ΑΕΚ

ΑΕΚ: Η αγωνία του Ολιβέιρα

SUPERLEAGUE / ΑΕΚ - ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ  (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ΑΕΚ - ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Η ΑΕΚ επιστρέφει σε ένα πρώτο στάδιο κανονικότητας και ο Νέλσον Ολιβέιρα ανυπομονεί για να μπει στη διαδικασία τεσταρίσματος του εαυτού του, ελπίζοντας ότι όλα θα πάνε καλά.

Από τα πιο σημαντικά πρόσωπα της επιστροφής σε μία τρόπον τινά κανονικότητα για την ΑΕΚ, είναι ο Πορτογάλος επιθετικός της ομάδας, Νέλσον Ολιβέιρα. Είναι πολλά αυτά που πρέπει να σκεφτεί ο 28χρονος φορ, καταστάσεις που αφορούν τόσο στο ποδοσφαιρικό παρόν όσο και στο επαγγελματικό μέλλον του.

Ο Ολιβέιρα βίωνε όλο αυτό το πρωτόγνωρο για όλους διάστημα με ανυπομονησία αλλά μαζί και αγωνία για την επιστροφή στις προπονήσεις και κατ' επέκταση στην αγωνιστική δράση (εφόσον υπάρξει τέτοια), έχοντας έναν (και πολύ σημαντικό) παραπάνω λόγο να αγωνιά από εκείνους που απασχολούν τους συμπαίκτες του. Είναι το άγχος της αναμονής για να πειστεί και εκείνος ότι έχει απαλλαγεί οριστικά από το πρόβλημα που τον ταλαιπώρησε πολύ στα μισά της φετινής, περίεργης σεζόν, με τους κοιλιακούς προσαγωγούς του.

Ασφαλώς, υπάρχει προς συζήτηση και το θέμα του συμβολαίου του με την ΑΕΚ, το οποίο εκπνέει το καλοκαίρι του 2021. Από την ομάδα, θα ήθελαν ασφαλώς να ξεκαθαρίσει το ζήτημα αυτό, νωρίς μέσα στο καλοκαίρι, να γίνει δηλαδή μια συζήτηση μαζί του για το αν είναι διαθέσιμος προς επέκταση της συνεργασίας τουλάχιστον έως το τέλος της σεζόν 2021-22, ώστε να αποκλειστεί η πιθανότητα συμφωνίας με άλλη ομάδα τον ερχόμενο Γενάρη, δίχως η Ένωση να αποκομίσει το παραμικρό όφελος, καθώς θα έχει αποκτήσει το δικαίωμα να υπογράψει ως ελεύθερος.

Από την πλευρά του ο Πορτογάλος, κάθε άλλο παρά βιάζεται σε αυτή τη φάση της καριέρας του. Προέχει το να επιστρέψει απόλυτα υγιής, να διαπιστώσει αν θα προκύψει ενδιαφέρον αγοράς του από ομάδες προηγμένων πρωταθλημάτων (και ειδικότερα από την Αγγλία, όπου δεν κρύβει ότι θα ήθελε να επιστρέψει) και από εκεί και πέρα να σκεφτεί το αν θέλει ή όχι να δεσμευτεί με την ΑΕΚ για περισσότερο από τον έναν χρόνο που αυτή τη στιγμή προβλέπεται στην υπάρχουσα γραπτή συμφωνία των δύο πλευρών.

Είναι μια κρίσιμη όσο και δύσκολη περίοδος για αποφάσεις και στο τέλος της ημέρας, η παράμετρος που θα κάνει τη διαφορά και θα δείξει το δρόμο στον ποδοσφαιριστή για τις μελλοντικές επιλογές του, θα σχετίζεται με το πόσο καλά θα είναι σωματικά, μετά την περιπέτεια που πέρασε.

ΜΕΡΙΚΕΣ ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ ΑΚΟΜΑ ΓΙΑ ΠΑΙΚΤΕΣ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ

* Με ερωτηματικά ασφαλώς επιστρέφει και ο Κώστας Γαλανόπουλος. Ίσως αποδειχθεί μία από τις περιπτώσεις που επωφελήθηκαν από τη μεγάλη αποχή λόγω του κορονοϊού, ίσως και όχι διότι αν επιτρεπόταν διαφορετικός τρόπος προπόνησης, να ήταν σήμερα απόλυτα έτοιμος. Ακόμα και ο ίδιος ο Κώστας Γαλανόπουλος δεν μπορεί να ξέρει το πόσο καλά θα ανταποκριθεί ο εγχειρισμένος αστράγαλός του, τώρα που η ομάδα θα επιστρέψει στους αγώνες. Πάντως σήμερα ήταν εκείνος που έκανε "σεφτέ" στις προπονήσεις των Σπάτων, ανήκοντας στο πρώτο γκρουπ.

* Μετά τον σοβαρό τραυματισμό του Παντελή Χατζηδιάκου, ο οποίος είχε μονιμοποιηθεί στο βασικό πλάνο του ομοσπονδιακού τεχνικού Τζον Φαν Σιπ, o Ολλανδός κόουτς της Εθνικής αναζητούσε λύσεις για το κέντρο της άμυνας. Μεταξύ των ποδοσφαιριστών που είχαν τραβήξει την προσοχή του ήταν και ο στόπερ της ΑΕΚ Στράτος Σβάρνας, η απόδοση του οποίου βελτιώθηκε σημαντικά μετά την άφιξη του Μάσιμο Καρέρα στην Ένωση. Μάλιστα, ήταν μέσα στα πλάνα του προπονητή της Ελλάδας για τα παιχνίδια που είχαν κανονιστεί αλλά αναβλήθηκαν, στην προ-κορονοϊό περίοδο. Σαφώς ο Σβάρνας θα παρακολουθείται αδιαλείπτως από τον Φαν Σιπ, εάν κι εφόσον αποφασιστεί η επιστροφή στην ενεργό δράση.

Photo Credits: Eurokinissi

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

ΑΕΚ: Αρνητικά όλα τα τεστ ανίχνευσης κορονοϊού
ΑΕΚ: Οι παίκτες που θέλει ο Καρέρα
TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ