ΑΕΚ

ΑΕΚ: Η Χόνβεντ διώχνει την Άιντραχτ από το δρόμο της Ένωσης

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΤΟΥ ΠΑΟΚ / ΦΙΛΙΚΟ / ΑΕΚ - ΒΟΛΟΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI)
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΤΟΥ ΠΑΟΚ / ΦΙΛΙΚΟ / ΑΕΚ - ΒΟΛΟΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Οι δύο υποψήφιοι αντίπαλοι της ΑΕΚ, Χόνβεντ και Κραϊόβα αναμετρούνται την Πέμπτη (1/8) και η κάθε μία απ' αυτές με ενδεχόμενη πρόκριση εξαιρεί από την Ένωση δύο συγκεκριμένες ομάδες από τα playoffs.

Οι άνθρωποι της ΑΕΚ αναμένουν με αγωνία την αναμέτρηση της Κραϊόβα με την Χόνβεντ την Πέμπτη (1/8, 19:15) για να μάθουν με ποια από τις δύο θ' αναμετρηθούν στον τρίτο προκριματικό του Europa League.

Ωστόσο, το ζευγάρι αυτό καθορίζει τη σύνθεση των υποψηφίων αντιπάλων της Ένωσης στα playoffs, στην κλήρωση που θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα (5/8) στην Νιόν της Ελβετίας. Υπενθυμίζουμε πως Χόνβεντ και Κραϊόβα είχαν έρθει ισόπαλες χωρίς γκολ στο πρώτο μεταξύ τους ματς.

Πάμε, τώρα, να δούμε πώς αυτές οι δύο ομάδες παίζουν το ρόλο τους σχετικά με το ποιους αντιπάλους μπορεί να συναντήσει η ΑΕΚ στα playoffs της διοργάνωσης, εάν φυσικά προκριθεί.

Σε περίπτωση πρόκρισης της Κραϊόβα, τότε η ΑΕΚ δεν μπορεί να κληρωθεί με την Στεάουα Βουκουρεστίου, αφού είναι δύο κλαμπ από την ίδια χώρα και δεν γίνεται να είναι αντίπαλοι. Στην Ένωση υποστηρίζουν ότι βάσει της σύνθεσης των 13 ισχυρών της κλήρωσης, η Στεάουα δεν μπορεί να χαρακτηριστεί ως ανεπιθύμητη αντίπαλος.

Όσον αφορά τώρα στην Χόνβεντ, με πρόκριση των Ούγγρων στον 3ο προκριματικό, η ΑΕΚ δεν θα βρει μπροστά της στα playoffs την Άιντραχτ Φρανκφούρτης. Κι αυτό γιατί η ομάδα που έφτασε πέρυσι έως τους τέσσερις του Europa League, κατά πάσα πιθανότητα θα μπει στην κληρωτίδα ως ζευγάρι με την ουγγρική Φέχερβαρ και ισχύει αυτό που αναφέραμε παραπάνω για το Στεάουα - Κραϊόβα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Άιντραχτ στο πρώτο της ματς είχε επικρατήσει της Φλόρα Ταλίν με 2-1 στην Εσθονία και η Φέχερβαρ την Βαντούζ με 1-0 στην έδρα της. Όλα αυτά σημαίνουν ότι η ΑΕΚ, πιθανότερα θα μπορεί να κληρωθεί με τις 11 από τις 13 ισχυρές της κλήρωσης. Επίσης, εάν προκριθεί ο Ατρόμητος και η Λέγκια "καθαρίσει" με την Κουόπιο, τότε η Ένωση δεν μπορεί να βρει μπροστά της ούτε τους δυνατούς Πολωνούς.

Διαβάστε ακόμα
ΑΕΚ: Πλζεν, Αντβέρπ και Αϊντχόφεν προστέθηκαν στις υποψήφιες αντιπάλους
ΑΕΚ: Οριστικά στο Ολυμπιακό Στάδιο η ρεβάνς με Χόνβεντ ή Κραϊόβα
TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ