ΑΕΚ

ΑΕΚ: Η Ένωση θα αγοράσει τον Γκαρσία 4 φορές πιο ακριβά από πέρυσι το καλοκαίρι

ΑΕΚ: Η Ένωση θα αγοράσει τον Γκαρσία 4 φορές πιο ακριβά από πέρυσι το καλοκαίρι

Η Ένωση θα μπορούσε να έχει κάνει δικό της τον Λιβάι Γκαρσία το καλοκαίρι του 2019 με 600.000 ευρώ. Τώρα τολμά να πληρώσει τουλάχιστον τέσσερις φορές παραπάνω για να αποκτήσει το 70% των δικαιωμάτων του.

Εδώ θα μπορούσε να ισχύει και το "στερνή μου γνώση να σε είχα πρώτα...". Η ΑΕΚ έκανε ένα σωρό δαπανηρές και λανθασμένες μεταγραφικές επιλογές το καλοκαίρι του 2019, όμως δεν πήρε τη σωστή απόφαση για έναν ποδοσφαιριστή που τώρα τρέχει ξωπίσω του για να χρυσοπληρώσει!

O Λιβάι Γκαρσία δεν είναι φρέσκος στις μεταγραφικές επιδιώξεις της Ένωσης καθώς το περασμένο καλοκαίρι αποφασίστηκε να μην γίνει μία πολύ χαμηλότερη δαπάνη από αυτή που απαιτείται σήμερα προκειμένου να αποκτηθεί.

Εφόσον όλα κυλήσουν καλά για την ΑΕΚ, η απόκτηση του Λιβάι Γκαρσία θα ξεπεράσει τα 2,5 εκατομμύρια ευρώ, μαζί με τα μπόνους και τις προμήθειες που θα πρέπει να πληρωθούν η ομάδα που ανήκει και οι εκπρόσωποι του, ένα πολύ μεγάλο ποσό για τη συνήθως φειδωλή οικονομική στρατηγική της ΑΕΚ και μάλιστα για το 70% των δικαιωμάτων του ποδοσφαιριστή.

Η πρόταση της Ένωσης για την αγορά του ποδοσφαιριστή αντί 2 εκατομμυρίων ευρώ συν μπόνους τα οποία έφταναν τις 500.000 ευρώ, αποτέλεσε τη βάση για να μπει αυτή η μεταγραφική υπόθεση σε μία τελική ευθεία. Σαφώς και δεν έχει απορριφθεί η πρόταση αυτή, δουλεύεται από τις δύο πλευρές ακόμα και για τον τρόπο καταβολής των χρημάτων και τις επόμενες 48 με 72 ώρες θα έχουμε πλήρη εικόνα για το αν αυτό το deal θα ολοκληρωθεί.

Κι όμως τον εν λόγω ποδοσφαιριστή η ΑΕΚ θα μπορούσε να είχε αποκτήσει το καλοκαίρι του 2019 αντί μόλις 600 χιλιάδων ευρώ, όταν το τμήμα σκάουτινγκ της ομάδας τον είχε εντοπίσει στην Κιριάτ Σμόνα, ομάδα του Ισραήλ, αλλά χαμηλότερης δυναμικότητας από αυτήν που αγωνίζεται σήμερα. Στην Ένωση τότε θεώρησαν πολλά αυτά τα χρήματα, προφανώς και επειδή είχε ήδη προχωρήσει η υπόθεση του Ντανιέλε Βέρντε, όπως και άλλες που αποδείχθηκαν παταγωδώς αποτυχημένες με πιο χαρακτηριστική όλων αυτή του Πορτογάλου μέσου Νταβίντ Σιμάο, που σε κάθε μεταγραφική περίοδο η ΑΕΚ προσπαθεί να ξεφορτωθεί.

Ήταν τότε που η σημερινή ομάδα του Γκαρσία, η Μπειτάρ Ιερουσαλήμ, άδραξε την ευκαιρία για να τον κάνει δικό της πληρώνοντας τις 600.000 ευρώ που ζητούσε η τότε ομάδα του. Έτσι στην πορεία, ο Γκαρσία αντί να ξεδιπλώνει το ταλέντο του στην Ελλάδα συνέχισε να το κάνει στο Ισραήλ, όπου είχε μία εντυπωσιακή σεζόν. Εξαιρετικές συστάσεις για τον εξτρέμ από το Τρινιντάντ και Τομπάγκο έδωσε στον Ίλια Ίβιτς ο αδερφός του Βλάνταν, ο οποίος εργαζόταν ως προπονητής στη συγκεκριμένη χώρα και είχε ξεκάθαρη άποψη για το πόσο καλός και πόσο εξελίξιμος είναι ο Γκαρσία.

Εν κατακλείδι, η ΑΕΚ πλέον δίνει τα ρέστα της για έναν ποδοσφαιριστή πού από πέρυσι είχε ξεχωρίσει, δίχως να πάρει τότε την απόφαση πληρωμής ενός ποσού το οποίο θα ήταν πάρα πολύ μικρότερο εν συγκρίσει με την οικονομική αιμορραγία που τώρα πρέπει να υποστεί για να κάνει δικό της τον Λιβάι Γκαρσία.

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ