ΑΕΚ

ΑΕΚ: Μια βραδιά στην Τραπεζούντα

ΑΕΚ: Μια βραδιά στην Τραπεζούντα

Το απίθανο αναζητεί απόψε η ΑΕΚ στη δύσκολη έδρα της Τράμπζονσπορ. Με τον στρατιώτη Κωστένογλου στη θέση του οδηγού και τη διάθεση για μια σοβαρή 90λεπτη μάχη.

Τι σε ακολουθεί μετά από έναν αγώνα 90 λεπτών, πριν από τη διεξαγωγή του οποίου οι ελπίδες για πρόκριση παραπέμπουν σε ουτοπικό σενάριο; Η ικανοποίηση ότι προσπάθησες, είχες τη συγκέντρωση που ήταν απαιτητή, έφυγες από τη γήπεδο με τη βεβαιότητα ότι ήσουν προσηλωμένος στο 100% και ότι έδωσες το καλύτερο που μπορούσες.

Παρά τις πάντοτε όμορφες, αληθινές και διδακτικές «παραβολές» του Κωστένογλου, οι πιθανότητες πρόκρισης είναι μηδαμινές, μετά το 1-3 στο ΟΑΚΑ. Οπότε η αξιοπρέπεια και η κατάθεση αυτού που ο καθένας έχει να δώσει, στον απόλυτο βαθμό, συνθέτουν τον οδηγό της ΑΕΚ απόψε (20.30). Δεν υπάρχει κάτι άλλο, δεν ενεργοποιείται κάποιος περίπλοκος μηχανισμός. Μόνο μάχη για το καλύτερο δυνατό και ότι κάτσει!

Για ακόμα μια φορά στην προπονητική καριέρα του, ο Νίκος Κωστένογλου καλείται να λειτουργήσει ως υπηρεσιακός τεχνικός. Άραγε ισχύει εδώ, το ουδείς μονιμότερος του προσωρινού; Σαφώς και όχι καθώς από τη στιγμή που αποφασίστηκε η αλλαγή τεχνικού διευθυντή, με τον Ιλια Ιβιτς να αντικαθιστά τον Νίκο Λυμπερόπουλο, ο Σέρβος πρέπει να βάλει το στίγμα του αμέσως, με την εύρεση και επιλογή του κατάλληλου προπονητή.

Ωστόσο, ο πάντοτε πιστός και ετοιμόπολεμος στρατιώτης Κωστένογλου, έχει μπροστά του μια αποστολή. Κι επειδή τέτοιος χαρακτήρας είναι, δεν έχει μάθει παρόμοιες καταστάσεις να τις αντιμετωπίζει ως απλές υποθέσεις, απλά για να βγει η υποχρέωση. Η ΑΕΚ αποτελεί ένα τεράστιο κομμάτι της ζωής του και αυτό που έχει μπροστά του, απέναντι στην Τραμπζονσπόρ, εκλαμβάνεται από εκείνον ως μία ιερή υποχρέωση.

ΜΕ ΣΧΕΔΙΟ, ΠΡΟΣΗΛΩΣΗ, ΠΑΘΟΣ ΚΑΙ ΟΠΟΥ ΤΟΥΣ ΒΓΑΛΕΙ

Βαθιά μέσα του, ο Κωστένογλου το πιστεύει (άλλωστε το εξέφρασε και δημόσια) ότι η πρόκριση στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ, παρά το απαγορευτικό του αποτελέσματος στο ΟΑΚΑ (3-1 υπέρ της τουρκικής ομάδας), είναι εφικτή. Θα το παλέψει όσο περισσότερο μπορεί, ακόμα κι αν (ανα)γνωρίζει ότι παρέλαβε για δύο αγώνες, μια ομάδα η οποία δεν έχει δουλέψει σωστά και δεν διαθέτει αποθέματα φυσικής κατάστασης.

Η Ένωση είναι αυτή τη στιγμή, ένα σύνολο που αρχίζει να «σβήνει» μετά το πρώτο 20λεπτο των αγώνων αποτελούμενο από παίκτης οι οποίοι αδυνατούν να τρέξουν σωστά ακόμα και σε κοντινούς χώρους, από το 60' και μετά. Εκείνος όμως πιστεύει στην ομάδα, γι αυτό και στους ποδοσφαιριστές μίλησε με τρόπο ενθουσιώδη. Σε κάποιους εκτός ΑΕΚ, όλα αυτά ίσως να ακούγονται τετριμμένα, ωστόσο όσοι γνωρίζουν καλά τον Κωστένογλου, ξέρουν ότι και τα πιστεύει και τα εννοεί:

«Πρέπει να αφήσετε πίσω ότι έγινε και να κοιτάξετε μπροστά. Δεν υπάρχει τίποτα τώρα. Μόνο το πως θα μπορέσουμε να δείξουμε ότι έχουμε εγωισμό και ότι μπορούμε να πετύχουμε τα πάντα. Ξεχάστε το πρώτο ματς, ξεχάστε και την Ξάνθη. Δεν υπάρχουν αυτά τα ματς, δεν έγιναν ποτέ. Πάμε να παίξουμε για την υστεροφημία της ΑΕΚ, για την περηφάνια της. Νομίζουν ότι θα σας βάλουν 3-4 γκολ, απαντήστε τους, παίξτε για την ανατροπή. Πιστέψτε το!».

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΤΡΙΑΔΑ ΚΑΙ ΜΙΑ ΘΕΣΗ ΝΑ ΠΑΙΖΕΤΑΙ

Τα πάντα χθες συνηγορούσαν στο ότι στη σκέψη του Νίκου Κωστένογλου έχουν «κλειδωθεί» η διάταξη με την οποία θα παρατάξει απόψε την ΑΕΚ στην Τραπεζούντα και οι ποδοσφαιριστές που θα κληθούν να την υπηρετήσουν. Βαδίζοντας σε επιτυχημένα μονοπάτια που συχνά ο Μανόλο Χιμένεθ ακολουθούσε, κατά την προπερυσινή αήττητη πορεία της ομάδας στο Γιουρόπα Λιγκ.

Προκειμένου λοιπόν η ομάδα να αποκτήσει καλύτερη ανασταλτική λειτουργία, ο υπηρεσιακός τεχνικός της ομάδας φαίνεται ότι καταλήγει στο «3-5-2», με Τσιγκρίνσκι, Οικονόμου και Βράνιες στο κέντρο της άμυνας, τους Μπακάκη και Χουλτ στα δύο άκρα, αμυντικούς μέσους τους Γαλανόπουλο και Σιμόες, ενώ πίσω από τους Λιβάγια και Ολιβέιρα, θα κινείται σε ελεύθερο ρόλο, ο Μάνταλος. Τερματοφύλακας θα είναι ο Μπάρκας.

Υπάρχει επίσης η πιθανότητα να βρεθεί στο αρχικό σχήμα ο επανακάμψας Βίκτωρας Κλωναρίδης, στην περίπτωση κατά την οποία ο προπονητής αποφασίσει ότι απαιτούνται η ταχύτητά του και το ξεπέταγμά του σε κενούς χώρους. Αν τελικά οδηγηθεί σε αυτή την επιλογή, στον πάγκο θα μείνει ο Νέλσον Ολιβέιρα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

Kωστένογλου: "Πρέπει να έχουμε πίστη, αυτή νικάει τα πάντα"
Μπακάκης: "Με την αλλαγή προπονητή, αλλάζει η ψυχολογία όλων"

Photo credits: Eurokinissi

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ