ΑΕΚ

ΑΕΚ: Με Λάτσι για το διπλό οι κιτρινόμαυροι

ΑΕΚ: Με Λάτσι για το διπλό οι κιτρινόμαυροι

Ο Μάσιμο Καρέρα θέλει η ΑΕΚ να κλείσει την κανονική διάρκεια της Super League με τρίποντο κόντρα στον Πανιώνιο, ενώ ετοιμάζεται να δώσει φανέλα βασικού στον 17χρονο, Ζίγκα Λάτσι.

Αντιμετωπίζοντας τον ουραγό Πανιώνιο στη Νέα Σμύρνη, η ΑΕΚ δεν θέλει να γκρεμίσει αυτό που «έχτισε» επί των ημερών του Μάσιμο Καρέρα στον πάγκο της, έχοντας στην 11αδα της έναν παίκτη που δεν έχει κλείσει τα 18 χρόνια του.

Ακόμα και πριν το δηλώσει ο ίδιος δημόσια ότι ο 17χρονος κεντρικός αμυντικός Ζίγκα Λάτσι θα είναι (πιθανότατα, όπως τόνισε!) βασικός στο αποψινό παιχνίδι με τον Πανιώνιο, ο Μάσιμο Καρέρα κρατούσε «ζωντανή» μια επιφύλαξη. Αυτή του Ελντερ Λόπες, για να την ονοματίσουμε.

Ο Πορτογάλος πλάγιος μπακ ήταν εξαιρετικός σε ρόλο αριστερού στόπερ στο παιχνίδι της περασμένης Κυριακής απέναντι στον ΟΦΗ, οπότε ο Ιταλός κόουτς διατηρούσε και αυτή την επιλογή στη σκέψη του, όταν την Παρασκευή που μας πέρασε, μιλούσε ανοιχτά για τον Σλοβένο κεντρικό αμυντικό. Ωστόσο, λίγες στιγμές μετά, στην προπόνηση, ο Λόπες τέθηκε νοκ-άουτ. Κι εκεί οι τελευταίες αντιστάσεις κάμφθηκαν.

Σήμερα ο Λάτσι θα συστηθεί στον ελληνικό ποδοσφαιρικό κόσμο. Δεν έχει κλείσει τα 18 χρόνια του, ωστόσο στην ΑΕΚ μιλούν με λόγια κολακευτικά. Ο Ίλια Ίβιτς, όταν τον παρακολούθησε μετά από σχετική σύσταση, πίστεψε γρήγορα ότι είναι έτοιμος να παίξει από φέτος! Με αυτό το σκεπτικό αποκτήθηκε και φυσικά, με την καλοκαιρινή προετοιμασία, να μπει ακόμα περισσότερο στο πετσί της ομάδας και των απαιτήσεων.

Το σημερινό κεντρικό αμυντικό δίδυμο της ΑΕΚ, θα μπορούσε να είναι και μια εικόνα από το μέλλον, καθώς θα συνευρεθούν οι δύο νεαρότεροι στόπερ της ομάδας, ο 21χρονος Σβάρνας και ο 17χρονος Λάτσι. Σε ένα βαθμό, ο πρώτος είναι και το πιο χαρακτηριστικό (εντός των τειχών) παράδειγμα για τον δεύτερο, βάσει της φετινής εικόνας του και της αισθητής ανόδου του επί των ημερών Καρέρα στον πάγκο της ομάδας.

ΠΟΛΛΕΣ ΟΙ ΑΠΟΥΣΙΕΣ ΑΛΛΑ ΚΑΜΙΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΑΡΕΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΤΗΣ ΑΕΚ

Τα έφερε έτσι η συγκυρία σήμερα, ώστε πέραν του Λάτσι, στη 18αδα της ΑΕΚ να βρίσκονται ακόμα δύο πιτσιρικάδες, ο 20χρονος επιθετικος Ευθύμης Χριστόπουλος, ο οποίος πραγματοποίησε το ντεμπούτο του στο Αγρίνιο απέναντι στον Παναιτωλικό κι ο επίσης 20χρονος εξτρέμ Θεοδόσης Μαχαίρας, τον οποίο ο Καρέρα είδε για πρώτη φορά σε ένα εσωτερικό διπλό της τρέχουσας εβδομάδας και προφανώς του άρεσε για να προτιμηθεί από παίκτες όπως ο Μπότος, ο Γιούσης ή ο Σαρδέλης, που ήδη έχουν παίξει με την πρώτη ομάδα.

Οι απουσίες θα είναι πολλές: οι Τσιγκρίνσκι, Οικονόμου και Βράνιες (οι δύο πρώτοι λόγω τραυματισμών) από το κέντρο της άμυνας, ο Λόπες που επίσης θα μπορούσε να βοηθήσει εκεί, ο Κρστίτσιτς στο φόβο της έβδομης κάρτας που θα του στερούσε τη συμμετοχή από δύο αγώνες των πλέι οφς (ενώ τώρα θα «μηδενίσει»), ο τιμωρημένος Λιβάγια, οι τραυματίες Μπάρκας, Γαλανόπουλος και Ολιβέιρα, άπαντες θα μπορούσαν να είναι βασικοί.

Μολαταύτα, ο προπονητής έχει την απαίτηση να κατακτηθεί η νίκη, ώστε η ΑΕΚ να μην ξοδέψει αυτή την προσπάθεια που την έφερε σε απόσταση 8 βαθμών από τον ΠΑΟΚ και να έχει, έστω μικρές αλλά ρεαλιστικές, πιθανότητες να διεκδικήσει τη δεύτερη θέση στα πλέι οφς.

Σημειωτέων ότι στην αποστολή συμπεριλήφθηκαν οι Τσιντώτας, Αθανασιάδης, Μπακάκης, Λάτσι, Χουλτ, Σβάρνας, Παουλίνιο, Βασιλαντωνόπουλος, Σιμάνσκι, Βέρντε, Σιμόες, Αλμπάνης, Κλωναρίδης, Μάνταλος, Σαμπανάτζοβιτς, Αραούχο, Χριστόπουλος, Μαχαίρας. Εκτός έμειναν οι τιμωρημένοι Λιβάια και Βράνιες.

Μια πιθανή 11αδα, σε διάταξη «4-2-3-1», θα μπορούσαν να συνθέσουν οι Τσιντώντας, Παουλίνιο, Χουλτ, Λάτσι, Σβάρνας, Σιμόες, Σαμπανάτζοβιτς, Μάνταλος, Βέρντε, Αλμπάνης και Αραούχο. Πιθανοί για το βασικό σχήμα είναι επίσης οι Μπακάκηςκαι Κλωναρίδης. Λογικά ο Σιμάνσκι θα μείνει στον πάγκο επειδή έχει τρεις κάρτες, αλλά και για να προφυλαχθεί ενόψει του αγώνα για τα ημιτελικά του Κυπέλλου με τον Άρη.

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ