ΑΕΚ

ΑΕΚ: Η κρυφή δουλειά του Ίβιτς

SUPERLEAGUE / ΑΕΚ - ΛΑΜΙΑ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ΑΕΚ - ΛΑΜΙΑ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Η ΑΕΚ έχει επικεντρωθεί στα αμιγώς αγωνιστικά δρώμενα, ωστόσο ο τεχνικός διευθυντής, Ίλια Ίβιτς δουλεύει κοιτάζοντας την επόμενη ημέρα, αρχής γενομένης από τη μεταγραφική περίοδο του Γενάρη.

Πολλοί ήταν εκείνοι, προφανώς δικαιολογημένα, οι οποίοι περίμεναν ότι με την ενεργοποίησή του σε ρόλο τεχνικού διευθυντή της ΑΕΚ, ο Ιλια Ιβιτς θα προκαλούσε πολύ θόρυβο! Ωστόσο εκείνος, ενεργώντας με σοφία και υπομονή, δεν βιάστηκε να κάνει γρήγορες παρεμβάσεις και να προβεί σε βαθιές τομές. Ασφαλώς, τον βοήθησαν να πράξει έτσι και οι περιστάσεις.

Ο αντικαταστάτης του μη επιτυχημένου Νίκου Λυμπερόπουλου, είναι πολύ πιο καπάτσος και μπαρουτοκαπνισμένος για να υποπέσει σε αντίστοιχα ποδοσφαιρικά λάθη. Πρώτα διαβάζει σωστά τις συνθήκες και έπειτα πράττει.

Επέλεξε λοιπόν να διατηρήσει τον Νίκο Κωστένογλου στο πόστο του προπονητή, κρίνοντας ότι είναι ο κατάλληλος να οδηγήσει την ΑΕΚ σε αυτό το μεταβατικό στάδιο, από τη στιγμή που ο ίδιος δεν είχε κάποια έτοιμη επιλογή για την οποία να ένιωθε σιγουριά ότι θα πάει καλύτερα από τον Έλληνα κόουτς.

Επίσης, απέφυγε να προχωρήσει σε προσθήκη από την αγορά των ελεύθερων, αν και οι πληροφορίες μας λένε ότι τις τελευταίες 2-3 ημέρες πριν να εκπνεύσει ο διαθέσιμος χρόνος, υπήρχαν δύο περιπτώσεις παικτών που τον απασχόλησαν σοβαρά.

Έκρινε ωστόσο ότι δεν προέκυπτε επαρκής λόγος για περαιτέρω ενίσχυση, από τη στιγμή που η ομάδα είχε μείνει εκτός ευρωπαϊκών διοργανώσεων, αντιθέτως αποφάσισε ότι προείχε η ανάγκη για σωστή αξιολόγηση των υπαρχόντων παικτών, ούτως ώστε να αποκτήσει εκείνος σωστή εικόνα για το ποιοι πρέπει να παραμείνουν στο ρόστερ και ποιοι (ενδεχομένως) να κοπούν.

Το έμψυχο δυναμικό της ΑΕΚ αριθμεί αυτή την περίοδο 30 άτομα (31 βασικά μαζί με τον περιθωριοποιημένο Ερικ Μοράν), συμπεριλαμβανομένων των τριών τερματοφυλάκων, νούμερο πολύ υψηλό αν προσμετρήσει κάποιος την ανάγκη για προσθήκες που δεδομένα υπάρχει σε συγκεκριμένες θέσεις.

Ο Ίβιτς δεν βιάστηκε να βάλει τις πρώτες πινελιές στην αναδόμηση του κιτρινόμαυρου ρόστερ, ώστε να πάρει το χρόνο του και να μετρήσει σωστά την κατάσταση, ξεκαθαρίζοντας στο μυαλό του ποιες τρύπες θα πρέπει να κλείσει. Ωστόσο τον Ιανουάριο θα προσθέσει το στίγμα του και θα φέρει παίκτες.

Το πόσοι και ποιοι, δεν είναι ακόμα απολύτως ξεκάθαρο. Μια πρώτη ανάγνωση οδηγεί στο συμπέρασμα ότι το ρόστερ χρειάζεται επιπλέον έναν στόπερ και έναν μέσο με ανασταλτικά χαρακτηριστικά και ύψος, ωστόσο δεν αποκλείεται να αποφανθεί ότι απαιτείται κάτι άλλο, πάντοτε σε συνεννόηση με τον Νίκο Κωστένογλου αλλά και με ορίζοντα τις επόμενες σεζόν. Η είσοδος στην Αγιά Σοφιά, ολοένα και πλησιάζει.

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ