ΑΕΚ

ΑΕΚ: Καίει το θέμα του φορ

ΑΕΚ: Καίει το θέμα του φορ

Η σεζόν οδεύει προς το τέλος της και η υπόθεση του βασικού επιθετικού της επόμενης χρονιάς αποτελεί το μείζον ζήτημα για την ποδοσφαιρική ΑΕΚ.

Η αλήθεια είναι ότι η ΑΕΚ βολεύτηκε με τους δανεισμούς... Το κάνει κατ' εξακολούθηση από τον Ιανουάριο του 2017 έως και σήμερα, από πότε δηλαδή που αφίχθη στην Ελλάδα για πρώτη φορά, ο Σέρχιο Αραούχο. Το συνέχισε και με τον Μάρκο Λιβάγια, τον οποίο στην πορεία έκανε ολοκληρωτικά δικό της και το υιοθέτησε ξανά με τον Εσεκιέλ Πόνσε.

Στο φινάλε ακόμα μίας σεζόν ωστόσο, η κουβέντα για τον βασικό φορ της επόμενης σεζόν, παραμένει ανοιχτή. Η Ένωση επιθυμεί να διατηρήσει στο έμψυχο δυναμικό της τον Πόνσε, ωστόσο είναι μια υπόθεση ιδιαίτερα μπερδεμένη, για λόγους που έχουμε εξηγήσει πολλάκις και αναλυτικά. Η κατάσταση περιπλέχθηκε ακόμα περισσότερο μετά την αποχώρηση του Μόντσι από την τεχνική διεύθυνση της Ρόμα, ενώ η ομάδα βρίσκεται και σε φάση αναζήτησης προπονητή.

Για να ξεκαθαρίσει η ιστορία με τον Πόνσε, θα πρέπει αφενός η ΑΕΚ να είναι βέβαιη ότι ο ποδοσφαιριστής θα δεχόταν να παραμείνει σε εκείνη με ένα συμβόλαιο συμβατό στα δικά της δεδομένα (διότι τα 1,2 εκατ. ευρώ που παίρνει καθαρά ο Αργεντινός, είναι ακριβώς τα διπλάσια από αυτά που παίρνει στο χέρι ο Λιβάγια, το υψηλότερο δηλαδή συμβόλαιο της ομάδας), αφετέρου η ιταλική ομάδα να έχει κατασταλάξει για το τι σκέφτεται για εκείνον.

Ταυτόχρονα, η παραφιλολογία γύρω από τον Σέρχιο Αραούχο δίνει και παίρνει... Σαφώς και οι συνθήκες είναι πιο ευνοϊκές σε σχέση με πέρυσι καθώς, ο Αργεντινός φορ διένυε μια κακή σεζόν μέχρι που τραυματίστηκε χάνοντας και το υπόλοιπο αυτής, ωστόσο ας μην ξεχνάμε ότι στη Λας Πάλμας αμείβεται με 1,3 εκατ. ευρώ το χρόνο και μόλις το περασμένο καλοκαίρι ανανέωσε για 5 έτη.

Κοινώς, ο «Τσίνο» έχει εξασφαλισμένα, 5,2 εκατ. ευρώ για την επόμενη τετραετία, βάσει της ισχύουσας συμφωνίας με την ισπανική ομάδα. Θα του δώσει η ΑΕΚ αυτά τα χρήματα για να τον φέρει στην Ελλάδα; Χλωμό! Κι αν το αποφασίσει, θα είναι ομολογουμένως κάτι που δεν θα συμβαδίζει με την παγιωμένη οικονομική πολιτική της. Άρα κάτι καινούργιο. Θα το δούμε; Δύσκολο...

Για να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους και στις δύο περιπτώσεις η Ένωση κυνηγάει ένα μικρό θαύμα, να επιτύχει δηλαδή κάποιο deal με χαμηλότερα οικονομικά δεδομένα από αυτά που χαρακτηρίζουν τις δύο αυτές υποθέσεις σήμερα. Διαφορετικά θα πήγαινε στη Ρόμα, θα πλήρωνε τα 6 (η τα 7) εκατ. ευρώ (ανάλογα που με το ποσοστό μεταπώλησης που θα αποφάσιζε να αφήσει στους Τζιαλορόσι), θα έδινε και στον Πόνσε ένα ίδιο ή και καλύτερο συμβόλαιο για μια τριετία και όλα θα έληγαν ομαλά.

Αυτή τη στιγμή, η ΑΕΚ βρίσκεται εκ νέου σε φάση αναζήτησης επιθετικού, προφανώς και πάλι κάποιου που θα αποκτήσει το καλοκαίρι με οψιόν αγοράς. Ορθά πράττει από τη στιγμή που όχι απλώς δεν έχει κάτι εξασφαλισμένο με τις περιπτώσεις των Πόνσε και Αραούχο, αλλά και δεν φαίνεται ότι οι πιθανότητες είναι με το μέρος της. Κάθε άλλο θα έλεγε κανείς... Θα τις παλέψει και όπου την βγάλει!

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ