πτέρυγα. Αν όχι, τότε δεν αποκλείεται να προωηθεί αυτός ως δεύτερος, στην περίπτωση που ο Γκάλο αναχωρήσει γι άλλα προορισμό και η "Ενωση" δεν αποκτήσει νέο δεξιό μπακ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ